RenataP RenataP komentáře u knih

Zdravě a syrově - změna je život a dobré jídlo radost Zdravě a syrově - změna je život a dobré jídlo radost Radmila Zrůstková

Kniha mi velmi obohatila běžný jídelníček, do kterého jsem zařadila i vitariánská jídla nebo je zkombinovala s normálními jídly.

29.09.2014

Probuzení do duchovního světa Probuzení do duchovního světa Hank Wesselman

Nejlepší a nejucelenější kniha o šamanismu, jakou jsem kdy četla.

25.07.2014

Intimní splynutí Intimní splynutí David Deida

Není to jen erotika, ale hlavně nádherné porozumění odlišnostem mezi muži a ženami....

17.07.2014 5 z 5

Studánka zdraví a léčivé 3D mandaly Studánka zdraví a léčivé 3D mandaly Josef Schrötter

Pět hvězdiček jí dávám jako poctu autorovi, kterému se podařilo velice čtivě, srozumitelně a věrohodně zpracovat téma bioenergie. Na toto téma jsem kdysi četla knihu, která byla složitá a pro mě zmatená, tady mě autor jednoznačně utřídil mé vlastní poznatky a zlomky načtených informací. A hlavně - je neskutečné, jak jednoduché to na světě je a jak je bioenergie logická!!!! Dávám jedničku s hvězdičkou

01.06.2014

Jak meditovat Jak meditovat Pema Chödrön

Kniha mne zaujala především dvěmi faktory: Prvním bylo zjištění, že MEDITACE NEMUSÍ BÝT VŽDY PŘÍJEMNÝ ZÁŽITEK a není to špatně. Autorka sama prochází chvílemi, kdy nevnímá tento stav v pohroužení mysli nijak příjemně, kdy chtě nechtě musí akceptovat myšlenky, zvuky kolem, rušení, neklidnou mysl, starostí i bolest, která vyvěrá z nitra člověka. Často v tomto stavu přijdeme ve své duši do míst, kde to hodně bolí... a většinou se pak stáheme a řekneme si, že meditace nefunguje. Líbí se mi, že autorka zcela otevřeně pracuje právě s těmito emocemi a fakty a dělá tak z meditace léčebný proces.\r\n\r\nDruhá věc byla, že často cituje své učitele. Nevydává je za své myšlenky a k citátům má vždy nějaký osobní vztah, vzdává mezi řádky hold tomu, kdo je napsal.

22.05.2014

Steampunk tarot Steampunk tarot Barbara Moore

Tyhle karty jsou naprosto bezkonkureční. Staly se okamžitě mými oblíbenými. Dýchají atmosférou, která je neopakovatelná a stále a stále vás bude lákat k objevování.
Významy karet jsou vypsány strhujícím způsobem, a obrázky jen oživnout. Je to jako výlet do časů pana Verna.

08.04.2014

Léčení s Anděly Léčení s Anděly Doreen Virtue

Léčení s anděly vyšlo před nedávnem jako audiopodoba.
Namluvila je Naďa Konvalinková a je to krása!
Cédé má něco přes 7 hodin, ale takovou krásnou laskavost a vnitřní sílu, která přímo září z přehrávače. Nádhera.

12.02.2014

Sára. Kniha třetí Sára. Kniha třetí Esther Hicks

Knihy o Sáře jsou knihy, které mne vždy pohladí na duši. A hlavně, jak píše kamibe, naučit se zacházet se svými emocemi, je to nejtěžší na světě.A vracíme se s ní do dětství, do chvil, které jsme třeba my nebo naši rodiče ne moc dobře zvládli a v podstatě díky tomuto příběhu máme možnost si to v sobě vědomě emočně opravit.

08.02.2014

Karty Kouzelné mapy Karty Kouzelné mapy Colette Baron-Reid

Jedny z nejkrásnějších ilustrací, jaké jsem kdy na kartách viděla!

08.02.2014 5 z 5

Zdraví v ohrožení Zdraví v ohrožení Josef Jonáš

Určitě je to mimořádná kniha už jen tím, že se zabývá tématem, které je jinak považováno za kontraverzní, až konspirační.
Tady autoři všechny "mýty" znovu oprašují a konfrontují je s vědeckými výzkumy.
Bohužel dochází k názoru, že bílý rafinovaný cukr je škodlivý - a MUDr. Josef Jonáš to navíc vysledoval i ve své lékařské praxi.

