Samira komentáře u knih
Skvělá, J. Lynn prostě umí. Ačkoli se na počátku zdálo, že půjde o příjemnou oddechovku, nakonec nás zavedla do zcela jiných vod. Těžší téma bylo moc hezky, citlivě a svižně zpracováno a já nemám, co bych vytkla. Moc se těším na další knihy autorky!
Skvělá jako všechny knihy autorky, která má především dar dokonalého vykreslení postav, takže skoro nevěříte, že nejsou skutečné. Jako vždy i zde bylo mnoho paralelních dějů, však ne na úkor hlavní dvojice. Která byla mimochodem úžasná.
Maximálně skutečný však byl i Bill a z jeho pasáží mi bylo opravdu úzko.
Moc příjemné, ale přece jen ne úplně oddechové čtení. Za přečtení však určitě stojí!
Nenáročná, moc příjemná žánrová oddychovka. Jakea nelze nemilovat, True jsem mnohdy nerozumněla, ale spolu fungovali skvěle. Kromě Jakea jsem si hned zamilovala Stuarta a jeho nenápadné tahání za nitky:). Krásný je i závěrečný bonus z jeho pohledu, ten si mě opravdu získal. Těším se na další díl, i na to kam nás zavede!
Moc pěkná oddychovka na jeden večer. Sympatické postavy, originální námět a vůně kávy, co víc si pro odpočinek přát. O hvězdičku méně dávám za ukvapený, ale moc hezký závěr a v konečném rozuzlení nereálně sluníčkovou Melissu. Jinak však nemám, co bych vytkla, moc příjemné čtení !
Výborný a hodně výrazný začátek série, rozhodně na něj jen tak nezapomenu. Autorce se imaginární svět prostě zatraceně podařil. Nadšená jsem hlavně proto, že miluji nadpřirozené prvky a tohle jejich naprosto nenásilné zapojení, je prostě ohromující.
Nabitý děj, jednotlivé sympatické i hrůzné postavy a hlavně odhalování instrik, neznámého světa i toho kam až sahá králíčí nora, prostě nemohou , než chytnout za srdce.
Hlavní hrdinka ani zdaleka není klasická kladná postava, ale to mi vůbec nevadilo, spíš nad její zabedněností, nedostatkem nadhledu a ukvapeností, zůstával rozum stát. Ale věřím, že se poučí. Přece jen se jí následky jejích rozhodnutí musely vrýt do paměti.
Odpočítávám do dalšího dílu, doporučuji!
Výborný mrazivý román, který jsem prostě nedokázala odložit a dočetla se staženým žaludkem ve čtyři ráno. Nemohu mu vytknout nic od střídání pohledů, po vlastně od začátku tušeného pachatele, jehož skutky postupně odhaluje čtenář i jednotlivé postavy, včetně hlavní hrdinky, které se ve skocích vrací paměť. Vše je popsáno maximálně reálně a uvěřitelně, o to víc román zasáhne. Je však jen pro odolnější povahy, jde o brutální čtení, které máte pocit, že prožíváte na vlastní kůži.
Nemyslím si, že závěr byl příliš růžový, aby to přežila, musela vše vytěsnit a prožívat jakoby zdálky, zážitky jí rozhodně doženou a jen tak ji nepustí. Reakcí však už byla jen velká změna její osobnosti a tomu odpovídající činy.
Kniha je po všech stránkách skvělá, doporučuji!
Nemůžu si pomoci, ale sprosťák si mě získal hned od začátku a nepustil. Uvolněné, nesmírně vtipné sexy čtení, se skvěle do sebe zapadající dvojicí. Moc jsem si užila i ostatní páry. K Finnovi a Harlow se však rozhodně vrátím, protože si mě prostě chytli na udičku;).
Dvojice autorek zdaleka neztrácí dech, druhý díl výrazně předčil první. Jsem zvědavá na poslední dvojici, na kterou se těším už od začátku a která podle mě dost překvapí. A také na Ruby, která obě série spojí.
Doporučuji!
Mia Sheridan umí vyprávět úžasné příběhy, i tenhle byl krásný, věčná škoda, že nebyl delší. Myslím, že pár stránek navíc by mu moc slušelo. Hlavně tedy na začátku, kdy se jejich seznámení zdálo hodně zkratkovité a nepropracované. I v závěru bych uvítala nějaký bonus. Snad se ho ještě dočkám v díle z jeho pohledu. Celkově však jde o skvělé čtení, obsahující pár krásných myšlenek, skrytých v příbězích vyprávěných hlavní hrdinkou.
Jsem zvědavá, kam nás autorka zavede příště. Její knížky v sobě mají něco navíc a chytnou za srdce. Minimálně mají to moje :)!
Krásná knížka s půvabnými ilustracemi v ideální délce pro menší děti, je to rozhodně jedna z těch, co po ní rády sáhnou zas a znova.
Od autorky miluji spíše její tvorbu s nadpřirozenými prvky, především Bratrstvo. Ale úvod ságy vražedné rodiny Bradfordů byl maximálně zdařilý. Ano místy jsem si říkala, že tak šílená zápletka může snad být jen v telenovele. Zpracování však rozhodně ne, mohu pouze říct, že si mě autorka získala pro další sérii, kterou budu netrpělivě vyhlížet. Nejvíc jsem si asi oblíbila Edwarda, i když Lane je také skvělý a moc těším na Maxe. Už, aby vyšel další díl!
