sandy.cole sandy.cole komentáře u knih

Nemesis Nemesis Jo Nesbø

Dlouhý rozjezd. Chápu, že to nemusí být hned od třetí stránky, ale minimálně od dvacáté bych očekával něco, co by...aha, to je to očekávání (smích)

03.04.2021 3 z 5

Spasitel Spasitel Jo Nesbø

Příliš dlouhé, přesto napínavé.

03.04.2021 3 z 5

Doktor Proktor a prdicí prášek Doktor Proktor a prdicí prášek Jo Nesbø

Velice překvapivý počin toho autora, líbilo se mi to.

03.04.2021 5 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Skvělý autor. Zajímavá kniha, i když jsem od něho četl lepší. Sněhulák je i film. Ten jsem nedokoukal, i když v něm vystupuje má oblíbená postava z Mostu (Bron) Saga...

03.04.2021 4 z 5

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Výborně napsané. Trochu větší představivosti a zblázním se. Nicméně drsné. Na film jsem koukal jen jeden z této série. Jsem fanouškem drsné severské přírody, ale ne zbytečně surových scén. Myslím, že to není třeba až tak dopodrobna ukazovat. Každý může použít svou představivost. Škoda, že většina čtenářů a lidí v tomto světě má potřebu barvité vyobrazení takových to scén.

03.04.2021 4 z 5

Dech smrti Dech smrti Arnaldur Indriðason

Schism - Tool? Zajímavé. Tool mám rád. Tahle kniha byla taková nezáživná.

03.04.2021 2 z 5

Bronzová socha Bronzová socha Stella Blómkvist

Obyčejné téma. Nic, co by mě na tom zaujalo.

03.04.2021 1 z 5

Slyšet jeleny zpívat Slyšet jeleny zpívat František Šmehlík

Velmi působivý příběh, ačkoliv nejsem příznivcem toho názvu "mordparta."

02.04.2021 4 z 5

Tma Tma Bernard Minier

Rozporuplná kniha. Hlavně hodně stránek na můj vkus.

02.04.2021 2 z 5

Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Rafinovaná zápletka, která vás chytí od první stránky. S tím moc nesouhlasil, Nicméně zápletka velmi zajímavá. Napětí se střídalo.

02.04.2021 3 z 5

Black Onyx Black Onyx Daniel Janů

Obálka jako z hororu. To mě zaujalo. Horory nečtu, ale mám rád tajemno. Opět je tam trochu to nadpřirozeno. Začínám mít pocit, že většina příběhů s detektivem Kjelssonem jsou protkána nějakým tím tajemnem, což je dobře. Ke každé krimi by mělo být i to tajemno.

02.04.2021 4 z 5

Oddělení X Oddělení X Daniel Janů

Je nad nebe jasné, že se experimentovalo s lidmi a bude. Jsou o tom filmy, ale i knihy. Tohle není jen o takových experimentech. Policie se znovu pouští do zajímavého případu. A pozor. Znovu jsem tady narazil na doktorku Bakstrumovou. Nic víc. Nepovím. Rozhodně jsem zvědavý na další knihy o tomto detektivovi.

Koncepce trestu Koncepce trestu Daniel Janů

Zde se objevují zase ony nadpřirozené prvky, které příběh posunují trochu jinam. Stále je však působivé krimi se zajímavou zápletkou.

Symboly ve Vindeby Symboly ve Vindeby Daniel Janů

Symbolika mě vždycky zajímala. V této knize se dozvídáme něco o runách. Líbilo se mi to. Akce, napětí, vyšetřování. Žádné zbytečné popisování vražd nebo zabíjení. Každý máme představivost, můžeme si spoustu věcí domyslet.

Bílá krajina Bílá krajina Daniel Janů

Jelikož jsem začal s dílem č. 10, vrátil jsem se k dílu č.1. Velmi odlišná atmosféra příběhu i způsobu psaní. Řekl bych, že se autor na této knize seznamoval s krimi. Nebylo to hrozné, ale jsou tam takové náznaky, jakoby před touto knihou existovala ještě jedna kniha viz. doktorka Lara Bakstrumová. Uvidíme.

01.04.2021 3 z 5

Tajemné jezero Viared Tajemné jezero Viared Daniel Janů

Krimi s lehce nadpřirozeným nádechem se mi líbilo. Zase něco jiného.