saez saez komentáře u knih

Oprávněná vražda Oprávněná vražda Jude Deveraux (p)

Zajímavý námět. Občas jsem se v postavách trochu ztrácela, občas děj kulhal, ale ve výsledku to byla oddychovka. Což je přesně to, co jsem od knihy očekávala.

16.11.2020 4 z 5

Jasným plamenem Jasným plamenem Patricia Briggs

Tak jsem zase zhltla celou sérii. Potřebovala bych toho ale mnohem mnohem víc :-(

09.11.2020 4 z 5

Smrtící žár Smrtící žár Patricia Briggs

Za mě pořád prima oddech. I když akcí se nešetří a emocemi také ne.

02.11.2020 4 z 5

Dvojí spravedlnost Dvojí spravedlnost Patricia Briggs

Ano, sežeru celou sérii najednou. Doba covidová je doba covidová. A s vlkodlaky lépe ubíhá :-)

26.10.2020 4 z 5

Loviště Loviště Patricia Briggs

Prima oddechovka, jako vždy. Už v tom zase lítám, zase mezi vlkodlaky, upíry, fae....:-)

21.10.2020 4 z 5

Dívka, která věděla příliš mnoho Dívka, která věděla příliš mnoho Amanda Quick (p)

Taková milá a odpočinková kniha. Trochu napětí, trochu romantiky....autorka je zárukou, že mi vždycky spolehlivě vypne přetížený mozek a navodí klid a pohodu.

12.10.2020 4 z 5

Múza nočních můr Múza nočních můr Laini Taylor

Je to konec? Není to konec? Nějak jsem si tu bandu modrých dětí a jejich nemodrých přátel oblíbila.

18.09.2020 5 z 5

Snílek Neznámý Snílek Neznámý Laini Taylor

Sen si vybírá snílka... Někdy je to sen lítací, sen o vzdálených světech, někdy sen hrůzyplný a někdy modrý.
Musím konstatovat, že autorka to měla skvěle promyšlené. Konec mě zdrtil, nejen obsahem, ale i náhlostí ukončení. Netušila jsem, že má kniha druhý díl. Snad bude k hrdinům milosrdnější.

14.09.2020 5 z 5

Když ti to udělá radost... Když ti to udělá radost... * antologie

Některé povídky byly úžasné (za mě tedy bodoval Renčín), jiné méně úžasné a jiné ploché. Radost mi kniha udělala jen napůl.

31.08.2020 3 z 5

Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Chvíli jsem byla zmatená, ale protože je to Backman, vydržela jsem a dobře udělala. Ten konec. To milé rozuzlení. Ten lidský příběh za každým příběhem. Ty prosté a přitom tak důležité myšlenky. Že s dětskou rukou v dlani, jste nejdůležitější na světě. Že láska neumře, když umře milovaná osoba. Že každý bojuje ve své vlastní bitvě, o které ostatní nemusí mít ani tušení. Že v šatně se dá kouřit, když je v ní ventilace :-)

Nic se ti nesmí stát.
Ne, co to povídám.
Vše se ti musí stát.
A musí to být zázrak sám.

31.08.2020 5 z 5

Krev démona Krev démona Arnošt Vašíček

Jakože cože? Z tohohle dílu jsem dost vytřeštěná. Chápu, že další pokračování nebude a zřejmě se to ani nenatočí.
Nicméně, četlo se to dobře.

24.08.2020 4 z 5

Kočka myši nenechá Kočka myši nenechá Marie Rejfová

Moje drahá prázdninová Josefína. Ne, fakt nepotřebuju velkej příběh, dramatické zvraty a dech beroucí situace. Stačí mi praštěná Pepina, její lapálie a lovestory s Tvrdíkem. Bez nich není dovča kompletní.
PS: První díl jsem podstrčila matce, aby mi v těch vedrech nelezla moc ven a nějak se zabavila. Ukradla mi všechny. :-)

24.08.2020 5 z 5

Sběratel trofejí Sběratel trofejí Sarah Flint

Chvíli jsem se v tom beznadějně plácala, ale konec dobrý, všechno dobré.

17.08.2020 3 z 5

Kouřový démon Kouřový démon Patricia Briggs

Právě jsem dočetla celou sérii. Tedy, spíš sežrala na posezení. Je to čtivý, docela vtipný a napínavý a skvěle se u toho vypíná hlava. Jen bych ještě potřebovala pár dalších knih.... :-)

10.08.2020 4 z 5

Železný polibek Železný polibek Patricia Briggs

Děsí mě jak je to čtivé. Já nečtu, já žeru a hltám. Za rok si patrně nebudu pamatovat nic moc, ale momentálně mě tahle série bezuzdně baví.

18.06.2020 4 z 5

Krevní pouto Krevní pouto Patricia Briggs

Přečetla jsem jedničku, přečetla jsem dvojku, přečtu si i trojku... Je to čtivý, děj hltáte, čekáte co bude dál, ale obávám se, že to bude jen odpočinkový "průtokový ohřívač". Budiž sérii ke cti, že opravdu baví.

15.06.2020 4 z 5

Příběhy, pověsti a pohádky paní Hudby Příběhy, pověsti a pohádky paní Hudby Anna Hostomská

Tuhle knížku mi můj tatínek předčítal před spaním jako pohádky. A v koupelně při holení zpíval svým krásným sytým hlasem árie vodníka, nebo Kecala a kupodivu se při tom nikdy neřízl :-) Dveře do světa opery mi tak nenásilně otevřel dokořán.

08.06.2020

Babičky Babičky Petr Šabach

Je to typická "Šabachovina", místy se zachechtáte k slzám, místy vás to donutí přemýšlet a na konci máte takovou divnou pachuť v ústech, jako byste ještě nedojedli, řádně nevychutnali sousto a na talíři už nic nezbývá. Přesto se k autorovi pokorně vrátíte a žadoníte o přídavek.

08.06.2020 4 z 5

Skvělá partie Skvělá partie Jude Deveraux (p)

Zase zbytečně uspěchala a překombinovala konec, ale i tak to byla parádní oddechovka, přesně taková, jakou mám od Deveraux ráda.

01.06.2020 5 z 5

Nedotknutelný Nedotknutelný Amanda Quick (p)

Tady už nám autorka kapku přeháněla. Jestli ještě někde v blízké budoucnosti uslyším "konspirační teoretik", tak začnu řvát. Ale dočetla jsem, budiž mi to ke cti :-)

27.05.2020 2 z 5