RenataP komentáře u knih
Možná je kniha svým podtitulem: záchrana dospívajících dívek, já bych však řekla, že poskytuje pořádně tlusté záchranné lano i matkám. Tedy, říkám z pohledu matky, bývalé devadesátkové puberťačky. Možná jste matkami dcer a už také tušíte, že vaše dcery jsou vážně o dost jiné, než jste byly vy.
Pro mne kniha, která se zaryje pod kůži, protože vytáhne emoce, které jste měla jako dívka. Dá pochopit emoce vaší dcery.
Mě přišlo informací v knize dost, autor pátral v kronikách, obcházel kraj a přinášel i nová svědectví. Ano, díval se na celou problematiku i svýma očima, duchovníma, rozplýval se v tématu, ale to přidalo knížce na kráse. Za mě jedna z nejhezčích putovních knih.
Nad touto knihou se nejen naladíme na nový den, na svou vnitřní moudrost, ale také si uvědomíme, jak mocné jsou naše myšlenky a myšlenkové návyky - jak moc nám škodí, jak moc nás ovlivňují – a i takováto drobnost, každodenní zalistování Dopisy od Boha nám může pomoci vymýtit postupně, den za dnem, škodlivé návyky ze života.
Je to obtížné – ale efekt je velký: Zkvalitnění života je obrovské. Ale chce to podporu. Nejen tuhle, upřímně, jenom tato kniha by mi nepomohla, ale potřebuji ještě další metody. Ale je rozhodně jednou z příjemných metod. Někdy doplňkových, někdy hlavních…
Dokonalý návod, jemný, ale důrazný, jak obnovit sebe samu, identifikovat stará traumata a překročit je. Vzít si potom celé lekce na každý den jednu, je úkolem těžkým, ale skutečně párminutovým a výsledky se dostavují už po pár dnech. Neskutečná úleva z naučených zlo-zvyků své duše.
V roce 2019 vyšlo nové vydání. Doporučuji zejména knížečku, která pochopitelně a obsáhle popisuje nejen princip karet, ale pak i karty samotné. Přivedla mne k pochopení lépe než původní velká encyklopedická bichle.
Autor vtipně a s nadhledem sobě vlastním popisuje podivný celospolečenský jev – divné mísení sexualita a energií. Pro mě, jako člověka celkem citlivého na to, že muži nejsou muži a ženy jsou tlačeny do rolí jim nepřirozených, je tato kniha za prvé osvěžením, protože vidím, že v tom nejsem sama a fakt můj instinkt nejde proti přírodě. A za druhé je jistou nadějí, že až si tohle lidstvo uvědomí, tak se vrátí do starých kolejí. A tím myslím, hodně starých kolejí.
Karty v malém vydání jsou roztomilé, překvapující do ruky. S každou další prací s nimi jsem si na ten malý formát zvykala stále více a ty větší již téměř nepoužívám. Rozhodně hezký nápad s malým formátem a touto tarotovou klasikou. Knížečka je přiložena, pro základní orientaci stačí, jinak doporučuji praxi, praxi, praxi a spoustu jiných informačních zdrojů.
Menopauza může být o období, kdy vylezou tak staré nánosy vzpomínek a traumat, že to vyrazí dech vašemu tělu i duši. Menopauza může být obdobím, kdy objevíte tak silnou svěží spiritualitu a otevřou se vám splněné sny, že vám to vyrazí dech. A nejspíš se stane oboje.
Kniha mne nezbavila obav z menopauzy, ale navnadila mne - protože se to může vše obrátit v parádní životní období.
Kniha není jen o vážných problémech, ale i o chvílích, kdy se sex stane nudou, šedí a smutkem. Ne, skutečně není třeba měnit partnera. A i toho, na kterého jste nyní možná rozezlena a zklamána, můžete znovu začít milovat, když se do toho společně pustíte.
Velmi jemný, účinný a celistvý návod na obnovení partnerských vztahů, ale také obnovení vztahu k sobě samým. Tam totiž všechno začíná. Všední téma pojaté velmi vzácně a účinně.
Krásné, něžné, sváteční a hodně podporující ve chvílích, kdy potřebujete SE ROZHÝBAT KUPŘEDU. Pohnout se z místa. Podpořit, pochopit, co se děje, že stojíte.