První díl jsem pouze viděla, ale všeobecně mám ráda přenesení pohádek či motivů Shakespeare do současnosti, takže jsem byla nadšená. I druhý díl toho využívá, ale ne vždy úplně šťastně. Zarazila jsem se už u perníkové chaloupky. Emma mi chvilku přirůstala k srdci, ale vzhledem k jiným postavám, které nechci jmenovat, abych neprozradila děj, jsem za ní byla ráda. Konec byl povedený. Škoda, že šlo skutečně opravdu o konec. Celkově to bylo hezké čtení, ale bylo tam spoustu věcí, které mi nesedly.
Výborná romantická detektivka od Lindy, patřící mezi její drsnější kusy. Možná však v tomto případě škoda , že vrah a jeho motiv je známý, i když se některé detaily rozkrývají postupně. Přece jen to mohlo být větší drama. Celkově, ale jako obvykle skvělé čtení s vtipnou a sympatickou ústřední dvojicí.
Skvělá, Nesbo potvrdil, proč se těší takové oblibě. Ačkoli musím říct, že si mě předchozí Červenka získala více, Nemesis neztratila dech a posunula příběh o veliký kus vpřed. Pravda myslím, že by jí trošku kratší stopáž neuškodila. Ale rozvláčnost ve středu knihy vynahradil strhující, tentokrát však mnou tušený závěr a také perfektní postava Beáty. Moc se těším na další vývoj!
Krásná romantická oddychovka s krimi zápletkou. Na počátku jsem pravda bojovala se samotným námětem, který mi přišel hodně přitažený za vlasy, ale když jsem si zvykla, začala jsem si užívat autorčinu hru s postavami i propracovaný zábavný děj. Moc se těším na další díl z této povedené série!
Ačkoli byla skvělá jako celá sérii, poprvé nešlo o úplně pozitivní čtení, i když se samozřejmě dočkáme šťastného konce. Minulost, Hannahina deprese i způsob, jakým v ní setrvávala , ale také smutná závěrečná zápletka, tvořili spíše melancholický mix. Každá kniha autorky je odrazem ústřední ženské a mužské postavy. Zde dostala větší prostor Hannah, úžasný Marco mraky rozptýlil jen někdy, stejně jako ostatní postavy a jejich rozkošné děti. A můj oblíbenec Cole, na kterého se v příštím díle moc těším! Doufám, že naladí na pozitivnější strunu. Celkově však výborné!
Knížka to byla hezká, ale výhrad mám hned několik. Jak byl Gavin úžasný, a že opravdu byl, proto i tak dobré hodnocení. Tak jsem Dillona zkousávala jen velice těžce, sliz z něj doslova odkapával a bylo mu věnováno až znepokojivé množství prostoru. Emily jsem v tomto směru nerozuměla ani v nejmenším. Kromě Gavina však musím pochválit velmi zdařilý způsob vyprávění a vedlejší postavy. Doufám, že se další díl konečně posune tím správným směrem. Za mě 3,5*.
Velmi povedené čtení. Na počátku jsem se bála těžkého tématu, ale nebylo třeba. Kniha je zpracována lehce, s nadějí a vtipem. Kvalitní oddychovka s krásným příběhem na jedno odpoledne!
A zase neuvěřitelné! Považuji za velké umění a rozhodně to neberu jako samozřejmost, s jakou lehkostí autorka dokázala navázat na katarzní závěr. Nenechala se ovlivnit a začala zvolna, jednoduše a postupně přílívala a jednoznačně opět nadchla. Teď už mohu říct, že má opravdu neskutečnou schopnost podat a zpracovat jednoduchý vztahový příběh, hádky, obyčejnosti a emoce přirozeně, čtivě až za hranicí možnosti. Zase jsem nedýchala a četla do rána. Ačkoli jsem se trošku bála, že série s tolika díly ztratí dech, po druhém se nebojím ani v nejmenším. Spíš mě jen zase překvapí a bude jako doposud o krok přede mnou. A teď už jen zatnout zuby a vydržet, čekání na další díl bude nekonečné.
Doporučuji!
Bezchybná úžasně vtipná oddychovka. Přesně takovou jsem potřebovala. Svěží styl a humor autorky mi byl hodně blízký. Knihu jsem si tak užívala a smála se, že jsem jí přečetla až směšně rychle. Doufám ve vydání dalších knih této série , tenhle relax v knižní podobě nemůže nikoho zklamat.
Doporučuji!
Nádhera, která by si zasloužila více než pět hvězdiček. Během čtení jsem obdivovala nejen úžasný námět a jeho zpracování, ale i křehkost a cit , kterým je tenhle velmi dramatický, ale stejnou měrou krásný příběh psán. Závidím těm, co se mají do Archera teprve zamilovat, hned bych s nimi měnila. Ale nevadí propadnu mu zas a znova, protože knihu rozhodně nečtu naposledy. Jedna z nejhezčích romantických knih.
Vřele doporučuji!