RenataP RenataP komentáře u knih

Život naživo Život naživo Vladimír Kafka

Tak to se říká, že bude autor dlouho živ.
A to je dobře, protože je jedna z opravdu nejlepších knih, které jsem kdy četla. Vnímavá a čtivá tak, že se ani nenadějete a jste v půlce. Zdánlivou krutost světa obalí do logiky, naděje, lásky a do zdravého selského rozumu. Buřič zdravého rozumu! Parádní kniha.

23.04.2016

36 Smoothies pro duši 36 Smoothies pro duši Julia Gruber

Mě se navíc líbily stručné a čtivé informace o ingrediencích, které prospívají našemu zdraví. Navíc recepty jsou vybrány tak, že si můžete posléze sami kombinovat různé chutě. A skvělé tipy na koření, třeba skořice nebo hřebíček by mne vůbec nenapadly. A efekt je obrovský!

07.03.2016

Jak se zbavit Mstivý Soni Jak se zbavit Mstivý Soni Jiří Holub

Takhle se nasmát i u samotnýho předčítání. Ach to je relax pro rodiče.

A máme tuto knihu už řadu let a pořád je bezkonkurenčně nejoblíbenější!

23.10.2015

Dědeček Oge: Umění sibiřského šamana Dědeček Oge: Umění sibiřského šamana Pavlína Brzáková

Souhlasím s tím, že ta kniha je neuvěřitelná: Teď i to pokračování Stíny na kupecké stezce. Neuvěřitelné! Dědeček Oge je ještě podmanivější v audioverzi, kterou namluvil Jaroslav Dušek.

24.08.2015

Svět přírodních antibiotik: Tajné zbraně rostlin Svět přírodních antibiotik: Tajné zbraně rostlin Josef Jonáš

Doporučuji taky, hlavně pro obrovský přehled a pochopení fungování mikroorganismů v našem těle a antibiotik. Soubor 88 rostlin je báječným herbářem pro chvíle, kdy chcete použít jiné řešení.

11.03.2015

Tarot magické brány Tarot magické brány Ciro Marchetti

Styl Cira Marchettiho se nazapře a tyto karty se mi zalíbily na první pohled.Navíc jsem měla už zkušenosti s předchozími díly Cira Marchettiho - Zlatý tarot a Tarot snů a obě sady patří ke kartám, které používám při vykládání velmi často. Nejčastěji.
Přijdou mi jako klasika.

V příručce najdete nepříliš klasické povídání o jednotlivých kartách, ale také řadu pro mě úplně nových výkladů, nově poskládaných pohledů na problémy, které se při výkladech mohou vyskytnout. Propracovanost je znát na každém detailu, ať už ve vyobrazení karet nebo v jejich interpretaci v knize. Tu obstarala odbornice na tarot Leisa ReFalo. Karty magické a krásné, stvořené pomocí digitálních technologií.
Moderní a přitom skrývající starobylou moudrost. To je opět spojení, které má všechny šance stát se legendou. I tento tarot se může dle mého názoru směle postavit do těch, které se patrně stanou časem kultovními a všeobecně známými sadami.
Myslím, že tady můžeme pokroku trochu poděkovat, protože přinesl neobyčejné výtvarné dílo.

01.11.2014

Intimní splynutí Intimní splynutí David Deida

Není to jen erotika, ale hlavně nádherné porozumění odlišnostem mezi muži a ženami....

17.07.2014 5 z 5

Sára. Kniha třetí Sára. Kniha třetí Esther Hicks

Knihy o Sáře jsou knihy, které mne vždy pohladí na duši. A hlavně, jak píše kamibe, naučit se zacházet se svými emocemi, je to nejtěžší na světě.A vracíme se s ní do dětství, do chvil, které jsme třeba my nebo naši rodiče ne moc dobře zvládli a v podstatě díky tomuto příběhu máme možnost si to v sobě vědomě emočně opravit.

08.02.2014

Dalajlamova kočka Dalajlamova kočka David Michie

Já myslím, že je to jedna z nejlepších knih, které jsem kdy četla.
Mimo to, co se tady již zmiňuje, mne zaujal zcela jiný, člověčí pohled na dalajlamu...
Předtím jsem četla jen Vesmír v jediném atomu, právě od něj, tak se mi jevil jako příliš hloubavý snad až vědecký člověk.
A on je úplně obyč! I kočičí....
:-)
To jen takový maličký milý čtenářský poznatek...

