Sabča92 Sabča92 komentáře u knih

Karlík a továrna na čokoládu Karlík a továrna na čokoládu Roald Dahl

Opravdu čtivá kniha k zamyšlení. Přečetla jsem ji poprvé už dospělá a velmi se mi líbila.

30.01.2016 4 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců (ilustrované vydání) Harry Potter a Kámen mudrců (ilustrované vydání) J. K. Rowling (p)

Konečně jsem i já přečetla Harryho první díl! A skoro si rvu vlasy, že jsem se do této báječné série nepustila už dřív. Opravdu je to notně návyková série a já už se nemůžu dočkat dalšího dílu. Obzvlášť toto krásné ilustrované vydání mě dostalo!

30.01.2016 5 z 5

Deset malých nadechnutí Deset malých nadechnutí Kathleen A. Tucker

Zprvu jsem si myslela, že se bude jednat o klasický příběh, po pár stranách jsem se neskutečně začetla a přběh se mi zalíbil. Druhá polovina knihy mě velmi překvapila a ta psychologická strana knihy mě dost zasáhla. Autorka napsala skvělou knihu a už se těším na další díl.

Daleko od hlučícího davu Daleko od hlučícího davu Thomas Hardy

Na knihu jsem se neskutečně těšila. Toto obsáhlé dílo je skvěle napsáno a námět zní skvěle. Pravdivě Hardy popsal hloupost některých lidí. Bathseba Everdenová je jako postava člověk, který si přesně zasloužil, co se mu přihodilo. Skutečně mě štvala ta její hloupost. Ovčák Oak byl naopak zlatíčko, kterého mi bylo velmi líto. Po knize jsem viděla i film, který opět předělal několik věcí, ale bohužel se mi moc nezalíbil. Kniha byla lepší a hlavně od druhé poloviny vše začalo nabírat na obrátkách.

02.01.2016 3 z 5

Kam jsi odešla Kam jsi odešla Gayle Forman

První díl se mi obrovsky líbil. Ten druhý už bohužel tolik ne. Začátek knihy mě příliš nebavil a já si pro sebe říkala, proč to autorka vlastně psala.. Druhá polovina knihy se mi líbila více.

02.01.2016 4 z 5

Móda, krása a životní styl – A Cup of Style Móda, krása a životní styl – A Cup of Style Nicole Ehrenbergerová

Knihu jsem přečetla na posezení, líbila se mi. Holky pěkně témata rozdělily do kapitol. Jen škoda, že na konci nedaly žádný závěr. Kniha je spíše pro mladší generaci ale neurazí i starší čtenářky.

02.01.2016 3 z 5

Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Četla jsem ji bohužel až po shlédnutí seriálu, to ale neměnilo nic na tom, že tato kniha je skvělá. Seriál se velmi držel knihy. Jako většina lidí, jsem si i já oblíbila Jamieho. Diana je skvělá spisovatelka, která se nebála napsat román, ve kterém spojila více žánrů. Moc všem doporučuji :-)

Za hranicí nevinnosti Za hranicí nevinnosti Abbi Glines

Tuto knihu jsem přečetla velmi rychle. Autorka ji psala v podobném duchu jako první díl a musím se přiznat, že pro mě je tato série docela návyková :D opravdu se mi moc líbila a jsem zvědavá na další díl

První První Kiera Cass

Toto bylo dokonalé zakončení série! Nádherná kniha už od pohledu, skvělá uvnitř. Ta pravá oddechovka, která se jako u ostatních dílů série, četla sama. Moc doporučuju :-)

22.09.2015 5 z 5

Můj život u sousedů Můj život u sousedů Huntley Fitzpatrick

Knihu jsem chtěla číst letos v létě a skutečně jsem ji začala ale dočetla ji až v září. Musím říct, že jsem čekala letní romantickou oddechovku. Pozvolný začátek se v půli změnil na velmi zajímavý příběh. Druhá polovina byla napínavá a bohužel pravdivá. Akorát konec mě mírně zklamal, čekala jsem nějaké vysvětlení nebo třeba epilog po letech, ale nic. No každopádně pěkná kniha :-)

14.09.2015 4 z 5

To nejlepší z nás To nejlepší z nás Nicholas Sparks

Další skvělá kniha od mého nejoblíbenějšího spisovatele. Opravdu klasický sparksový román mě neskutečně vtáhl do děje. Dokázal mě potěšit i rozesmutnět a ten konec.. Nikdy si nedovolím tipovat, jak kniha dopadne. Opravdu skvělá kniha.

