ronyjihlava ronyjihlava komentáře u knih

Když se smějí paragrafy Když se smějí paragrafy Ivo Jahelka

Doporučuji všem, kteří mají špatnou náladu, kteří se potřebují odreagovat. Ke knize se často vracím

22.05.2012 5 z 5

Sedm bílých plášťů Sedm bílých plášťů Vladimír Přibský (p)

V nemocnici, prakticky přímo před zraky lékařů, je zavražděna starší žena, která ležela na JIP po pokusu o sebevraždu. Možných motivů i pachatelů se nabízí víc. V každém případě pachatel použil jeden z bílých plášťů. K tomu, aby se "stal neviditelným", aby semohl po nemocnici nenápadně pohybovat. Podle knihy byl natočen i stejnojmenný film, detektivní inscenace v hlavní roli s P. Haničincem

16.05.2012 3 z 5

Poklad Cagoulardů Poklad Cagoulardů Vladimír Fiala

Jedna z nejlepších detektivek, které jsem v poslední době četl. Spíše se jedná o špionážní román

16.05.2012 5 z 5

Tajná zóna Tajná zóna Jaroslav Čížek

zajímavý špionážní román, sepsaný dle skutečných událostí z minulosti. V knize jsou i dobové fotografie

15.05.2012 3 z 5

Dlouhý stín Dlouhý stín Antonín Jirotka (p)

Zajímavá detektivka z kraje pod Šumavou. Doporučuji

14.05.2012 3 z 5

Kazeta Kazeta Jiří Svetozar Kupka

Detektivka velice slabá. Vůbec mě nezaujala. K přečtení bych ji asi nikomu nedoporučil

14.05.2012

Kdo se vrací na Kometu Kdo se vrací na Kometu Karel Havlíček

Detektivka s vcelku zajímavou zápletkou, kdy nitky vraždy na jednom zámečku na jihu Čech sahají daleko do minulosti, do záležitosti staré třicet let. Podle mého názoru se však celkem zajímavý příběh čte trochu těžkopádně.

14.05.2012 3 z 5

Rána pod pás Rána pod pás Václav Baner

Vcelku dobře napsaná detektivka z dob minulých, z konce sedmdesátých let. Napínavě napsaná

13.05.2012 3 z 5

Kdo je Antal? Kdo je Antal? Vladimír Fiala

Kniha se mi velice líbila a četl jsem ji již několikrát. Naštěstí ji vlastním. Rád bych tímto způsobem poprosil o pomoc všechny ty, kteří se orientují v knihách Vladimíra Fialy. Podle této knihy byl natočený buď celovečerní film nebo TV inscenace. Vysílali ji v roce 1986 nebo 1987, pokud se nemýlím. Hlavní roli hrál - tuším - Pavel Vítek. Nikde nemohu narazit na to, jak se filmové zpracování knihy "Kdo je Antal" jmenuje. Můžete mi někdo pomoci? Děkuji předem.

28.09.2018 5 z 5

Zločin nezná abecedu Zločin nezná abecedu Karel Štorkán

Tři detektivní příběhy z Prahy. Druhé dva byly pod stejným názvem zfilmovány v televizní sérii Stopy zločinu, pod stejnými názvy. Zajímavé ale je, že ve filmové verzi se příběhy odehrávají v prostředí města Brna.

03.06.2014 3 z 5

Strach má dlouhé nohy Strach má dlouhé nohy Jana Moravcová

Teda, pěkná slabota! Měl jsem co dělat, abych knížku dočetl do konce. Prvních pár kratších povídek ještě ušlo, ale další byly delší a delší a tím víc nudné, o ničem

03.06.2014 1 z 5

Zatoulaný kamión Zatoulaný kamión Zdeněk M. Veselý

Dobrý počtení. Knihu jsem četl před lety, nyní se mi nedávno dostala znovu do ruky, tak jsem si ji přečetl znovu. Prima, napínavé a zajímavé

03.06.2014 3 z 5

Váza krále Priama Váza krále Priama Barbara Gordon

Slabé, velice slabé! Námět dobrý, zápletka také, ale jinak je kniha polské autorky kriminálních románů napsána poněkud rozvláčně. Obsahuje celou řadu zcela zbytečných informací z řecké a z římské mytologie, které normálního čtenáře – laika - spíše matou a obtěžují svoji kvantitou, než by mu byly ku prospěchu pochopení hlavního dějového rámce. Také skupina lidí a jejich pojmenování, a v konečné fázi zaměňování jejich jmen za jména masek z maškarního plesu, za které tam byli, čtenáře doslova mate.

25.05.2014 1 z 5

Tajná operace doktora Axela Tajná operace doktora Axela Vasilij Ivanovič Ardamatskij

Velmi slušný špionážní román z druhé světové války

08.07.2012 4 z 5

Pachatel je ozbrojen... Pachatel je ozbrojen... Bohumil Lipert

Naprosto průměrná detektivka z předpřevratových časů. A já po přečtení té knížky musím přemýšlet nad tím, zda jsou všichni recidivisté skutečně tak hloupí a omezení nebo jestli je tomu naopak a autor si jenom hodně přidal .....

08.07.2012 3 z 5

Fialový poustevník Fialový poustevník Ota Pavel

Naprostý brak. Oba filmy jsou velkolepé, ale kniha nestojí za nic. Je z ní jasně patrné, že autor je sportovní redaktor a tato tematika se promítá skoro do všech povídek. Jenomže ne každého sportovní tematika zajímá .....

22.06.2012

Vteřina rozhodnutí Vteřina rozhodnutí Tomáš Formánek

Průměrná knížka z vojenského prostředí, ze života vojáků ZS. Kdo má rád tuto tematiku, tomu knihu určitě doporučuji.

17.06.2012 3 z 5

Džob pro profíka Džob pro profíka Vladimír Přibský (p)

Stupidní, nesmyslné plácání, popřevratová knížka, zcela poplatná režimu. Naprostá tragédie!

12.06.2012

Zločin žárlivých fanynek Zločin žárlivých fanynek Inna Rottová - Mirovská

Hrůza! Vůbec nedoporučuji nikomu číst. Spisovatel detektivních románů, který nedokáže vymyslet jinou zápletku než je vzájemné nesmyslné vraždění spisovatelů, není spisovatel a psát by neměl ani sám pro sebe. Tímto tématem se celá kniha jen hemží.

08.06.2012

Válka policajtů Válka policajtů Pavel Frýbort

Myslím si, že každý, kdo četl jeho knihu Vekslák, si musí myslet totéž, co já. V životě jsem četl jenom hodně málo knih, které by byly hloupější než tahle! Naprosto nesmyslné plácání, bylo citelně znát, že kniha byla narychlo slepena na zakázku. Totální brak! Nebylo v mých silách ani knihu "dolouskat" do konce.

07.06.2012