ritz ritz komentáře u knih

Vlk samotář Vlk samotář Jodi Picoult

Velmi pěkná kniha, zvláštně napsaná, ale krásně se četla.

24.06.2016 5 z 5

Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Začátek zajímavý, drsný, konec už se vlekl. Ale rozhodně stojí za přečtení.

24.06.2016 4 z 5

Bosá královna Bosá královna Ildefonso Falcones

Super, nic podobného jsem nečetla, ale bylo to úžasné. Doporučuji.

24.06.2016 5 z 5

Transplantát Transplantát Leonard S. Goldberg

Napínavá knížka, předvídatelný konec, ale přečíst se to dalo.

13.06.2016 3 z 5

Duhový most Duhový most Táňa Keleová-Vasilková

V první půlce jsem hlavní hrdinku nesnášela, byla protivná, zahleděná do sebe, nimrající se v prkotinách, hnusná na syna, ve druhé ji život, a hlavně zdraví, pořádně skřípl a ona pochopila, že život není o naklizeném bytě a teplé večeři na stole. Ale za přečtení to rozhodně stálo.

06.06.2016 4 z 5

Dokud se budeš smát Dokud se budeš smát Hana Marie Körnerová (p)

Další výborná knížka od oblíbené autorky, miluju knížky, které popisují osudy žen, které se reálně mohou stát i v běžném životě. Tato byla opravdu čtivá, trochu veselá, hodně smutná. Těmto hrdinkám jsem ten šťastný konec přála.

28.04.2016 5 z 5

Zmrzlinová královna Zmrzlinová královna Susan Jane Gilman

Mě se knížka líbila, mám ráda knihy, které mapují celý život zajímavé osobnosti. Ne že by hlavní hrdinka byla nějak sympatická, ale život měla rozhodně zajímavý.

13.04.2016 4 z 5

Poslední tango s Carmen Poslední tango s Carmen Alena Jakoubková

Trochu červená knihovna, trochu jídelní lístek... ale jinak oddechovka pro dlouhý zimní večer.

13.04.2016

Kletba panství Tyringham Kletba panství Tyringham Rosemary McLoughlin

Tohle nebyl úplně můj šálek kávy, ale byla jsem zvědavá, jak to dopadne.

07.03.2016 3 z 5

Šest let Šest let Harlan Coben

Tato knížka mě bohužel zklamala, očekávala jsem od ní víc. Škoda.

22.02.2016 3 z 5

Běda ženám, kterým muži vládnou Běda ženám, kterým muži vládnou Jiřina Tejkalová

Výborná knížka, kterou by si měly všechny ženy nad čtyřicet přečíst, aby viděly, že jsou na tom vlastně všechny stejně.

15.02.2016 5 z 5

Městečko Virgin River Městečko Virgin River Robyn Carr

Romantika, láska, šťastný konec... i takové knihy jsou občas vítané. Příjemná oddechovka na odpoledne s nemocí.

14.02.2016 4 z 5

Příběhy, pověsti a pohádky paní Hudby Příběhy, pověsti a pohádky paní Hudby Anna Hostomská

Oblíbená knížka z dětství, četla jsem příběhy jako pohádky a získala jsem povědomí o operách.

03.02.2016

Až ji uvidíš Až ji uvidíš Joy Fielding

Už jsem četla od této autorky i lepší knížky, ale určitě byla čtivá a napínavá.

28.01.2016 4 z 5

Útěk z Berlína - S židovskou hvězdou v kapse Útěk z Berlína - S židovskou hvězdou v kapse Margot Friendlander

Jsem šťastná, že jsem se narodila v době, kdy jsme nemuseli zažít utrpení lidí, kteří museli zažít útěk z domova, koncentráky, holokaust. Knížka byla velice čtivě a poutavě napsaná. Doporučuji.

06.01.2016 5 z 5

Odvrácená strana slunce Odvrácená strana slunce Kate Furnivall

Čekala jsem víc, oproti jiným knihám autorky byla rozvláčná, téma možná zajímavé, ale zpracování se mi nelíbilo. Škoda.

05.01.2016 4 z 5

Král básník Václav II. Král básník Václav II. Vlastimil Vondruška

Tento díl už mi přišel moc popisný, hodně politiky, konec rychlý, mohl být rozpracovanější.

04.01.2016 4 z 5

Rab z Rabštejna Rab z Rabštejna Ludmila Vaňková

Moje velmi oblíbená kniha z mládí, paní Vaňková je úžasná spisovatelka všech možných žánrů, ale její historické knihy jsou nejlepší....

19.11.2015 5 z 5

Brněnské Židovky Brněnské Židovky Naďa Horáková

Další moc pěkná knížka od oblíbené autorky, už se těším na další.

18.11.2015 5 z 5

Tichý dech Tichý dech Jan Trachta

Úžasná kniha, úžasní lidé, kteří jsou ochotní obětovat své životy a své pohodlí pro záchranu jiných.
Opravdu pěkně a čtivě napsané. Doporučuji k přečtení.

09.11.2015 5 z 5