robin9739 komentáře u knih
Poslouchal jsem v práci jako audioknihu a jedná se o pohodové nenáročné fantasy, které ale není nikterak výjimečné...
Závěrem – je pravda, že tato adaptace pohádky Červená Karkulka může působit trochu zvláštně, mě se ale příběh a celkový námět líbil. Kresba je jiná ale na to jsem si už u komiksu z tohoto světa zvykl. Každý komiks má originální grafické zpracování. Některé momenty z příběhu mi připadali jen jako omáčka a bez odůvodnění, sloužily jen jako prodloužení příběhu. Například scéna mezi Geraltem a čarodějnicí. Beru to jako ukázku Geraltovy neschopnosti odolat ženskému pokolení. Komiks je poviností pro všechny fanoušky Zaklínače.
Vlkochodci jsou jedinečným grafickým románem, který si rozhodně zaslouží pozornost. Nechte se vtáhnout do světa magie, dobrodružství a emocí, které jím proudí. Je to kniha, která vás nechá plakat, smát se a cítit radost či naději. Mám jen jednu výtku, a to brožovánou vazbu, která je na tak rozsáhlou knihu špatnou volbou. Je to kniha pro děti a nevím, jak dlouho vydrží pohromadě. Pevná vazba by byla lepší.
Celkově lze říct, že komiks Cyberpunk 2077: Máš moje slovo je kvalitním a poutavým komiksem, který zasahuje do světa Cyberpunku 2077 a přináší zajímavý a napínavý příběh. Doporučuji ho nejen fanouškům hry, ale i všem, kteří hledají kvalitní komiksovou tvorbu. Přestože je to pokračování příběhu ze hry, lze jej s klidným svědomím doporučit i těm, kteří hru nehráli a nikdy nebudou, protože je to samo o sobě uzavřený a poutavý příběh
Tento komiks se odehrává v dystopickém světě, kde moc nespočívá ve státech či vládách, ale v rukou finančně nejvýznamnějších rodin. Tato nová forma vlády vytváří atmosféru plnou politických intrik a mocenských her, což dodává komiksu zajímavý rozměr a je to něco s čím jsem se zatím nesetkal. Každá s těchto rodin má svého Lazara, který slouží jako ochránce s nadlidskými schopnostmi a technologickými výhodami, jako je sebe regenerace, rychlost, síla, bojové schopnosti a spousta dalších zajímavých a ultimátních vlastností.
Epicky působící anotace vás ihned vtáhne do akčního příběhu, který připomíná atmosférou Dunu, díky výrazné přítomnosti rodin, politických intrik a tajemství, které většina postav má. Akční pasáže mají šmrnc a jsou dosti explicitní a pěkně propracované
Celkově je Zaklínač: Zrnko pravdy / Menší zlo osvěžujícím přírůstkem do světa Zaklínače, který si zaslouží pozornost jak od fanoušků, tak od nových čtenářů. Příběhy jsou věrné originálům a nabízejí poutavé dobrodružství Geralta. Ilustrace mají své kouzlo a každá přesně vystihuje samotnou podstatu povídky, které jsou díky nim ještě lépe zapamatovatelné. Za mě osobně tyto dvě povídky snad nejlépe vystihují svět zaklínače a samotnou povahu Geralta. Tento komiks doporučuji naprosto všem bez výjimky.
Kresba v druhém dílu je stejně působivá jako v prvním, a retrospektivy dodávají příběhu hloubku. Mrazení v zátylku budete cítit i tentokrát. Jedná se o mangu s nezapomenutelnou atmosféru a originálním stylem.
Jedinou výtku mám k délce sešitu. Ten byl docela krátký a aby nebyla manga příliš úzká nalezneme na konci ještě krátký příběh, který nemá s hlavním příběhem nic společného. Celkově je toto pokračování kvalitním thrillerem, který si udržuje napětí a dramatické okamžiky. Těším se na finále této série, které slibuje uspokojivé završení.
CMuzeum: Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 3 je kvalitním zakončením série. Rjósuke Tomoe nás provedl temnými uličkami, kde se smích a vraždy prolínají. Bohužel za mě byl první díl excelentní a druhý i třetí měli horší kvalitu, hlavně kvůli své délce.
Tento příběh doporučuji všem, kteří mají rádi napínavé a temné thrillerové příběhy s vynikající atmosférou a kvalitními hlavními postavami.
Hodnocení 4/5
Celkově Deadpool: Samurai nabízí zábavný pohled na kultovního hrdinu v novém prostředí, v novém rozměrů s úžasnou manga kresbou a šíleným příběhem…
Deadpool: Samuraj je výborné dílo, které doporučuji všem fanouškům komiksu a mang.
Dark Souls – Vykoupení 1: Ztracená lidskost je pro fanoušky série skvělým doplňkem a zajímavým začátkem nové série. Mě přinesl nový pohled na svět, který znám z her, a nabídl zajímavé postavy a tajemství. Nejedná se o vrchol manga tvorby, ale mám velmi rád temné a neokoukané fantasy příběhy, takže se těším na druhý díl.