Dvě roviny knihy jsem vnímala: mateřskou a hluboce duchovní. Obě se prolínaly a také zanechávaly v různé intenzitě emocionální příchuť i dlouho po přečtení. Krásný příběh mateřství, lásky, a jasnovidné dívky, která přináší informace, jež stojí za zamyšlení.
Chrysalis tarot poskytuje nevšední pohled do tarotových karet, trošku historický, trošku poetický, trošku mýtický a pohádkový. Každý si v té záplavě fialové, zelené a zlaté barvě najde to svoje. Celkově působí karty jako umělecké dílo, s pocitem, že se díváte na něco tak důvěrně známého, ale ztělesněného jiným umělcem, jinýma očima. Velmi hezké zpracování.
Tento díl se od dalších trošku liší, je akčnější, méně komorní a témata někdy divoká. Čekala jsem zase lenivou adventní pohodičku, vtip a humor a autor do toho teda dost hodil bomby.
Ale styl je zachován a když se všechno uklidní, tak zase plujete na té adventní pohodě se sklenkou šampaňského. A s tou silnou myšlenkou na svět, lidstvo a na svědomí v každém z nás.
Pro mne jedno velké překvapení. Čekala jsem nudný stavební deník, ale už od prvních stránek mě autorka chytla za ženskou strunku. Ano ano, o stavbě a jejím průběhu toho tady je hafo, stručně, jasně a po ženskou napsáno, ale ty pocity kolem. Ty obyčejné lidské slzy, radosti i zoufalství, ty nápady na to, jak si udělat život hezký, i když ho trávíte v holínkách. Jednoduše – tohle je kniha, pocitovník, o tom, když jdete za svým snem. Lhostejno, jeli to dům nebo cokoliv jiného.
Otevřelo mi to nové obzory. Pečení bez mouky, které na pohled nerozeznáte od moučného pečení. Tyčinky, mlsandy, nebo i něco, čím skvěle nahradíte těstoviny. Stačí k tomu jednoduchý nápad, něco předpéct, něco nalít na plech, v těstech jsem většinou nechybovala, chybou bylo snažit se vařit bezlepkově (například) a postupovat lepkovými postupy. V tomhle – parádní osvěta!
Krásné obrázky, symbolické, realistické, čisté...
Sdělení jsou jasná a stručná.
Hodí se pro samostatné výklady i jako inspirace nebo doplněk k tarotům.
Nemají chybu, jsou průhledné a bez kompromisů.
Přesně takový, jaký je obrázek na titulní straně, takový je i pocit z těchto receptů. Křišťálově čisté a voňavé po všem tom, co necháte ve vodě macerovat, co voda přijme za své. Velice chytrý způsob, jak se naučit milovat vychlazenou vodu.
Jako první mne fascinuje fakt, že autorka dostala šanci po svém pojmout, přepracovat, pomazlit se s kartičkami, které dlouhá desetiletí měla tak ráda a mazlila se s nimi. Ty zkušenosti jsou v tom znát, také ilustrátor odvedl dobrou práci. A tak mám dojem, že se opravdu povedly lenormandky, které jsou pochopitelné, trošku voní jako tarot a tak jsou bližší každému, kdo se běžně lenormandu bojí.
Těžko mít na tuhle knihu jednoznačný názor. Čtenář má nad čím přemýšlet. Stále. A druhá, menší polovina knihy je o tom, jak se Louisa vyrovnávala se záchranou, jak najednou všechno bylo jiné… Vzhledem k závěru jejich pobytu na ostrově se dají velmi dobře pochopit i její důvody proč věci vnímala tímto způsobem. To dělá z této knihy uvěřitelný příběh, který by se pravděpodobně stal právě tak, jak Isabelle Autissierová napsala. Mimo jiné vycházela i z vlastních zkušeností se ztroskotáním, takže tu beznaděj zná velmi dobře na vlastní kůži. Jedna z nejlepších knih na podobné téma.
Že je úspěch o správném načasování a o zlaté lžičce v puse? Hm… kniha možná budí takový dojem, i ta anotace trošku mate, ale uvnitř najdete opravdu dobré a logické důvody, díky kterým se můžete dostat ke svému snu, ať už je jakýkoliv. Normální duchovní rady a logické souvislosti a snad i kus toho, jak se naučit poslouchat svou intuici, jak si udržet v chodu silnou vůli a jak rozeznat příležitosti, do kterých investovat a do kterých ne, a kdy ještě počkat. Nejen finanční, ale myslím si, že i vztahové záležitosti se dají tímto způsobem řešit a vyvíjet.