ReadMore komentáře u knih
1. děj částečně čerpá z historie a ve velké většině smyšlené.
¨2.zajímavě zpracované téma
3. vysoká jazyková úroveň
Hodnotím tak půl na půl, nejdříve jsem shlédnuil film v kině, teprve později četl knihu, což byla chyba, protoře můj dojem z filmu měl i celkem negativní dopad na dojem z knihy. Krom lehkého historického náhledu mi příjde, že je to celé o sexu.
Hodnotím třemi protože:
1. téma ač celkem originální, mně nijak zvlášť neurazilo ani nenadchlo, přesto mě zajímal konec a pointa.
2.dá se číst, ale jazyk je takový...zkrátka jsou to jen holé věty a nic moc v člověku nevyvolají, i kdzž je to místy napínavé
3. vcelku humorné, hodnotím kladně
4. několik odstavců mi přišlo nadbytečných
5.možná že dám ještě šanci druhému dílu, ať to hned tak rychle neshodím. Myslím, že pro běžného čtenáře super, ale už jsem za svůj mladý život přečetl spoustu knih, tak už mě ledasco nenadchne
Hodnotím 100% protože:
1. zajímavé téma
2.zvoleny takové jazykové prostředky, díky kterým se člověk knihy nepustí
3. hodně nových informací, co jsem dříve nevědel. Poučné
Knihu hodnotím 100% protože:
1. zpracovat historické reálie do běžnému čtenáři čtivé, zábavné podoby a přitom nespadnout do příkras nezvládne každý autor. To vše dokresleno vlastními úvahami Zde se zadařilo. Hodnotím sto procent
2. Velmi dobře zvolené jazykové prostředky. Kniha je tak čitelná pro běžného čtenáře. Hodnotím také za sto.
3.Typografie a pár překlepů, ale knize na kvalitě neuberou.
Četbu hodnotím jako ztrátu času. Nesmysl na entou, obsah nuda, jazyk nuda. Ani ne v půlce jsem to musel vzdát.
Všichni pořád chválili Zeměplochu. Mě natěšení na ní bylo přímo úměrné zklamání z té knihy. Měl jsem vědět, že mé mimoňství se neztotožňuje s potřebami běžných čtenářů.
Hodnotím dvěma protože:
1. od tématu jsem asi neměl očekávat víc, než nakolik je zpracováno...nezaujalo.
2. příliš moc popisnosti na úkor děje. Jazyk nikterak zajímavý
3.Nikterak úchvatná myšlenka
Naprso super materiál při studiu fyziky. Nenapadlo mě, že něco jako učebnice by mohlo být tak vtipné a čtivé.
Hodně zajímavá kniha, ovšem již místy názorově omšelá