saez saez komentáře u knih

Tajné sestry Tajné sestry Amanda Quick (p)

Sladká detektivka. Vezmeš si to na sluníčko, přečteš to v souhrnu za dva dny, protože čtivé to je, za den to zapomeneš a můžeš číst další. Za mě to přesně splňuje představu letního čtení.

16.08.2021 4 z 5

Sňatek z rozumu Sňatek z rozumu Jayne Ann Krentz

Četla jsem zrovna něco těžkého, tak jsem musela proložit něčím lehkým. Knížka splnila očekávání, bylo to trochu napínavé i trochu sladké a rozhodně relaxační.

09.08.2021 3 z 5

Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR Nina Špitálníková

Kdyby to nebyla pravda, byla by to vtipná dystopie. Autorce se povedlo nahlédnout do světa, kam se většina lidí nedostane a co víc, povedlo se jí i nadzdvihnout onu líbivou oponu pro turisty a poodhalit realitu skutečného života. Právě o to je její svědectví cennější.
Jen by mě tedy zajímalo - co je to za hru, přivazovat cikády ke stromů? Vygooglit se to nedá :-)

09.08.2021 4 z 5

Myšlenky za volantem Myšlenky za volantem Marek Eben

Knížka, kterou v pohodě přečteš za den a ještě při ní v pauzách ledacos uděláš. Napadá mě jen pár slov: "milé, slušné, přemýšlivé, inteligentní, vtipné" jako Marek Eben sám. Často jsem s ním souhlasila, občas se dojala, občas rozesmála... Gumovrat mě zcela rozsekal, příště si při něm budu zpívat :-)

02.08.2021 5 z 5

Dracul Dracul Dacre Stoker

Původního Drákulu od Brama Stokera jsem četla jako puberťačka a moc se mi líbila. Čítávala jsem po večerech u rozsvícené lampy a moji praštění kamarádi mi pod oknem unisono vyli, protože věděli co čtu :-) I tenhle Dracul se mi líbil, a nemusel mi nikdo kvílet pod oknem, aby mě mrazilo v zádech.

30.07.2021 4 z 5

Dědička Dědička Jude Deveraux (p)

Tak jsem letos o dovolené přečetla asi po šesté (za dva dny). U toho se tak pěkně odpočívá na sluníčku až si člověk spálí ... :-) Holky (kluky z pochopitelných důvodů neoslovuji), chcete něco nenáročného, vcelku vtipného, trochu sladkého a odpočinkového? Sáhněte po Deveraux. Ale pozor na čtení na slunci :-)

19.07.2021

Když se vosy vyrojí Když se vosy vyrojí Marie Rejfová

Tak se nám Pepina pěkně vyrojila na prázdniny a já si to s ní zase krásně užila. Pepina (Tvrdík, Stehlík a spol.) je prostě moje dovolenková jistota, kterou mi podstrčí můj drahý muž, protože ví, že kdo si čte, ten nezlobí :-)

19.07.2021 5 z 5

Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Málokdy mám při čtení trvalý pocit intenzivního smutku a tísně (napsala bych depresi, ale to znevažuji diagnózu). Autorce se povedlo vykreslit svět, jaký už nikdo nechce zažít. Četlo se dobře, leč nesnadno.

19.07.2021 5 z 5

Zapomenutá vražda Zapomenutá vražda Jude Deveraux (p)

U toho se tak pěkně odpočívá. Odhlédnu-li od jistých nejasností a dějových kotrmelců, je to přesně to, co jsem chtěla potřebovala.

16.06.2021 4 z 5

Povídky a jedna báseň Povídky a jedna báseň Zdeněk Svěrák

Tak jsem zase po večerech zobala povídky pana Svěráka. Laskavost dýchá z každé stránky. Nejvíc mě ale rozsekala povídka Noční obloha. Báseň zase tak moc ne.

02.06.2021 5 z 5

Povídky Povídky Zdeněk Svěrák

Pohlazení po duši, které si kouskujete, protože kniha povídek se najednou "sežrat" nedá. Vyjídáte ji postupně, jako bonboniéru a chutná vám sladce, hořce, překvapí náplní...zobněte si taky, neupejpejte se :-)

31.05.2021 5 z 5

Zvon Zvon Neal Shusterman

Docela mě mrzí, že jsem celou sérii nečetla pěkně najednou. Odstup od prvních dvou knih byl znát a bohužel trochu uškodil. Přesto byl závěr trilogie zajímavý, bavila jsem se a knihu si užila. Klidně bych snesla ještě o malinko protaženější konec. Takto si budu domýšlet, co se mi zamane.

21.05.2021 5 z 5

Šestý zánik Šestý zánik James Rollins (p)

Asi bych si od Rollinse měla dát pauzu. V tomhle díle jsem si musela načíst o čem to vlastně čtu, abych lépe pochopila. Na zajímavém tématu ani akčnosti to však knize neubírá.

28.04.2021 4 z 5

Boží oko Boží oko James Rollins (p)

Na mě to bylo hustý, k tomuhle vědnímu oboru jsem čuchla jenom hodně z dálky a tak jsem se občas ztratila abych se o pár stránek zpět zase našla. Ale nelituju. Líbily se mi nové postavy, vlastně se mi líbil i konec ala Schrödigerova kočka. A mám všeobecně ráda hepáče :-)

19.04.2021 4 z 5

Rodokmen smrti Rodokmen smrti James Rollins (p)

Měním pořadí oblíbenců. Na první místo se zařazuje Kain, Kowallskimu to asi vadit nebude. Zajímavé rozuzlení s Bratrstvem, i když kdo ví, zda to byla poslední kapka v jeho osudu. Linka se Seichen je také zajímavá. Dočkáme se i zde rozvití příběhu?

14.04.2021 4 z 5

Ďáblova kolonie Ďáblova kolonie James Rollins (p)

Tohle míchání historie a fikce bylo hodně zajímavé. Hrdinové nezklamali a zachránili svět, je mi však líto ceny, kterou zaplatil Gray. Kowallski pořád zůstává mým oblíbencem.

12.04.2021 4 z 5

Klíč soudného dne Klíč soudného dne James Rollins (p)

Na knihách od Rollinse mě baví, že se vždycky dozvím něco nového. Pěkně namíchaná pravda a fikce s akční zápletkou. Ze všech hrdinů však začínám mít nejraději Kowalského :-)

06.04.2021 4 z 5

Poslední orákulum Poslední orákulum James Rollins (p)

Tak něčím mě autor potěšil a překvapil. Pořád jsou všichni děsní supermani, ale člověk je má proto rád. Mým favoritem je ovšem Kowalski, nejlidštější postava ze všech :-)

31.03.2021 5 z 5

Jidášův kmen Jidášův kmen James Rollins (p)

Neprůstřelní Janci se mění na nesmrtelné Janky. Monka jsem autorovi málem neodpustila, ale protože se zdá, že je to právě jeden z nesmrtelných Janků, tak budu číst dál.

29.03.2021 4 z 5

Černý řád Černý řád James Rollins (p)

Ten autor, ten to s náma zase koulel...Vůbec jsem se od toho nemohla urvat. Jeho náměty jsou veskrze originální, postavené na faktech i fikcích.

22.03.2021 5 z 5