Celkově je “Amazing Spider-Man: V Zákulisí skvělým přírůstkem k sérii, který úspěšně kombinuje akci, humor a emocionální hloubku. Je to must-read pro všechny fanoušky Spider-Mana, kteří hledají něco víc než jen hrdinské dobrodružství, ale i pečlivě vypracované charakterní studie a promyšlené příběhové oblouky. Tato série pokračuje v nastoleném tempu a já se už nemohu dočkat jaké další příběhy náš pavoučí hrdina zažije. Uvidíme jestli se jeho černá vize vyplní a nebo jestli se mu jeho milovanou podaří udržet naživu.
Celkově lze říci, že “Batman: V žáru smrti je zajímavým, originálním a dosti kvalitním přírůstkem do světa komiksových hrdinů, potažmo do samotného světa Batmana. Já jako velký fanda nových a osobitých příběhů jsem si toto dílo užil, mám rád příběhy z alternativní reality, které ukazují mé oblíbené hrdiny v jiných pózách, než jsem zvyklý. Je to komiks, který se bude líbit jak novým, tak už hodně zkušeným čtenářům Temného rytíře.
Batman: Jejich temné plány – Díl první – hodnotím jako solidní příspěvek do Batmanovy série, který by měl uspokojit jak dlouholeté fanoušky, tak i nové čtenáře, kteří hledají svěží přístup k ikonickému superhrdinovi. Komiks je plný záporáku a Batman jim opět čelí v ulicích Gothamu. Kresba je propracovaná a příběh nepustí a drží čtenáře ve svém obětí. Jsem zvědavý, co nám přinese pokračování…
Komiks má velmi temnou atmosféru a příběh je ještě temnější než v prvním díle. Plán na zničení Batmana, který je Designerovým dílem, je složitě rozehraný a plný nečekaných zvratů. Batman se musí spojit s nepravděpodobnými spojenci, aby odhalil tajemství a zachránil město. Přitom je trochu sám sobě nepřítelem, což dělá tento komiks ještě více vzrušujícím.
Ulice Gothemu jsou krásně vykreslené, plné nebezpečí a tajemství, což přispívá k autentické atmosféře. Kresba je velmi moderní a přehledná. Osobně se mi hodně líbí a takový si já Gothem představuju. Šedý, černý a plný hrůz. Okna jak akční, tak textová jsou dobře poskládaná a komiks se čte úplně sám. Zpracování je přehledné a zaujme na první pohled.
Láska, smrt a všechno zlý je velmi čtivá kniha plná nečekaných situací, velmi strašidelného a nebezpečného zla a velkého množství zajímavých charakterů. Kniha má pomalejší rozjezd a velmi akční finále. Charakter Agáty je krásný Ester egg na autorku Agátu Christie. Vynikající prostředí, velké množství krve a děsivých situací. Za mě se jedná o velmi povedenou knihu. Musím také vyzdvihnout velmi kvalitní a originální zpracování celé knihy. Grafika a ilustrace, které nás provázejí celým příběhem jsou skvostné a dopomáhají k dotvoření té správné atmosféry.
Mirzova vize představuje zajímavý příspěvek do žánru sci-fi, který může oslovit čtenáře hledající netradiční zápletky a ochotné ponořit se do světa, kde se minulost stává současností. Kniha nabízí unikátní pohled na to, jak by se lidé z 21. století mohli vyrovnat s náhlým přesunem do doby, kdy technologie neexistovaly a každý den byl bojem o přežití. Pro ty, kteří mají rádi sci-fi s prvky dobrodružství a cestování v čase, může být Mirzova vize inspirujícím čtením.
Autor Jan Hlubek vytvořil příběh plný napětí a strachu. Jeho popisy jsou sugestivní a čtenáře vtahují do děje. Pouť je kniha, která mě bavila až do poslední stránky. Jedná se o horor pro mladší, takže to vidím jako takovou přípravu pro budoucí milovníky hororu. I když pár scén mi přišlo na hraně s věkem 12+
Celkově je Arila: Pád temnoty zajímavým pokračováním série. Pokud jste fanoušci fantasy, určitě si tuto knihu přečtěte. Nevím, jestli je to poslední díl série anebo má autor ještě něco v rukávu, každopádně pokud ano doufám, že budeme s hlavní hrdinkou více prozkoumávat tento zajímavý svět a jeho zajímavé hrdiny a míň bojovat proti nekončícímu zlu.
“Tráva nabízí unikátní zážitek, který může být pro některé čtenáře přitažlivý, zatímco pro mě osobně je spíše příliš odvážný až divný. Příběh má zajímavý potenciál, který by se dal pomaleji a více dopodrobna rozvíjet a budovat temnější a psychicky náročnější atmosféru. Samozřejmě pokud hledáte něco, co se odváží překročit hranice tradičního hororu a zkoumá temné stránky lidské psychiky s nádechem velmi zvláštní erotiky, mohla by být “Tráva pro vás zajímavým počtením.