RSR RSR komentáře u knih

Lidové obyčeje a nápady pro šikovné ruce Zima Lidové obyčeje a nápady pro šikovné ruce Zima Martin Bestajovský

Knížka je rozdělená do pěti části. První je o zimních tradicích a svátcích, např. sv. Mikuláš, Štědrý den a pod. Druhá část se věnuje symbolům adventu a Vánoc. Ve třetí části je několik jednoduchých nápadů na tvoření, např. adventní věnec, nebo sněhulák. Ve čtvrté části je několik dětských her na ven a v poslední části recepty na sladké i slané.
Na zimní tvoření a vaření by se daly najít lepší knížky, ale přehled nejběžnějších tradic a zvyků s jejich historií je vypracován vcelku dobře.

21.12.2020 4 z 5

Kosti svaté Brigity Kosti svaté Brigity Philip Freeman

Pokud čekáte napínavou historickou detektivku s komplikovanou zápletkou, hlubokými myšlenkami, dedukcemi Hurcula Poirota nebo detailním popisem keltů, života druidů či mladých řeholnic, budete nejspíš zklamaní. Pokud si chcete přečíst oddychovou knížku, jen tak s nohama na stole a sklenkou vína vedle sebe, nebo cestou vlakem, tak není špatná.

29.07.2020 4 z 5

Umění v krvi Umění v krvi Bonnie MacBird

Samotný příběh a zápletka byly fajn, napínavé, čtivé. Kdyby hlavními hrdiny nebyl Holmes a Watson ale třeba Mr Black a Dr. White, dala bych možná i 4*.

12.08.2019 3 z 5

Chvíle Boží milosti Chvíle Boží milosti Neale Donald Walsch

V knize jsem našla několik myšlenek k hlubšímu zamyšlení, ale nemůžu dát víc než 3*. Kniha na mne působila jako reklama na Hovory s Bohem. Snad v každé kapitole se k ní autor odkazuje, mnohy i vícekrát. Možná, kdybych četla nejprve Hovory s Bohem a poté až tuto knihu, hodnotila bych jinak. Ale to už teď nezjistím.

07.08.2019 3 z 5

Mucholapka Mucholapka Dominik Dán

Další dobrá detektivka Dána. Velmi volně navazuje na Mouchu a je v ní hodně narážek na případ z knihy Bestie. Já jsem Mouchu i Bestii četla ještě před Mucholapkou, tak nedokážu říct, jak moc případná neznalost těchto knih ovlivní zážitek z knihy této. Pro samotný případ to tak důležité sice není, ale spíš na takový celkový dojem z knihy.

26.12.2018 5 z 5

51 věcí, které si můžeš vyrobit z papírové role 51 věcí, které si můžeš vyrobit z papírové role Fiona Hayes

Pár docela pěkných nápadů, co vyrobit s dětmi. Na výtvory není většinou potřeba víc než roličky, barvičky, lepidlo, pohyblivé očička, filc, bez kterého se dá obejít, a karton. Jednoduché, snadno pochopitelné návody.

12.09.2018 4 z 5

Poklad na Stříbrném jezeře Poklad na Stříbrném jezeře Karl May

Čteno ve čtenářské výzvě jako kniha žánru, který běžně nečtu a tomu odpovídá i hodnocení. Špatná rozhodně není, ale není to můj šálek čaje. Příjemné zpestření mé běžné četby, ale stačilo. Ať se bledé tváře ani rudí bratři nezlobí.

14.08.2018 3 z 5

Ze zápisníku pokojské Ze zápisníku pokojské Kateřina Doležalová

Na pobavení večer před spaním super. Jednoduché, vtipné, doporučuju.

10.05.2018 4 z 5

Poprava a jiné povídky Poprava a jiné povídky Ed McBain

Něco jiného, než detektivky, které od autora znám. Ale skvěle propracované povídky.

23.03.2018 5 z 5

Třikrát Sherlock Holmes Třikrát Sherlock Holmes Arthur Conan Doyle

Detektivní klasika.

11.03.2018 4 z 5

Jak uhasit dračí tlamy Jak uhasit dračí tlamy Michal Petrov

Krásné pohádky pro děti a nádherné ilustrace. Knížka krásně pohladila.

22.09.2017 4 z 5

Nemocnice, aneb bolnica Nemocnice, aneb bolnica Marta Bednářová

Celou dobu, co jsem knížku četla, jsem si musela říkat: Díky Bohu za naše zdravotnictví.

15.08.2017 4 z 5

Pohádky o strašidlech Pohádky o strašidlech Martina Drijverová

Četla jsem dětem 6let, ty byly nadšené. Knížka obsahuje příběhy z různých koutů světa, jako ruské, turecké, ale i české o nadpřirozených bytostech těchto krajů.

25.07.2017 4 z 5

Mach a Šebestová ve škole Mach a Šebestová ve škole Miloš Macourek

Jsou příběhy, které se neomrzí.

25.07.2017 4 z 5

Zahradní slavnost Zahradní slavnost Václav Havel

Vidět hru, jako divadelní představení, bylo by to určitě za 5*, ale čtené to pro mne nějak ztráceto kouzlo. Jinak humor, jazyk, dialogy, všechno skvěle propracované.

29.06.2017 3 z 5

Strážný anděl Strážný anděl Danielle Steel

Knížku jsem četla kvůli čtenářské výzvě, jinak tento druh literatury není úplně můj šálek čaje, a tenhle byl navíc ještě pro mně hodně sladký. Ale i tak zajímavý námět.

14.06.2017 3 z 5

Příběhy zámků v Čechách a na Moravě II - Po stopách modré krve Příběhy zámků v Čechách a na Moravě II - Po stopách modré krve Magdalena Wagnerová

Jedná se o popis několika významných zámků, havně z pohledu výstavby, přestaveb, šlechtických rodů a významných osobností, které na nich pobývaly, doplněný o pověsti a různé nadpřirozené bytosti, které jsou se zámky spojené.

06.06.2017 4 z 5

Křížem krážem po stopách Járy Cimrmana Křížem krážem po stopách Járy Cimrmana Radek Laudin

Knížka mě trošku zklamala. Je to takový malý průvodce po místech, kde si někdo dal na zeď domu ceduli "Tady byl/nebyl Jára Cimrman". Pár zajímavých míst v knize sice je, ale rozhodně mě kniha neinspirovala k tomu, abych se tam vydala.

27.05.2017 3 z 5

U kávy o kávě a kávovinách U kávy o kávě a kávovinách Jozef Augustín

Poměrně dobrá kniha, jednoduchá, ucelená, pro začátečníky akorát. Může motivovat, vyzkoušet něco nového, nové způsoby přípravy, nové druhy. Krásné fotografie, ale spíše "umělecké". Ocenila bych možná více odbornějších fotek, nebo schémat např. k technologii zpracování kávovníkových bobulí apod.

22.04.2017 4 z 5

Malý tyran Malý tyran Jiřina Prekopová

Pokud chci hodnotit knihu a ne výchovnou metodu, musím dát jen 3*. Knížka mi přišla, jako laikovi, dost složitá. Schémata jsem například moc nepochopila, spoustu jmen odborníků. Ale oceňuji konkrétní příklady a závěrečnou kapitolu Co dělat.
Co se obsahu týká, může s ním člověk buď souhlasit, nebo ne. Ale znát jej rozhodně není na škodu, právě naopak. Já třeba souhlasím.

20.04.2017 3 z 5