robin9739 komentáře u knih
Vzhledem k tomu že nejsem fanda tohohle žánru (zamilovaných upíru), tak tohle bylo zajímavé zpestření od mých standardních nároku na knihu. Kniha psaná čtivě s velice rychlým ale otevřeným koncem.
Hodně dobré Sci-fi má to co potřebuje a nic navíc hned vás vtáhne do života malého kluka který se musí stát zachráncem celého světa a tak rychle jak se mu to povede tak rychle máte přečtenou tuhle knihu všechno to má spád žadné dlouhé omačkování okolo a zakončení které vás dostane..
Poslouchal jsem v práci jako audioknihu a jedná se o pohodové nenáročné fantasy, které ale není nikterak výjimečné...
Celkově je “Amazing Spider-Man: V Zákulisí skvělým přírůstkem k sérii, který úspěšně kombinuje akci, humor a emocionální hloubku. Je to must-read pro všechny fanoušky Spider-Mana, kteří hledají něco víc než jen hrdinské dobrodružství, ale i pečlivě vypracované charakterní studie a promyšlené příběhové oblouky. Tato série pokračuje v nastoleném tempu a já se už nemohu dočkat jaké další příběhy náš pavoučí hrdina zažije. Uvidíme jestli se jeho černá vize vyplní a nebo jestli se mu jeho milovanou podaří udržet naživu.
Batman: Jejich temné plány – Díl první – hodnotím jako solidní příspěvek do Batmanovy série, který by měl uspokojit jak dlouholeté fanoušky, tak i nové čtenáře, kteří hledají svěží přístup k ikonickému superhrdinovi. Komiks je plný záporáku a Batman jim opět čelí v ulicích Gothamu. Kresba je propracovaná a příběh nepustí a drží čtenáře ve svém obětí. Jsem zvědavý, co nám přinese pokračování…
Komiks má velmi temnou atmosféru a příběh je ještě temnější než v prvním díle. Plán na zničení Batmana, který je Designerovým dílem, je složitě rozehraný a plný nečekaných zvratů. Batman se musí spojit s nepravděpodobnými spojenci, aby odhalil tajemství a zachránil město. Přitom je trochu sám sobě nepřítelem, což dělá tento komiks ještě více vzrušujícím.
Ulice Gothemu jsou krásně vykreslené, plné nebezpečí a tajemství, což přispívá k autentické atmosféře. Kresba je velmi moderní a přehledná. Osobně se mi hodně líbí a takový si já Gothem představuju. Šedý, černý a plný hrůz. Okna jak akční, tak textová jsou dobře poskládaná a komiks se čte úplně sám. Zpracování je přehledné a zaujme na první pohled.
Batman a Joker: Destruktivní duo“ je vynikajícím a jedinečným přírůstkem do Batmanových příběhů. Přináší nový a osvěžující pohled na dva ikonické charaktery, jejichž vztah je jedním z nejkomplexnějších a nejkomplikovanějších v historii komiksu. Silvestriho mistrovská ilustrace a napínavý scénář činí tento komiks povinnou četbou pro všechny fanoušky Batmana a Jokera.
Hadí královna je velmi zdařilé fantasy, které má určitě potenciál přerůst ve výbornou sérii. Jedná se o první díl chystané série, takže konec i přes určité finále zůstává otevřený a hlavní dějová linie je v začátku. Knize by slušelo 50 stránek navíc pro větší rozepsání a budování lepší atmosféry příběhu anebo osekat množství situací, které se tam odehrávají. Máme tu několik klasických žánrových klišé, temný čaroděj, proroctví, vyvolená a další. Osobně mi to moc nevadí, jelikož v této knize najdeme také několik originálních věci, které konkurují těmto klišé a tvoří vyrovnaný příběh. Upřímně jsem zvědav, co má autorka vymyšlené dále a kam nás tento příběh zavede.
Black Jack je pro mě osobně velké překvapení a jsem nadšený, že jsem si tuto kultovní věc mohl přečíst. Je to úplně jiný druh mangy, než na který jsem zvyklý a velmi jsem se bavil. Navíc je to úžasná, obří kniha v pevné vazbě, která bude chloubou mé knihovny.