12.12.2013

Kouzelná mapa Kouzelná mapa Colette Baron-Reid

Jedna z nejkrásnějších knih, které jsem kdy četla. Zdánlivě složitý příběh plný mystických a fantazijních postav si v průběhu čtení doslova "sedá" do duše a u čtení jsem občas zažívala až mystické a hluboké duchovní zážitky, kdy mimo knihu ke mne promlouvalo mé vlastní podvědomí.
Neskutečný zážitek!

12.12.2013

Cesta nespoutané ženy Cesta nespoutané ženy David Deida

Je to jedna z nejnádhernějších knih, jaké jsem kdy četla...

Autor přikládá velkou váhu variabilitě vztahů a tomu, že už když najdete ideálního muže, muže té třetí úrovně, nemusíte se neustále vznášet na obláčku růžového štěstí. Pro vysvětlení, muži první úrovně jsou muži, jež se energeticky živí tím, že svou ženu ponižují či psychicky nebo fyzicky týrají, muži druhé úrovně jsou takoví nijací, prostě s nimi se dá žít jako se spolubydlícím, ale valné opory se od nich nedočkáte. Ti třetí s vámi spolupracují, cítíte to živé napojení. Ale i v těchto ideálních vztazích je prostor pro hádky, vyjasňování pozic a pro každodenní problémy, při kterých se ne vždy budete cítit dobře. Ale stále je tam to pouto, které ty dva přivede k sobě.

Ač se tato kniha může na první pohled zdát kdovíjak růžová, není tomu tak. Autor ví, jaká je realita a umí vás k ní nasměrovat. Aby vaše očekávání nebyla příliš velká, ale na druhou stranu, abyste se nespokojila s něčím silně podprůměrným....

Neuvěřitelná, i proto jsem o ní kde jsem mohla, psala jen pozitivně. Jen ještě najít dost sil pracovat na sobě a potkat toho pravého...

10.11.2013

Pátá dohoda - inspirační karty Pátá dohoda - inspirační karty Don Miguel Ruiz (p)

Kdo zná Pátou dohodu, určitě mu tyhle karty přijdou vhod už jen proto, že máme možnost si pro sebe vytáhnout právě to, co s námi souzní...

Most přes navždy Most přes navždy Richard David Bach

Měla by být povinnou četbou pro každého, aby si vážil lásky.

Zprávy z druhého břehu Zprávy z druhého břehu Gordon Smith

Tato kniha mě přivedla jako druhá v pořadí (první byly knihy Briana L. Weisse) k ubezpečení, že jsem před lety zažila opravdu kontakt s druhým břehem a že to místo je opravdu místem nepředstavitelné lásky. Děkuji autorovi za tuto knihu, myslím si, že si v ní najde své vlastní poselství každý.

Dalajlamova kočka Dalajlamova kočka David Michie

Já myslím, že je to jedna z nejlepších knih, které jsem kdy četla.
Mimo to, co se tady již zmiňuje, mne zaujal zcela jiný, člověčí pohled na dalajlamu...
Předtím jsem četla jen Vesmír v jediném atomu, právě od něj, tak se mi jevil jako příliš hloubavý snad až vědecký člověk.
A on je úplně obyč! I kočičí....
:-)
To jen takový maličký milý čtenářský poznatek...

17.09.2013

Zbavte se svých kil bolesti Zbavte se svých kil bolesti Doreen Virtue

Kniha v současné době vyšla v novém vydání!

03.08.2013

Když jde o muže Když jde o muže David Deida

Ten rozdíl mezi chlapem a ženskou je naprosto propastný!
Tahle kniha je toho důkazem. Hloubka pochopení je neskutečná.

18.05.2013

Málo známé památky starého Egypta Málo známé památky starého Egypta Jan Boněk

Je to jedna z nejzajímavějších dokumentárních knih o Egyptě, jaké jsem kdy četla a prohlížela.
Kvalitní fotky a čtivý text, který vás navíc zavádí na místa, která nejsou běžně veřejnosti přístupná. Úžasná kniha.

08.04.2013

Motivace - Mýtus dnešní doby Motivace - Mýtus dnešní doby Jiří Kuchař

Ač nejsem sportovní fanoušek, tato kniha mi paradoxně nejlépe osvětlila sílu motivace právě při sportovních výkonech.
Víc takových knih, které mohou číst i ženy :-)

08.04.2013