renefer komentáře u knih
Zdá se, že autorka v každé další knize víc a víc přitvrzuje. Oběťmi jsou většinou děti a to není pro mě to pravé ořechové...
Jedna z lepších knížek od této spisovatelky, autorka se vyhnula zbytečným popisům míst, pokojů, vybavení, oblečení a jídla, což je u většiny jejich románů na škodu. A taky konečně není hlavní hrdinka někdo, před kým padají na zadek všichni tvorové mužského rodu.
Detektivní zápletka nulová - vrah je jasný, Max se pořád nijak nevyprofiloval, chvíli king pak se zase krčí v koutku se slzami v očích a Cé Cé je pořád prohnaná mrcha, kterou při první příležitosti napadne - nebyl to Max? A pokud ne nedal by se nějak využít?
Dál už tuhle sérii číst nebudu.
Velký machr Reacher. Neustálé komentáře, že v takové situaci byl, ba i v horší, že kdyby chtěl, tak už osvobodil všechny okolo... Nepochopila jsem, proč byl tedy neustále zajatý a několikrát málem zastřelený. Snad jediné co se mi na této knize líbilo, byl popis cesty vystřeleného náboje, s tím jsem se opravdu ještě nesetkala :)
Hodně podobné předchozímu dílu Mefisto, tentokrát ve spojení se starověkým Egyptem a strašidelným muzeem, takže hvězdička navíc.
Zajímavý námět knihy, runy, co přinášejí smrt a jsou vlastně všude kolem nás, protože jsou tvořené přírodou nikoliv uměle člověkem. Nicméně kniha mě tolik nenadchla. Začátek byl pro mě dost zmatený, každá kapitola byla o někom jiném a i když se jejich příběhy nakonec propletly, nebyla jsem si někdy zcela jistá, o kom se vlastně píše.
Tentokrát nás autorka zavádí na svátky Saturnálií, opět přimícháno trochu napětí a hodně humoru.
Můžu říct, že co věta , to bonmot. Tento díl u mě z celé série jednoznačně vede, hlavně díky popisu maškarní zábavy u vigilů :)
V tomto díle zabrousíme mezi starověké vydavatele a spisovatele, opět mě neoslovila detektivní zápletka, ale vtipné hlášky a chytlavý popis starověkého Říma.
Ve svém žánru určitě patří k lepší polovině. LJ se nedá upřít, že je dobrá spisovatelka i v jiných žánrech, takže kniha se dobře čte. Námět je taky neotřelý, i když hned ze začátku je jasné, kdo s kým, kde a jak:-)
Jediné, co se mi nelíbilo bylo "čarodějnictví" Morgany, které vlastně ani čarodějnictvím nebylo a její neschopnost doříct větu, většinou ve stylu:" já ne..."
Tak tuhle knihu ocení především milovníci detektivek. Čekala jsem něco trochu fantazy "popravený vrah ožívá",ale jde o čistý thriller, určitě se nudit nebudete.
Moc hezká knížka pro teenagery. Přečetla jsem během víkendu a teď se na ni vrhla dcera :-)
Na mě opět moc politikaření a historie se někam vytratila :-( Jinak určitě čtivá kniha od začátku do konce. Jenom se nemůžu ubránit dojmu, že autor jede pořád podle stejného mustru - starověká reálie,skupina mocných zbohatlíků, kteří díky ní mohou přetvořit svět a Cotton Malone, který se k tomu jenom tak "přichomýtne".
Přestože se jedná o objemnou knihu, vůbec jsem se nenudila. Akční pasáže se střídaly s náhledy do minulosti, postav bylo opravdu hodně, takže to není oddychovka, člověk musí dávat pozor, jinak se ztratí. Určitě doporučuji pro milovníky historie a trilerů. Bonusem je určitě závěrečná poznámka, kde autor prozrazuje, co je pouze fikce a co skutečná historie.
Druhý díl je stejně dobrý jako první. Možná jsem čekala trochu dramatičtější konec, ale už se těším na pokračování.
Na mě moc sci-fi, mám ráda dobrodružné fantazy příběhy, ale musím mít pocit reality, tady to bylo vyloženě out.
Nevím, čím to je, ale knížky této spisovatelky mne buď uchvátí nebo je vůbec nemusím.
Tahle bohužel patří do druhé kategorie.
Hlavní hrdinka je neslaná, nemastná, pořád někde omdlévá a podlamují se jí kolena. Většinu příběhu prospala. Na druhou stranu policista Dane je něco jako nadsamec a svou vyvolenou pozná okamžitě podle reakce svého těla. O žádných citech nemůže být řeč, jedinou známkou jeho slabosti pro ni je právě tahle reakce. Korunu všemu nasadí, když ji využije jako návnadu na vraha, aniž by ji cokoliv řekl. Ani jeden z hrdinů této knihy u mne nezabodoval...
Trochu jsem byla odrazována příliš mnoha superlativy, většinou takovéto knihy nestojí za nic a účelem reklamy je jen nalákat co nejvíc čtenářů.
Kniha mě ale mile překvapila. Na rozdíl od knih Milenia se autorka vyhnula příliš popisným pasážím a tak se opravdu dobře četla. Hlavní hrdinka se mi líbila, prostě se chovala tak, jak se chovají muži a neřešila citečky nebo milostné vztahy na jednu noc. Na druhou stranu to autorka trochu přehnala s obrácením rolí a tak mi nesedlo, když drogový boss po zpacifikování hlavní hrdinkou začal plakat, co že mu to udělala, proč ho opustila...
Ani konec se mi moc nelíbil, doufala jsem v happy end, i když vzhledem ke stylu knihy byl odpovídající.
Kinga jsem četla coby teenager a líbil se mi. Teď jsem se k němu zkusila vrátit, ale nějak se už nechytám. Rozčilují mě psychotické vpisky do textu i absolutní neschopnost Wendy bránit se. Prostě typický horor, kdy lidi chodí do míst, kam by člověk se zdravým rozumem nevstoupil, dělají věci, které jsou postavené na hlavu a při útěku klopýtají na schodech...
Ačkoliv knížky od této autorky moc nemusím, tahle se mi líbila. Četla jsem spoustu kladných a nadšených recenzí na knihy od LH, takže jsem se jimi zazásobila a jak jsem začala číst, tak mi došlo, že tohle není můj šálek čaje. Nicméně každou poctivě přečtu a pak pošlu dál. Až na tuhle. Možná, že to není úplně typický styl této spisovatelky, ale já jsem se celou dobu skvěle bavila. Nejvíc mě dostal "připojený Karlík" :-)
Tahle autorka mi nesedí, její příběhy mi připadají nedotažené. V dvousetstránkové knize se toho opravdu odehrává hodně a člověk si děj snadno zapamatuje, protože Kateřina z Voračova, hlavní postava knihy, omílá svůj osud před každým pořád dokola. Takže se dozvíme, že byla v harému, potom se plavila na lodi s Piri Reisem, zamilovala se do johanity, vstoupila do kláštera Máří Magdaleny, byla zatčena pro čarodějnictví a nakonec zachráněna svým snoubencem.
Milostné scény jsou ve stylu Bertrice Small, takže žádnou romantiku nečekejte.
Sečteno a podtrženo, dějově by si kniha zasloužila jednou tolik stran a lepšího autora.