19.08.2015 5 z 5

Bezpečný přístav Bezpečný přístav Nicholas Sparks

Pro mě rozhodně nejlepší kniha od Sparkse. Ano, námět podobný filmu Noci s nepřítelem, ale ty emoce.. Katie i Alexe jsem si okamžitě oblíbila. Příběh i zápletky mi sedly a byla jsem tak napnutá, jak to skončí. Všem doporučuji :-)

Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Toto je moje srdcovka a beze sporu nejoblíbenější kniha. zamilovala jsem se do knihy v té scéně, kdy si Jana zavazuje botu a pak se anrovná a je tam pan Rochester.. Tak neskutečně skvělá kniha, kterou milujji a jsem velmi ráda, že ji mám ve své knihovničce. Vztah Jany a pana Rochestera mě ohromil, kniha tak čtivá, milá, oddechová, romantická, historická a prostě... moje srdcovka a klasika :-)

Hranice nevinnosti Hranice nevinnosti Abbi Glines

To byla tak skvělá kniha, že ji dote´d vydýchávám. Ale jakto, že není ještě další díl? bez něj to asi nevydržím.. Blaire je hrdinka s velkým H a Rush je taky skvělý. Opravdu se mi velmi líbila a moc se těším na další díl. Abbi píše skvěle!

Přímo do srdce Přímo do srdce Bill Condon

Jestli jsem nikdy nenazvala knihu odpadem, tady bohužel tak musím učinit. tato kniha byla pro mě obrovským zklamáním. Nečekala jsem nic velkého, ale milou oddechovku. Kde byla ta láska? ta spisovatelská činnost a vše co se psalo v anotaci? A tak strohé vyprávění, to byla autorova prvotina ze základky? Velmi se omlouvám, ale toto se mi opravdu nelíbilo. Nepochopitelné pasáže, nereálné scény, žádný děj, jen toto vám může nabídnout tato kniha. Bohužel pro mě zklamání..

21.07.2015

Past Past Andrew Fukuda

Báječné zakončení série! Opravdu Andrew Fukuda ukázal, že je to skutečně skvělý spisovatel. Jeho každá kniha Vás utvrdí v tom, že ať si myaslíte o ději co chcete, zjistíte, že jsme se mýlili. Tak nečekané, napínavé a čtivé. Opravdu všem vřele doporučuji :-)

Kořist Kořist Andrew Fukuda

První díl byl skvělý a ten druhý? Ještě lepší! Opět akční děj plný nečekaných zvratů. Velmi se mi líbí hlavní postavy. Už se nemůžu dočkat posledního dílu, teď jsem moc ráda, že jsem sérii začala číst až v době,kdy jsem ji měla celou k dispozici, to čekání by mi teda dalo zabrat.

02.07.2015 5 z 5

Hon Hon Andrew Fukuda

Tato kniha byla neskutečná. I když jsem ji zprvu nechtěla číst, tak mě zlákala a nelituji toho, naopak můžu litovat jen toho, že jsem ji nečetla už dávno! Každopádně kniha má krásné obálky, děj je svižný a akční. A jedné věci si můžete být u Andrewa jisti, a to tím, že nemůžete nikdy předvídat, co se stane, protože se to vždy stane jinak, než čekáte.

02.07.2015 5 z 5

Elita Elita Kiera Cass

Knihu jsem přečetla během dvou dnů a byla skvělá. Sice musím uznat, že první díl se mi líbil více ale tento druhý díl byl prostě skvělý. Musím říct, že ze začátku knihy jsem brala Maxona jako dokonalého, ve druhé polovině si to u mě trochu rozházel, ale i tak je to můj favorit a mám ho ráda :D America mi přišla celkem nerozhodná i když v druhé polovině knihy už byla lepší. V této knize se více rozvinuly charaktery ostatních postav. Celeste? Jistěže ji nemám ráda, ale přijde mi jako správná potvora, bez které by bylo v paláci docela smutno.
Proč jen vyjde První až na podzim? Kdo to má vydržet takovou dobu???? :-( Skvělá Elita, kterou mohu všem jen doporučit. Milý, oddechový, pohádkový příběh z budoucnosti.

09.05.2015 5 z 5

Talisman Talisman Nicholas Sparks

Další skvělá Sparksovka, která byla milá a oddechová romantika. Konec byla napínavý, až jsem chvilku čekala, že přijde úplně jiný konec. Lehká podobnost s jeho knihami Vzkaz v láhvi a Milý Johne, ale jen zlehka, v každém z těch příběhů šlo o něco jiného. Film jsem také viděla, ale ten teda byl úplně předělaný.

04.05.2015 5 z 5