Ronin Roujin Ronin Roujin komentáře u knih

Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček Roman Vaněk

Nejklasičtější česká jídla i exotičtější mňamky ale rozhodně kuchařka, kterou využije každý, kdo se rozhodne přestat babicovat a začít opravdu vařit.

12.06.2013 4 z 5

Lucemburská zahrada Lucemburská zahrada Michal Ajvaz

První román o SEO .) Nevím, jak ji posuzovat. Ajvaz nepíše špatně, to nemůžu říct. Na druhou stranu, když vidím "na obálce" proužek "magnesia litera - kniha roku 2012" tak jsem čekal, že to bude mnohem lepší. Opět jde o magický realismus, který dobře známe ze starších autorových děl. Nyní je obohacen o "knihu v knize", což již dávno není novinka a použil to kdekdo ale to, že autor dialogy v tom "vnořeném" příběhu zapomněl přeložit do jakéhokoliv trošku používanějšího jazyka možná novinka trochu je.

12.06.2013 4 z 5

Darwinův mýtus: Život a lži Charlese Darwina Darwinův mýtus: Život a lži Charlese Darwina Benjamin Wiker

Evoluce a Bůh nemohou být v opozici natrvalo! Něco o tom, že již Darwinův dědeček byl vekým propagátorem evoluce a jak Darwinův "vnuk" Hitler díky evoluci přiměl vědce zefektivnit masové vraždění. Jak Darwin, který z duše nenáviděl otroctví, svým učením tuto praktiku schválil a o tom, že cesta do pekla může být dlážděna dobrými úmysly.,

12.06.2013 3 z 5

Po kolena v mrtvých Po kolena v mrtvých Dafydd ab Hugh

Byla by to jen nudná akční sci fi, kdyby zde nevastupovaly každému pařanovi důvěrně známé postavy: opoce, prasata, duchové a zejména raketovej taťka. Trošku mne překvapilo, že autor do příbehu použil i linku z červené knihovny o zakázaníé lásce dvou mariňáků. nebojte se jeden z nich je žena .)!

12.06.2013 3 z 5