RyxiraAmyGinger RyxiraAmyGinger komentáře u knih

Půlnoc je osamělé místo Půlnoc je osamělé místo Barbara Erskine

Nebylo to tak strašné, jak jsem původně předpokládala.

06.11.2017 4 z 5

Paula Paula Isabel Allende

Jako milovnice Isabel Allende jsem tuto knihu přečetla s velkým zájmem, třebaže zpočátku jsem se do ní musela trochu nutit. Je to neobyčejně jímavá zpověď ženy, které umírá před očima vlastní dítě a ona to snáší s nesmírnou sílou a láskou.

28.10.2017 4 z 5

Hněv a hrdost Hněv a hrdost Oriana Fallaci

Ať už s Orianou souhlasíme či nikoli, musíme si přiznat, že je to Novinářka s velkým N.

17.10.2017 5 z 5

Muž s podivnou minulostí Muž s podivnou minulostí Ken Follett

V rámci Folletovy tvorby určitě slabší dílo, příliš fantaskní na můj vkus. Nicméně četla jsem před tím Měděného jezdce od P. Simons, takže Muž s podivnou minulostí neměl velkou konkurenci a četl se mi příjemně, pokud jsem nad ním zrovna moc nedumala.

P. S. Knihu jsem znova přečetla v roce 2024, aniž bych si uvědomovala, že jsem ji už jednou četla. Ups. Ale moje hodnocení by se nezměnilo.

29.07.2017 3 z 5

Praktický průvodce světem irských kouzelných bytostí Praktický průvodce světem irských kouzelných bytostí Robert Curran

Ten název! :)

24.04.2017 5 z 5

Anna Elliotová Anna Elliotová Jane Austen

Kniha se mi líbila (Jane Austenová je mojí oblíbenou autorkou), ale konec vzal dle mého názoru až příliš rychlý spád.

16.04.2017 4 z 5

Zpráva o jednom únosu Zpráva o jednom únosu Gabriel García Márquez

Možná se podívám na seriál Narcos.

13.03.2017 3 z 5

Švábi Švábi Jo Nesbø

Od knih Jo Nesba se obvykle nemohu odtrhnout a tato nebyla výjimkou, přesto jsou Švábi zatím nejslabším příběhem Harryho Holea, se kterým jsem měla tu čest se seznámit.

10.03.2017 3 z 5

Oko světa Oko světa Robert Jordan (p)

Můj pokus o opětovný návrat k fantasy žánru se povedl. Třináct dílů (nebo kolik) je obrovské množství, ale věřím, že to zvládnu :).

08.03.2017 4 z 5

Láska a přátelství a jiné prózy Láska a přátelství a jiné prózy Jane Austen

Tak nějak jsem to zhltla. Jestli Austenová skutečně psala svá některá z těchto dílek již v jedenácti letech, jak se uvádí v doslovu, tak opravdu smekám.

21.01.2017 3 z 5

Květy z půdy Květy z půdy Virginia Cleo Andrews

Hrozně se mi to líbilo, i přesto, jak neuvěřitelně smutný příběh to je. Rozhodně hodlám zhltnout celou pentalogii, a to co nejdřív. Přesně takovéhle knižní série miluju - ty, jejichž díly mě okamžitě nakazí touhou přečíst si ty následující. Matka Chrise, Cathy, Coryho a Carrie mi připadá tak rozporuplná... zdá se mi neuvěřitelné, co s ní dokázala udělat touha po penězích. Její první manžel v ní zřejmě uspal všechny její špatné vlastnosti, její chtivost a sobeckost... po jeho smrti vypluly na povrch v té nejobludnější podobě. Doufám, že se jí Cathy a její sourozenci pomstí a že bude trpět jako trpěli oni a ještě mnohem víc.

20.01.2017 5 z 5

Dobrodružství Miguela Littína v Chile Dobrodružství Miguela Littína v Chile Gabriel García Márquez

Co se týče Márquezovy tvorby, příjemná změna :).

19.01.2017 4 z 5

Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Dlouho, dlouho jsem váhala s hodnocením, nakonec jsem nechala čtyři hvězdičky, snad abych dala dalším dílům šanci na plné hodnocení. Kniha se mi moc líbila, četla jsem ji docela rozkouskovaně, dvakrát týdně ve vlaku (cca 2 hodiny v kuse), takže mi možná nějaké drobnosti unikly. Nejdřív jsem teda začala koukat na seriál, ale dokoukaný celý ho nemám, možná to napravím, knižní pokračování mě ale nicméně láká víc... P. S. Herec, který hraje v seriálu Jamieho, je prostě dokonalý :)

04.12.2016 4 z 5

William Wallace: Statečné srdce William Wallace: Statečné srdce Jack Whyte

Já jako nevím, četlo se mi to dobře, ale jako svědectví o životě takové osobnosti, jakou WIliam Wallace/Will bezpochyby byl, mi tenhle typ vyprávění připadá poněkud příliš... komorní. Tím spíš, že bitva u Sterling bridge, Willovo zajetí a všechno to okolo jsou shrnuty několika prvních a pak až zase posledních odstavců... jako nevím, no. Chápu na jednu stranu autorův záměr (aspoň si to myslím), na druhou stranu si pro tento svůj cíl mohl vybrat daleko méně "akčnějšího" hrdinu. Když prostě vidíte jméno William Wallace, čekáte hrdinský příběh, ne příběh muže, který musel nejprve přestát návštěvy biskupů a hrozným způsobem ztratit rodinu, aby si uvědomil svoje životní poslání.

26.08.2016 3 z 5

Milosrdenství Milosrdenství Toni Morrison

Zdržuji se hodnocení, první polovina mě nudila, druhá docela zajímala, ale celkem jsem si jistá, že jsem tu knihu nějak hluboce neprožívala.Možná jenom nebyla nálada.

04.08.2016

Synáček Synáček Jaroslav Havlíček

Zhltala jsem to v kuse. Je to dobrá novelka.

21.07.2016 4 z 5

Ležela kočka s andělem a jiné prózy pro dospělé Ležela kočka s andělem a jiné prózy pro dospělé Jan Velíšek

Nepřijde mi to zrovna originální.

27.06.2016 3 z 5

Zodiac Zodiac Robert Graysmith

Chytlo mě to, takže dobrý. Děsí mě, že Zodiaca nechytili... Věřím ale že kdyby se do jejich hledáčku dostal skutečný vrah, policisté by ho odhalili.

24.06.2016 4 z 5

Tess z d'Urbervillů Tess z d'Urbervillů Thomas Hardy

Baladická tragédie. Nemohu nesoucítit s nebohou Tess, jejíž povahu autor tak mistrně vykreslil. Vášnivá, oddaná, spravedlivá a milující... ano, chápu lidi, kteří říkají, že se to vleče, na tuto knihu musíte mít svým způsobem povahu, asi prostě nesedne každému. Mně sedla. Pláču nad Tessiným osudem.

21.06.2016 5 z 5

Dvanáct povídek o poutnících Dvanáct povídek o poutnících Gabriel García Márquez

Jako líbilo se mi to hodně, na to, že povídky normálně moc nečtu... Obzvlášť Světice mě dojala a pak myslím ještě ta úplně poslední, Přečteno to bylo za chviličku, můj druhý Marquéz, ale rozhodně ně poslední ;).

01.06.2016 4 z 5