Prokleté lůno je název druhého dílu pro mě velmi zábavné a zajímavé mangy Jujutsu Kaisen. Po prvním díle jsem čekal více kleteb a více boje proti nim. Dostal jsem něco trochu jiného, ne že by to bylo špatně, ale stala se pro mě tato manga kvůli tomu hůře uchopitelná. V příběhu se více či méně skoro vůbec neposuneme. Navíc místo toho abych více poznal charakter postav z prvního dílu tu dostávám několik dějových linek při, kterých se sice objevují postavy, které jsou nám známe ale jejich prostor je rozdělen mezi další nově příchozí postavy (například Panda je hodně šílená postava).
Osobně se mi líbí vnitřní souboj Itadoriho se Sukunou, je to zábavné a pro mě se toto stává ústředním bodem mangy. Velmi mě zaujala postava Satoru Godžo, který tu dostává hodně prostoru a ukazuje hodně pozitivní stránku zaklínačů. Díky němu víme, že tu nejsou jen do počtu a vážně dokážou kletbám zatopit až je zesměšnit. Myslím, že po Sukunovi nejzajímavější postava. Je tajemný, mocný, osobitý a kladně smýšlející, super kombinace.
Komiks mě bavil, má úžasnou moderní kresbu, která se velmi pevně drží kanónu Warcraftu. Grafický je na vysoké úrovni. Komiks má po vizuální stránce vše, co má dobrý komiks mít. Dobře umístěné bubliny, velké jedno a dvou stránkové kresby, které jsou plné ohně magie a krve.
Závěrem, jedná se o dobrou Warcraft týmovku, kde najdeme spoustu osobitých a známých postav. Dohromady tvoří zajímavou skupinu. Bohužel, nám příběh nepřináší nic nového či nečekaného, jedná se prostě o výplň a rozšíření WoW universa. Grafická stránka je super, ale také zde nenajdeme nějaký originální vizuální nápady nebo něco co jsem jinde neviděl. Prostě dobrý komiks ze zajímavého světa.
Závěrem bych řekl, že si knihu potažmo celou sérií přečtete ať si uděláte vlastní obrázek o tomto specifickém díle. Určitě to beru jako rozšíření mých literárních obzorů. Druhý díl je za mě lepší jak první, ale stále je tam několik nešvarů a čtenář musí být pozorný jinak se bude ztrácet. Určitě chválím přístup a jedinečnost světa a postav, jež v něm kooperují. Tak jak jsem psal u prvního dílu, autor má potenciál a hlavně umí psát. Navíc se mi líbí zajímavé obálky u obou dílu, které svým vizuálem prozrazuji, že se bude jednat o vícero linek a osudu v jednom…
Hodnocení 3,5⭐/5⭐
Závěrem jedná se o zábavnou akční jízdu okořeněnou v tomto díle menší odbočkou rozšiřující celkový svět. Jako vždy jsem se u četby a listováním touto mangou velmi bavil...
Tento autorův opus obsahuje rodové boje o moc plné intrik a zrady. Války, ve kterých velcí pánové nechávají pole poseté tisícovkami mrtvých a jejich krev mění půdu ve směs krve, vnitřnosti a lidské lhostejnosti. Jen aby získali to, po čem touží. Máme tu temné démony a krvežíznivá monstra, jež se nebojí vraždit nevinné lidi. Jsou tu hrdinové, kteří proti nim bojují pomoci meče i mocné magie a pokládají své životy za lepší svět. Příběhu ale vévodí osobní boje, některé hrdiny vede jen meč pomsty, jiní hledají pravdu, své blízké nebo mocné artefakty. Každá postava má svůj cíl, a jde si za ním.
Kniha se čte dobře. Autorův styl psaní se mi líbil. Dokázal mě při četbě udržet a já se v myšlenkách plně věnovat příběhu i přes slušnou délku knihy (540 stran) a hodně dějových linek jsem po celou dobu byl do příběhu ponořen. Jedná se o velmi propracované a komplikované fantasy dílo, které se svým stylem dá přirovnat k americkým high fantasy. Je tu docela dost prvotřídně napsané akce, díky své délce a vícero různým příběhům, které se různě proplétají a některé spojí ve velké finále mi přišlo všechno tak akorát dávkované. Jsem s druhým dílem spokojen a líbil se mi o trochu víc než první díl. Jsem zvědavý, jak tento rozvrstvený příběh autor uzavře...
Zabít v sebeobraně berana a později i jeho pastýře může někdy způsobit pekelné problémy, globalních rozměrů. Jelikož břemeno pekelného pastýře dopadá na ramena jeho vraha. Tak našemu hrdinovy nezbývá nic jiného než poslušně sloužit peklu a rohatým pánům, nebo se mu postavit a nastolit nový řad. Předchozí Pán pekel vedl tento mírumilovný spolek jako firmu a to přeci peklo není. Peklo je věčné a neodpouští .
