rumund

Tak to byla pecka. Vůbec jsem nemyslel, že mě tak tato kniha tohoto borce bude takhle bavit. Bylo to zajímavé od začátku do konce, poučné a mnohdy i docela vtipné. Hned jsem si musel koupit další Ziburovu knihu a jdu hned do ní. Snad bude stejně dobrá jako tato.

Edice nejlepšího světového čtení skoro nikdy nezklame a ani tentokrát nešlápla vedle. Kniha Podezřelý je pěkné počtení. Ze začátku to bylo sice slabší, ale konec knihy to zase dohnal. Na 5tku to sice ode mne není, ale i tak chválím.

Tato kniha je velká bomba. Vypráví až neuvěřitelný příběh, slováka Filipa Müllera ze Seredě, který velice detailně popisuje 3leté žití (spíš přežívání) v koncentračním táboře Osvětim. Kde denně pracoval v sonderkommandu. Kde jakákoliv chyba se trestala automaticky smrtí. Vlastně to ani nemusela být chyba ...
"Chtěl jsem žít, žít za každou cenu, ještě o minutu, ještě o den, ještě o měsíc déle. Pochopte: ŽÍT!"

Dobrá napínavá kniha až do konce. Ostatně, jak jsme u Jeffreryho Deavera zvyklí.

Docela mě kniha bavila, léta jsem mě v plánu si knihu přečíst a až nyní jsem se odhodlal. Vůbec nelituji.

Výborná kniha silného a pravdivého příběhu chlapíka, kterému se podařilo uniknout z koncentračního tábora. Přesně tyto typy knih přímo hltám a sháním do své sbírky, všude možně.

Drsná kniha podle pravdivé události. Nelze tomu do dneška uvěřit co všechno se dělo.

Doslova boží kniha. Sice tvrdý a těžký příběh ze života, ale mě tyto autentické příběhy hrozně zajímají a baví číst.

Tak třetí díl této trilogie, se mi četla ze všeho nejhůře. Už se mi to zdálo, lehce zdlouhavé. Možná to je i tím, že už je nějaká doba, co jsem doslova zhltal první dva díly a trošku pozapomněl postavy. Ale každopádně, je spisovatelka skvělá a těším se na další její knihy.

Jo baví mě cestování s Larrym. Je to velice zajímavé, někdy poučné, jako kdyby jste šli s ním. Sice někdy mi kniha už přišla monotónní, ale posléze se vyloupla zase nová část, která vše vrátila k zajímavosti.

Tak takovéto knihy podle skutečné události, jsou přesně to, co mě baví a vyhledávám. Byla to neuvěřitelně drsná a smutná doba, co Němci prováděli, za zvěrstva, ale já tyto autentické příběhy přímo hltám. Silný příběh silné a milující matky Heleny Hannemannové, která se rozhodla být za každou cenu se svými dětmi a manželem , i když nemusela. Skvělá kniha.

No abych řekl pravdu, bylo to pro mě trápení. Třetí díl se mi četl hrozně těžce. Tolik názvu míst a jmen postav je v knize, že jsem byl totálně ztracen. A to jsem za mlada, všechny filmy Pána prstenů, hrozně miloval a myslím, že jsem je znal docela dobře. Tak za to všechno aspoň tři hvězdy, jinak bych jich bylo méně. Ale Tolkienovi nemůžu upřít, že to měl všechno vymyšleno do nejmenších detailů (písmo, názvy, historii, ...)

Zápisy Karla Štajnera ukazují to, že si ruské gulagy mohou klidně podat ruce s koncentračními tábory němců. Zvěrstva se prováděli v obou případech. Vlastně za nic byl Karlo 20let zavřený v lágrech na Sibiři. A neskutečné je i to, že po tom všem, stále věřil v komunismus. A myslím, že s těmi rusy, to je do dnešních dnů, stále stejné.

Dobrá kniha, i když náročná četba. Ale tuto knižní klasiku jsem si nemohl nechat ujít. Ve finále, ale vlastně ani nevím, jestli byla taková jakou jsem očekával. Mám z ní takový roztodivný pocit ...

každý o ni pořád mluvil, tak jsem ji přečetl a vážně dobrý , ikdyž tvrdý příběh

Docela fajn oddechovka u nenáročné knihy. Takový typický románek od Penelope Bloomové.