rarášek rarášek komentáře u knih

Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení * antologie

Moc se mi knížka líbila. Rozhodně tam ta atmosféra Vánoc je. Tady jsou moje nejoblíbenější povídky:
Vítejte ve Vánocích, CA - o Maríe, která chce odejít z města, aby neskončila jako matka a Benovi, jehož jídla jsou božská, dokážou lidi rozveselit a povznést na duchu.

O půlnoci - o Mags a Noelovi, kteří se každý rok pokouší dát si novoroční pusu, ale pokaždé jim to někdo pokazil.

Dáma a liška - o Fennym, který je z rodu Honeywellů a obyčejně dívce Mirandě, která se do něho zamiluje a vysvobodí ho ze spárů zlé Dámy.

Najdeš mě podle Polárky - o Natalii, kterou jako odloženou našel Santa a adoptoval ji, žije s ním na pólu spolu s elfy a elfovi Flynnovi, který je její jediný kamarád, který jí věří.

To je Yulský zázrak, Charlie Browne - o Severovi a Marigoldě a o tom, že nákup vánočního stromku a pomoc při úklidu bytu dokáže způsobit, aby se dva lidi sblížili a navzájem zamilovali.

Krampuslauf - když se pověsti a pouhá přání stanou skutečností.

Betlémská hvězda - co vše se nestane, když si s dívkou jménem Huldo, schválně vyměníte letenku a místo do NY se rozhodnete letět na Island.

Dívka, která probudila snílka - o dívce Neve, jedné ze strádajících sirotků na Pírkovém ostrově a anděli Snílkovi, kterého probudilo její přání, zamiluje se do ní, splní její touhy a nakonec ji pozvedne.

To jsou všechny moje oblíbené povídky a docela jsem si je užila. Docela mě to naladilo na vánoční náladu. :D

12.12.2015 4 z 5

Zápisky z bunkru Zápisky z bunkru Kevin Brooks

Kniha a její téma byly zajímavý. Uvězněni v bunkru. Šest naprosto rozdílných lidí. Nemožnost útěku. Mladý bezdomovec Linus, který neměl rád svůj život s otcem, nevinná holčička Jenny, realitní prodejkyně Anja, která se zajímá jen sama pro sebe, makléř Bird, který je nepříjemný a sobecký, feťák Fred, který je nepředvídatelný, ale i dobrý společník a nakonec filozof Russell, kterého Linus obdivuje a sám už stejně umírá. Všichni mají nakonec něco společného. Jsou vězněni mužem, který je ovládá a mučí podle libosti.

SPOILER!!!!
Tři z nich nakonec umřou, to jsem čekala, ale že nakonec krutou a pomalou smrtí umřou i ty ostatní tři, to mě naštvalo, ale taky jsem to očekávala. Smutný konec, který se najde jen málokde.

Jinak dobrá kniha. Časem jsem se občas nudila, ale jinak to nebyl špatný příběh. :)

10.12.2015 4 z 5

Kocourova tajná mise Kocourova tajná mise Frauke Scheunemann

Tahle knížka se mi líbila. Téma výměny těl mám ráda. Kira si uvědomila, že není důležité být oblíbená, dostat se mezi ty pipiny jako Leonie a Emily a že nejdůležitější je mít dva opravdové přátelé jako Pauli a Tom. Winston si zase uvědomil, že do té doby vedl nudný život a že dvounožci jako Kira nemají lehký život. Tato událost je sblížila a tak na konci uzavřeli přátelství. Rozhodně moc dobrý. :)

06.12.2015 5 z 5

Divoké kočky Divoké kočky Erin Hunter

Miluju tuhle knihu!!!!! Mám moc ráda zvířata a tohle je se mi velmi líbilo. :)

02.11.2015 5 z 5

Chata v Jezerní kotlině Chata v Jezerní kotlině Jaroslav Foglar

Další pěkná kniha od foglara :) Jsem ráda, že to nakonec dobře dopadlo :)

26.10.2015 5 z 5

Svět bez princů Svět bez princů Soman Chainani

První díl se mi líbil a druhý díl byl o něco zajímavější než druhý :) Dozvěděla jsem zase plno zajímavých informací ohledně školy, Školníka, Agáty a Sofie a jsem zvědavá, jak dopadne poslední díl :)

18.10.2015 5 z 5

Dewey: Kocour z knihovny, který okouzlil celý svět Dewey: Kocour z knihovny, který okouzlil celý svět Vicki Myron

Moc pěkný :) Dewey byl určitě velice vyjímečná kočka, která si dokázala utvořit spoustu přátel a každého potěšit. Konec byl velmi smutný :( Obálka je moc pěkná. Z Deweyho tam vyzařuje takový klid a inteligence. Moc se mi příběh o Deweyovi líbil :)

13.10.2015 5 z 5

Lev jménem Kristián Lev jménem Kristián Anthony Bourke

Moc se mi tento příběh líbil :) Dva přátelé si koupí lvíče, které se stane jejich nejlepším přítelem. Potom se ho za pomoci George Adamsona snaží navrátit zpátky do volné přírody :) Taky jsem se podívala na to video na youtube ze setkání z roku 1971 a strašně jsem se rozbrečela, jak to bylo dojemný. Prostě to bylo úžasný. :) A ty fotky bylo krásné doplnění příběhu.