Prvních 70 stran byla, no nevím jak to popsat, knižní Sodomagomora. Byla to bezmyšlenkovitá jízda za největším počtem smrti a ziskem nových oveček do svého stáda. Prostě psycho . Dále se nám příběh přenese do multifunkčního díla kde autor nezná hranice, doslova nám ukazuje, že má neomezenou studnici fantazie. Máme zde peklo, nebe, náboženské relikvie, roboty, androidy, také narážky na spousty legend a mýtů či mýtický předmětů. Za mě o dost povedenější část než začátek.
Kniha je psaná svižně, jednoduše, prostě se čte sama. Není to sice žádná světová literatura ale je to zábava. Nikde nebyly žádná extrémně hluchá místa, je to prostě jízda a o to v této knize jde. Je to knižní jednohubka, kterou přečtete za jeden-dva večery není to nic u čeho musíte přemýšlet, nebo se zastavovat. Je to dobrá zábava ale žádné literární terno.
Manga mě bavila, laťka kterou nastolil první pilotní díl se zde poctive dodržuje a někdy i překonává. Příběh je zajímavý a dále nám více ukazuje svět démonů a prohlubuje naše znalosti o něm. Ukazuje nám že život v tomto světě není jednoduchý a na každém rohu může číhat zlo. Líbí se mi ta obyčejnost obyvatel, jenž jsou vůči řádění démonů absolutně bezbranní. Tak jak ve většině mang je i zde dáno hodně prostoru emocím, pomstě a lásce. I když se jedná o kratší mangu jako celek to působí kvalitně a propracovaně (zatím máme za sebou dva díly). Takže věříme, že to bude dlouhá a kvalitní série.
Kresba je působivá, hodně toho poví, hlavně výrazově je velmi na vysoké úrovni. Monstra/Démoni jsou propracování a dost nechutní. Máme zde spousty různých druhů a tříd démonů. Každý má většinou ojedinělé schopnosti a ví jak je použit. Kresba se snaží co nejlépe tyto schopnosti názorně ukázat, aby člověk přesně věděl, co se v danou chvíli zrovna odehrává. Opět musím vyzdvihnout bojový systém, který je zábavný ojedinělý a mně se moc líbí.
Musím říct, že si tento démonicky příběh z Japonska odehrávající se v období Taišo (1912-1926), svůj úspěch zaslouží. Jde zde vidět, že se jedná o první pilotní díl. Seznámíme se s hlavním hrdinou ukáže se nám pár démonů i lovců, kteří proti nim bojují. Hlavní základ dějové linky je jasný, takže se pomalu a jistě rozjíždí celé toto krví a kusy démonů pokryté dobrodružství. Mně osobně se velmi líbí ten jednoduchý ale v tomto případě velmi důvěryhodný základ hlavní dějové linky. Sourozenecké láska, povinnosti staršího bratra k mladší sestře (sám mám mladší sestru), jenž Tandžira vede a motivuje k její záchraně.
Kresba má standardní manga parametry, líbí se mi detail na obličeje a emoce jenž svými pohledy vyjadřují. Kresba je dostatečně akční a krvavá, zaujal mně způsob přenesení docela originálního druhu boje na stránky této mangy. Na pohled pro mě velmi líbivý. Démoni dostatečně odpudivý ke kresbě nemám žádné výtky. Byla to příjemná četba a těším se na další díly.
Lidé jsou jen loutky v rukou vyspělejší rasy Turgu. Tato rasa si z nich udělala domácí mazlíčky, člověk jako takový pro ně nic neznamená. Některým lidem se ale daří přežívat ve vesmíru, kde žijí jako vyhnanci a jejich jedinou hnací sílou je co nejvíce uškodit Turgum, chovají se doslova jako vesmírní piráti.
Hlavní hrdinka Chila je jednou z nich, je to zásobovačka. Vkrádá se do nepřátelských plavidel a krade jim jejích zásoby, ovšem jednou se při takovéto akci něco pokazí. Naše hlavní hrdinka spolu s jedním Turgem ztroskotají na nebezpečné neobydlené planetě. Dokáží se dva nepřátele na život a na smrt usmířit a spojit síly, aby přežily?