17.09.2013

Most přes navždy Most přes navždy Richard David Bach

Pro mě byla tato kniha také silným a důvěrným poučením. Možná popisuje nejkrásnější možnou formu lásky. Hodně jsem nad touto knihou přemýšlela, šla mi až do srdce a uronila jsem nejednu slzu dojetí.

29.07.2012

Cesta pravého muže Cesta pravého muže David Deida

Je pro mě velmi příjemné číst, že muži v této knize opravdu nachází sami sebe.

29.07.2012

Přestaň být hodným klukem! Přestaň být hodným klukem! Robert Glover

(SPOILER) Jedna z nejlepších knih nejen o mužích, ale i o výchově, vztazích a prožitém traumatu. A celkově o stavu společnosti. Budete-li se ptát, jak se stalo, že muži jsou takoví, jací jsou a ženy takové, jaké jsou, tady jsou všechny odpovědi. Dokonalý počin, který ukáže na problémy, ale také naznačí možná řešení a jednotlivcům dá návod, jak vylepšit to, co jde.

26.02.2024 5 z 5

Lukostřelec Lukostřelec Paulo Coelho

Krásné čtení, když máte hlavu jen pro pár řádků a touhu si ty řádky vychutnat.
Návod k životu, návod k sobě, navíc krásné ilustrace, které nechávají tolik prostoru pro emoce a fantazii. A své vlastní životní příběhy.

31.01.2024 5 z 5

Trýzeň a touha Trýzeň a touha Meg Mason

Neskutečně silná kniha, autorka zaslouží obdiv za to, jak sugestivně a přitom zcela přirozeně dokázala popsat duševní nemoc a život v hlavě hlavní hrdinky. Jak zapletla zprvu celkem vtipný a nadhledný příběh v drama v hlavě, depresi a smutek ze samotného života. Zanechala ve čtenářích mnoho otázek, mnoho otevřených pocitů.

31.01.2024 5 z 5

Zákon karmy Zákon karmy David Michie

Autor umí dopřát svým příběhům jedinečnou atmosféru, kterou lze popsat jako přívětivou, laskavou, někdy až naivní s touhou předat čtenáři klid na duši a naději, že svět může být spravedlivý, jemný, krásný. Jemňoučké čtení jakožto beletrie, poučné a rázné, pokud chcete příběh brát jako duchovní poučení.

17.07.2023 5 z 5

Enneagram - Průvodce probuzením Enneagram - Průvodce probuzením Beatrice Chestnut

(SPOILER) Velmi praktická, zpracovaná s důrazem na řešení problémů, které jednotlivé typy přináší. Na jejich pochopení, rozklíčování a první kroky ke zlepšení. Různé podtypy pak umožní hledat užitečné informace i těm, kteří jen některou svou malou částí patří k jinému typu. Překvapil mne vliv dětství, jestli dětství tvoří typ, nebo je to naším narozením dáno?

26.05.2023

Myšlenky síly Myšlenky síly Louise L. Hay

Karty v roce 22 vyšly znovu. Jsou parádní, tečkované, mandalové... a příjemné společnice, hladivé, ke kávě, čaji, pro chvíle spíše pohody než nepohody. :-)

26.04.2023 5 z 5

Děti nového věku Děti nového věku Jana Štrausová

Souhlasím s níže uvedenými komentáři, snad jen dodám, že kniha je velmi dobrou sbírkou příkladů z praxe, popsaných příběhů a také kreslené obrázky dětmi jsou něco, co k rozšíření obzorů rozhodně přispívá.

10.02.2023 5 z 5

Tinnitus - řešení existuje! Tinnitus - řešení existuje! Markus Schwabbaur

Výborná kniha, která umožní uvolnit se, pochopit případy, kdy je zvonění v uších vážně ze stresu nebo z příčiny, kterou nelze identifikovat. Je to skvělý začarovaný kruh! A autor se odvažuje začít tohle klubíčko rozmotávat.

Mě tedy pomohla hlavně k pochopení...

13.01.2023 5 z 5

Nikdo není daleko Nikdo není daleko Richard David Bach

Jednoduché, krásné. Doslova knížka na jedno přečtení, když zrovna tak mooooc potřebujete pohladit duši.
A asi pojednává nejen o přátelství, ale i o slovech.

06.12.2022 5 z 5