01.10.2015 5 z 5

Šarlotina pavučinka Šarlotina pavučinka Elwyn Brooks White

Překrásné vyprávění o neobvyklém přátelství mezi prasátkem a malým pavoučkem. Moc se mi kniha líbila :)

04.09.2015 5 z 5

Léto na táboře Léto na táboře Jen Calonita

Moc pěkné :) Perfektní letní četba, která vypráví o táborovém životě a nádherném přátelství i nepochopeném nepřátelství :)

03.09.2015 5 z 5

Červená šakalice - O neobvyklém přátelství dvou nesmiřitelných šelem Červená šakalice - O neobvyklém přátelství dvou nesmiřitelných šelem Šen Š-si

Moc se mi to líbilo, konec byl smutný, ale zároveň mě i dojal :) docela nechápu, že tady není víc než jeden komentář

26.01.2015 5 z 5

Streampunkeři. YouTube a rebelové přetvářející média Streampunkeři. YouTube a rebelové přetvářející média Robert Kyncl

Musím se přiznat, že první, co mě na této knize zaujalo, byla obálka. Má prostě takový odstín neonově růžové, kterou rozhodně nejde přehlédnout :D Samotný obsah knihy je rozhodně velice zajímavý a velice jsem hltala všechno, co tam bylo napsáno. Každá kapitola se zabývá pokaždé jiným tématem spojeným s YouTube a jsou v nich představení youtubeři jako Tyler Oakley, Casey Neistat, MatPat atd. Taky jsem se zasmála (ty poznámky pod čarou jsou někdy vážně povedený :D) nebo jsem byla dojatá. Také jsem se dozvěděla informace, které jsem vůbec nevěděla.
YouTube je rozhodně skvělý a mnoho tvůrců na něm jsou často velmi kreativní, vtipný a skvělí lidi. Sama některé youtubery sleduji např. Kovyho, Lukefryho, Pixelorez - Top 5, Markipliera, Jacksepticeye nebo kanály FBE a REACT a jsou naprosto úžasní, jejich videa mě baví, jsou zajímavá a zábavná. Knihu rozhodně doporučuji všem, kdo se chtějí něco dozvědět o YouTube a jejích "streampunkerech".

11.10.2018 5 z 5

Kocour, který pozoroval lidi Kocour, který pozoroval lidi Jeffrey Moussaieff Masson

,, Dvounožec, který bude rozumět duši zvířat, se teprve musí narodit, " konstatovala tehdy slonice."
Kocour, který pozoroval lidi je knížka inspirovaná indickou pověsti o tom, jak první kočka přišla k lidem. Hlavní postavou je kocour Ballí, který se začne cítit osamělý, ale zároveň nechce přijít o svou nezávislost. Proto se vydá na cestu, aby se zeptal zvířat žijících s lidmi, jestli jim toto soužití vyhovuje. Pro mě jako člověka, který má doma dvě kočkovité šelmičky, byla tato kniha nádherné prožití příběhu úplně první kočky, jak to třeba mohlo být. ❤️❤️ Není to jen o kočce, ale i o zvířatech, které Ballí potká, o víře a poznání. Kniha je kraťounká a čtivá. Je to rozhodně kniha, která vás donutí i k zamyšlení.

11.10.2018 5 z 5

Nejistá budoucnost Nejistá budoucnost Lauren Brooke (p)

Nádherný díl, ve kterém tentokrát pomáhají klisničce Melody s jejím příběhem. Konec byl napínavý a kouzelný. :)

10.09.2018 3 z 5

Další šance Další šance Lauren Brooke (p)

Opět oddechové čtení s chvilkami napětí kolem Toma, Bena a Amy. :)

10.09.2018 3 z 5

Výprava za teplem Výprava za teplem Jeff Kinney (p)

Opět je to jednou zase zábavný díl poseroutky. Myslím, že tomuto dílu prospělo, že se neodehrávalo v jejich typickém prostředí (domov, škola), ale na rodinné dovolené v cizí zemi. Velmi jsem se pobavila. :D

10.09.2018 5 z 5

Drž mě pevně Drž mě pevně David Levithan

Bylo fajn, nahlédnout do Drobkova scénáře muzikálu Drž mě pevně, ale musím se přiznat, že Drobka jsem úplně nemusela a ten muzikál byl sice skvělý, ale Drobka nemusím stále. :)

10.09.2018 3 z 5

Štěstí nalezené v království Bhutan Štěstí nalezené v království Bhutan Gyonpo Tshering

Kniha byla přečtená velmi rychle, spoustu těch citátů jsem si prostě musela zapsat. :D
,,Život člověka je jako plamen máslové lampy třepotající se ve větru."

10.09.2018 5 z 5

Další divné hlášky z knihkupectví Další divné hlášky z knihkupectví Jen Campbell

Přijde mi, že u tohohle dílu jsem se bavila ještě víc, než u toho předchozího. Vážně jsem nedokázala vstřebat hlášky, které se týkali Deníku Anny Frankové (velice mě dostala ta paní s tím podepsaným vydáním) a Padesáti odstínů šedi. :D Plus ty hlášky z autorčina turné s první knihou. :D Vážně dobrá oddechovka. :)

09.09.2018 5 z 5

Jediné štěknutí Jediné štěknutí James Herriot (p)

Mám ráda knížky od Jamese Herriota a proto jsem si chtěla přečíst i tuto. Velice zajímavý případ tajemného farmářského psa, který za svůj život vyštěkl pouze jednou jedinkrát. Díky tomu, že je to kniha pro děti, to bylo rychle přečtené, ale samotný příběh mě zahřál u srdce.

09.09.2018 5 z 5