Už na první pohled mně velice zaujal název a přebal této knihy. Kniha má zajímavý formát, akorát tak do kapsy. Bohužel zde kniha trpí především na malý počet stránek. Základ příběhu je zajímavý, sice je to několikrát omílaná klasika. Dvě bytosti, které se do morku kostí nenávidí se musí spojit, aby přežili... Díky příběhu na pozadí a okolnostem, které je pojí není toto klišé nikterak otravné. Navíc celkové zasazení do vesmírné budoucnosti, kde se střetávají dvě civilizace je působivé. Kniha je psaná svižně, není zde moc hluchých míst, jelikož zde není prostor pro to, aby tu taková místa byla. Spíše naopak chtělo by to 100 stránek přidat. Je škoda, že příběh, který je zde načrtnuty zdaleka přesahuje možnosti, jenž mu nabízí 144 stránek. Chtělo by to více rozvinout vztah dvou hlavních postav. Více situací, která by jej udělala ještě uvěřitelnějším. Spousta věcí zde zůstane jen načrtnuta a není dál rozvinutá. Nejlepší na celé knize bylo ono přiznání Turga o tom, proč vlastně dělají lidem to, co dělají. Bylo to super, originální! Bohužel celé to proběhlo pouze na pár stránkách. Je to škoda, tato kniha si zaslouží mnohem více stránek. Nebo nějaké přímé pokračování. Doufám, že bude. Nemám rád neukončené příběhy
Hodnocení 3,5⭐/5⭐
V tomto příběhu jsou hlavními hrdiny myši, napohled malé a bezbranné bytosti se stávají v tomto překrásném světě statečnými ochránci. Myši musí svádět boj proti všemožným predátorům a zlu, jenž sužuje jejich teritoria. K tomuto účelu byla sestavena Myší hlídka, dějem této knihy nás provedou tři její nejlepší členové.
Boris, Justýna a Straše. Dokáží naší malý hrdinové odhalit včas spiknutí a ochránit své hlavní sídlo a všechny myši v něm???
Hned jak jsem knihu dostal do ruky zaujal mě její formát, který dává větší prostor pro kresby, kde se toho díky tomu vleze více. Samotná kresba je osobitá, oku líbivá je více umělecká. Barevnost je přiměřená, díky tak kvalitní kresbě ani nevadí, že zde máme velmi málo textu. Knihou listujete a uživáte si tuhle myši ságu kde máme všechno. Boje, zradu, přátelství, odvahu a staré legendy, jenž zde ožívají. Příběh není extrémně propracovaný postavy jsou každá jiná, svým způsobem výjimečná ale není zde čas pro nějaké jejich bližší poznávání.
V celků se jedná o vizuálně výrazné dílo jenž pobaví hlavně mladší publikum, kterému dokážete vtisknout nový rozměr dětské představivosti.
,,Elfí princ" je 5 díl z této magické série o dvojici sourozenců, jenž se dostanou do tajemného světa. Emily a její bratr už přežili nejeden boj nebo těžký úkol. Příběh zde nabírá na síle, hlavní hrdinové už nejsou malé děti ale dokážou naplno využívat svých nových schopnosti a zkušenosti. V městě Cielis, kde Max zradil naše přátelé a ukradl kus kamene z hlavního amuletu. S jeho pomocí, se bude snažit oživit pradávné monstrum, jenž slíbil elfímu Králi. Společně jsou tou největší hrozbou proti jaké, naší hrdinové kdy stali, navíc pomalu odkrývají ještě větší zlo, které se skrývá v samotných amuletech. Elf Trellis se snaží změnit minulost pomocí svého amuletu a Emily je pomalu pohlcována svým vlastním. Nic v tomto příběhu není jasné ani jednoduché. Děj krásně plyne akce střídá akcí, všechno za podpory dokonalé kresby, která je naprosto úchvatná, je to 5 díl a já stále pohlcen koukám i několik minut, ztracen ve své hlavě a představách, na úžasné ilustrace. Krásná barevnost,hned podle grafické úpravy poznáte jestli se jedná o přítomnost, minulost či části odehrávající se uvnitř samotných amuletů. Nápad s tím, že každý amulet je vlastně svým způsobem živ a ,,spolupracuje" se svým nositelem je povedená. Můžu s čistím svědomím říct, že kdybych tuto sérii četl v době, kdy jsem jako školák obdivoval Pána prstenů, Eragona a fantasy knihy od Davida Gemmella zbožňoval bych to stejně, jako všechny tyhle fantasy příběhy.
Amulet nabízí vše co dětská/mladistvá fantazie potřebuje. Příběh je promyšlený a velkolepý, kresba je úchvatná. Víc není potřeba dodávat, všem vřele doporučuju.