Ronnie68 Ronnie68 komentáře u knih

Mytologie světa Mytologie světa Roy G. Willis

pěkná kniha o tom, jaky si různé kultury na světě vysvětlovali původ světa. Opravdu pěkná kniha :)

07.12.2017 5 z 5

Ganbare! Workshopy smrti Ganbare! Workshopy smrti Katarzyna Boni

Kniha se mi osobně moc líbila. Jak tam byly líčeny příběhy těch, kteří katastrofu přežili a jejich vylíčení, jak hledali své blízké. Pro ty, co by toto je zajímalo, rozhodně doporučuji

21.11.2017 5 z 5

Podivná porážka: Svědectví z roku 1940 Podivná porážka: Svědectví z roku 1940 Marc Bloch

Kniha, kde se kriticky pohlíží na francouzskou špatnou taktiku a nepřipravenost v boji proti Němcům za 2. světové války. Byly zde rozebrány všechny příčiny, které přispěly k prohře Francie a prvotnímu vítězství Německa. Zajímavá kniha

17.11.2017 5 z 5

Vesnice „kanibalů“ Vesnice „kanibalů“ Alain Corbin

Kniha se mi četla úžasně rychle a nebylo to jen tím, že je útlá. Měla příběh založený na historii, který byl dokreslen právě historickými událostmi a jak tenkrát vesnické obyvatelstvo smýšlelo a bylo snadno ovladatelné - přes názory. Bylo tam popsána poprava aristokrata z dané vesnice, na kterého svedli všechny možné zločiny a ještě si mysleli, že je císař odmění .... bylo to zajímavé počtení ...

15.11.2017 5 z 5

Svět starého Egypta Svět starého Egypta Jaromír Málek

Kniha, která nás přibližuje k historii Starověkého Egypta .. četlo se to dobře :)

13.11.2017 5 z 5

Římané a Evropa - Antické dědictví v evropské kultuře Římané a Evropa - Antické dědictví v evropské kultuře Jana Kepartová

Kniha, která se nám snaží přiblížit ve zkratce, že prakticky vše, co dnes známe, se nějakým způsobem vyvinulo právě z doby Říma (či Řecka). Sice moje povinná četba, ale četla se mi dobře.

13.11.2017 5 z 5

Dějiny pravěku a starověku I. Dějiny pravěku a starověku I. Jan Pečírka

kniha se mi krásně četla, pravěk je tam sice obsažen velmi málo, ale ostatní dějiny jsou zde krásně sepsány

09.11.2017 5 z 5

Zlatá bula sicilská Zlatá bula sicilská Martin Wihoda

Skvělá kniha, jak v ní se teze vyvrací a navrhují se jiná vysvětlení daných vět z listiny. Moc se líbily na posledních stránkách knihy všechny listiny se zlatou bulou spojenými, které zde byly jak v originále, tak i v českém překladu.

04.11.2017 5 z 5

Zlatá bula sicilská: Mezi mýtem a realitou Zlatá bula sicilská: Mezi mýtem a realitou Martin Wihoda

Jelikož mě toto téma zajímá, kniha se mi četla dobře :)

01.11.2017 5 z 5

Pompeje: poslední den Pompeje: poslední den Paul Wilkinson

Tatu knihu jsem si vybrala z pouhé zajímavosti. Vždycky mě zajímalo vše ohledně ztracených měst Pompejí a Herculanea ... dozvěděla jsem se že Vesuv vyprodukoval celkem 6 pyroklastických vln, které postupně zasáhl všechna města v jeho okolí (Herculaneum bylo mezi prvními zasaženými městy). Plus se zde nachází i tzv. průvodce městem po památkách, která byla odkryta a celkem jsou zachovaná ... moc se mi tato kniha líbila :)

22.10.2017 5 z 5

Zrození evropské civilizace Zrození evropské civilizace Pavel Oliva

Také povinná četba ... ale zajímavá .. prohlubuje znalosti například kolonizace Řeckých poleis v jižní Itálii, Sicílii, Egyptě, Malé Asii,... také se dozvídám více ohledně systému ve Spartě či Athénách ..

22.10.2017 5 z 5

Bohové a hrdinové antických bájí Bohové a hrdinové antických bájí Vojtech Zamarovský

Kniha se mi líbila. Vybrala jsem si ji jako povinnou četbu, i když jsem věděla, že je to něco jako telefonní seznam ... ale nelituji ... kromě všech možných postav z řecké, římské i egyptské mytologie se dozvídáme, že se tyto postavy objevují i v dnešní době v malířství, sochařství, či jejich příběhy jsou ztvárněny jako opera .. zajímavé :)

22.10.2017 4 z 5

Největší bitvy Největší bitvy kolektiv autorů

Kniha se mi líbila. Pro milovníka historie to bylo zajímavé počtení :)

18.08.2017 5 z 5

Heydrich: Muž so železným srdcom Heydrich: Muž so železným srdcom Laurent Binet

Kniha mě nejdříve docela nadchla obalem. Ale děj byl ještě o dost lepší. Od knihy jsem se nemohla vůbec odtrhnout. Bylo to poutavě napsáno. Chválím. Tuhle knihu bych ráda doporučila. :)

12.08.2017 5 z 5

Piráti z Karibiku - Salazarova pomsta Piráti z Karibiku - Salazarova pomsta Elizabeth Rudnick

Útlá kniha, kde byl shrnut filmový příběh .. neurazí, ale film je film

11.07.2017 3 z 5

Utajené dějiny Evropy Utajené dějiny Evropy Jerzy Besala

Kniha nebyla vůbec špatná... občas jsem se dozvěděla i něco zajímavého .. :)

02.07.2017 4 z 5

Malá historie draků Malá historie draků Joyce Hargreaves

kniha se mi líbila ... bylo tam vysvětleno, že draci se v legendách a mytologiích vyskytovaly prakticky všude .. jako například v Babylonii, Číně, Japonsku .... že byly vypodobňovány jako ještěři či hadi, i bez křídel ... takové oddechové čtení :)

30.06.2017 5 z 5

Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Kniha se mi dost dobře četla ... obsahuje 5 zajímavých bajek a komentáře Brumbála ... Mě osobně se kniha líbila a myslím, že se k ní ještě vrátím ...

30.06.2017 5 z 5

Kód horečky Kód horečky James Dashner

Kniha splnila vše, co jsem od ní očekávala. Objevily se tam mé oblíbené postavy z Labyrintu - Placeři. Nejdříve jsem ani nevěděla, že tato kniha vůbec vychází, ale byla jsem za to ráda. Moc dobře se mi četla. Je tam návaznost na první díl a jak vůbec samotný Labyrint vznikal. Jsem moc ráda, že jsem si tu knihu mohla koupit a přečíst. Doporučuji pro všechny zatvrzelé fanoušky Labyrintu .. ;)

28.06.2017 5 z 5

Robinsonka Robinsonka Marie Majerová

tuto knihu jsem četla ještě na střední jako povinnou četbu ... vůbec jsem neměla ponětí, že je to dobrá kniha, četla se dobře a určitě se k ni jednou vrátím ..

27.06.2017 5 z 5