renefer renefer komentáře u knih

Amanda Amanda Kristýna Sněgoňová

Když se člověk zorientuje ve vší té mimozemské havěti, tak je to super čtení s dobrými hláškami, které určitě někdy využiju. Děj je opravdu nepředvídatelný, pokaždé, když si říkám, jó a teď to dopadne takhle, tak to dopadne úplně jinak i když stejně blbě :) Takže posádka Kraksny má mou plnou pozornost a jdu na další díl. Ještě musím pochválit za načtení Martina Stránského, dokázala bych ho poslouchat do nekonečna a ještě dál.

06.01.2022 5 z 5

Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu John Flanagan

Tak to jsem si opravdu užila. Už od mala jsem tíhla spíš k dobrodružným příběhům než k holčičím slaďárnám. A i když už nejsem cílovka, tak jsem si to užila a i slzička ukápla a těším se na pokračování, protože tenhle příběh má opravdu dobře našlápnuto.

11.07.2021 5 z 5

Jurský park Jurský park Michael Crichton

Rozhodně lepší než film. V hlavě jsem měla fixované, že se jedná o příběh pro děti, tak jak to vyznívá z filmu, ale kniha je opravdu čtení pro dospělého čtenáře. Dala bych i plný počet hvězdiček, ale jak píšou i v komentářích přede mnou, strašně mě štvala Lex. Kdyby ji hned na začátku něco sežralo, byla by kniha daleko lepší.

17.03.2021 4 z 5

Návrat krále Návrat krále J. R. R. Tolkien

Série dokončena, poslouchala jsem tentokrat jako audio knihu a musím říct, že je to opravdu dobře namluvené. Celá série má úctyhodných 59 hodin a p. Procházka si s interpretací textu velmi dobře pohrál. Přizpůsobil svůj hlas jednotlivým postavám tak, jak byl nadabovaný film a je to opravdu zážitek.

13.04.2020 5 z 5

Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Dobrý, jen se mi jednotlivé knihy začínají zdát psané podle jednoho mustru. Motiv někde v minulosti, Hunterovi deduktivní schopnosti jsou opět skoro nadpřirozené a vrah je až téměř do konce o krok vpředu.

10.01.2020 4 z 5

Jméno růže Jméno růže Umberto Eco

Nejdřív jsem viděla film, pak četla knihu, ale opravdu se nemůžu rozhodnout, co bylo lepší. Jedna z nejlepších historických krimi co znám.

01.12.2019 5 z 5

Dobrá znamení Dobrá znamení Terry Pratchett

jak to dopadne, když se spojí anděl s démonem, aby zabránili Armagedonu. Velmi poučný je návod na pěstování květin od Crowleyho, určitě vyzkouším :-)

04.07.2016 4 z 5

Dracul Dracul Dacre Stoker

Tak to je typický Drákula. Úplně se mi zase vybavilo, jak jsem na základní škole na prázdninách u babičky pod peřinou hltala román Dracula. Stejný styl psaní (deníková forma), dodává románu na napínavosti. A při čtení už samotné předmluvy mi běhal mráz po zádech.

02.02.2024 5 z 5

Šógun Šógun James Clavell

Něco jako Egypťan Sinuhet v japonské verzi. I když je to předlouhé, bavilo mě to. Člověk se i trochu naučil japonsky, ale japonskou náturu, aspoň tu 17. století, nikdy nepochopím.

28.04.2023 5 z 5

Perunova krev I. Perunova krev I. František Kotleta (p)

Krev, násilí, boj, nečekané zvraty a sex, bez kterého bych se v podání Kotlety obešla. Hora nadpřirozených bytostí včetně několika slovanských bohů, které (snad kromě Morany a Vesny) jsem ani neznala. A jeden český chasník, v podání Martina Fridricha, který jim řeže hlavy, několikrát vstane z mrtvých a skočí na všechno co se hýbe, prostě typický Kotleta.

13.03.2023 4 z 5

Hon na mrtvého Hon na mrtvého Tim Weaver

(SPOILER) Opravdu nechápu vysoké hodnocení. David je totální kretén, s prominutím, vyhrožují mu smrtí a on si ani nezamkne vchodové dveře? Od podezřelého zjistí, kde má hledat hnízdo zlosynů a najede si tam v plné parádě aniž by řešil, že se to přece dávno už museli dozvědět. V každé kritické situaci pustí zbraň a začne škemrat. Opravdu netuším, kdo je cílová skupina pro tento typ knih, já to nejsem, strašně jsem se u toho rozčilovala a kdyby bylo po mém, jako prvního bych odpráskla Davida.

02.03.2023 2 z 5

Vražedný chlad Vražedný chlad Louise Penny

První díl se mi líbil víc, tenhle je takový smutnější, ale o nic méně napínavý. Nedoporučuji číst, pokud držíte dietu, při popisu lahůdek v bistru u Gabiho a Olivera dostávám pravidelně hlad. Nejvíc mě baví hlášky Ruth, ta se autorce opravdu povedla.

21.02.2023 4 z 5

Rudý vrabčák Rudý vrabčák František Kotleta (p)

Mohli byste prosím psát další díly rychleji? Teda takový konec jsem nečekala. Po špiónské jízdě, kdy se pokazí všechno, co se pokazit mohlo, se objeví mnohokrát zmiňovaná Natáška se zajímavým elixírem, která způsobí kapitánu Bouchačovi a lordu Mrdákovi plno nepříjemností. Natož, když se pokoušejí použít elixír ve svém plánu :) Tak to mě opravdu pobavilo. Kapitán Moravec zůstává čestným pionýrem až za hrob aneb navždy petragun.

14.01.2022 4 z 5

Spad Spad František Kotleta (p)

Post-apo z Česka, moc se mi to líbilo. Hlavní hrdina je správný frajer, který kouří doutníky jeden za druhým, nenechá si nic líbit a má srdce na pravém místě. Určitě tomu pomohlo i to, že jsem poslouchala jako audioknihu načtenou Borkem Kapitančikem a marná sláva, jeho hlas je jako stvořený pro Kotletu.

12.10.2021 5 z 5

Tajemný cizinec Tajemný cizinec Mark Twain (p)

Bylo to zajímavé. Nezbývá mi, než souhlasit se Satanem, ve většině věcí má pravdu. Jako člověk se nechová žádné zvíře.

12.04.2021 4 z 5

Schůzka se smrtí Schůzka se smrtí Agatha Christie

Jedna z klasik od této spisovatelky, detektivky s Poirotem v hlavní roli nikdy nezklamou.

06.07.2020 4 z 5

Pět malých prasátek Pět malých prasátek Agatha Christie

Tohle ani není detektivka, spíš takový matematický příklad na procvičení logiky oblečený do hezkého kabátku od ACH.

02.07.2020 4 z 5

Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Moje srdcovka, miluji Aragorna, Legolase, Gimliho i Gandalfa. Jen ti hobiti mi k srdci nějak nepřirostli.

12.03.2020 5 z 5

Šedí bastardi Šedí bastardi Jonathan French

Tady hned od začátku víte, do čeho jdete. Spousta vulgarizmů, ale taky spousta akce a hodně vtipu. Klobouk dolů před panem překladatelem. Už jen jména postav stojí za to - šlichťáci, Syfloun, špičatouší, trojkrevný, Kalňák, Kaňour, koňomrdi a můj nejoblíbenější - mazel s poetickým názvem Vozmrd:) Těším se na pokračování.

13.01.2020 5 z 5

Mlčení jehňátek Mlčení jehňátek Thomas Harris

Tohle je prostě top. Prabába všech Carterů, Colů, Brynzů...Bohužel nedosahují její úrovně. Hannibal Lecter je jen jeden.

22.09.2019 5 z 5