sarkaditt

Znám lépe zpracované knihy na toto téma, tak jsem to čekala "lepší", každopádně těžko hodnotit knihy s podobnými tématy hvězdičkami. Zkrátka přečteno, každý by si měl přečíst nějakou takovou knihu.

Druhá kniha od autorky a opět se mi hodně líbila. Dej od začátku čtivý, od druhé části až do konce plný zvratů. Krásně odsejpal :) Autorky dávám do oblíbených, její styl psaní mi hodně vyhovuje :)

Audiokniha:
Velmi dobře čtené, vždy, když jsem si myslela, že hádám správně, jak to dopadne, tak se to zase otočilo úplně jiným směrem. Mohu říct, že podobně psanou knihu jsem asi ještě nečetla ???? Zdánlivý konec mě překvapil, pak se to ale ve finále ještě otočilo úplně jinam, než jsem čekala, takže konec byl v podstatě neuhádnutelný. Super. Řadím mezi oblíbené autory, už druhá kniha a opět pecka :)

Audiokniha: Ze začátku mi to připadalo jako příjemná oddechovka, nic nudného a žádné nervydroucí drama. Pak jsem byla chvíli zmatená v momentě, kdy se ukázalo kdo je Nelly a kdo Vanessa. Kniha obsahuje i napětí i zajímavý konec. Moc se mi líbila:)

Čekala jsem málo, protože od autorky jsem četla Zmizelou, která se mi nečetla moc dobře, ale tato kniha mě chytla hned od začátku. Napínavý děj po celou dobu, žádná "hluchá" místa, dvě linie dějů a srozumitelné postavy. Bena mi bylo líto, v podstatě submisivní smolař bez sebedůvěry, který chce někam patřit, všichni na něj kašlou a tak se chytl prvního stébla, ve kterém viděl možnost zapadnout. Nesympatická mi byla od začátku Diondra a Threy (snad píši jméno správně). Rozuzlení příběhu jsem z poloviny tipla správně, což se mi moc nastává.
I přes chvilemi drsnější popisky situací to pro mě byla celkem oddychovka.

Šla jsem s kamarádkou na kafe zrovna v den, kdy jí tato kniha přišla do práce. Nadšeně mi knihu ukazovala (včetně dárečků) a vysvětlovala, o čem kniha je, jak přispěla na dobrou věc a že mi určitě knihu po přečtení půjčí a musím si ji přečíst. Nechtěla jsem jí kazit radost a nadšení a tak jsem souhlasila i když jsem byla přesvědčená, že tento druh četby mě nebude bavit.
Když mi knihu půjčila, tak jsem ji měla doma dobré 2 měsíce, číst se mi nechtěla, raději jsem četla jiné, ale bylo mi jasné, že se mě kámoška bude ptát, jak se líbila a tak jsem si řekla, že ji zkusím a pokud se nezačtu, tak ji jen prolétnu a bude to.
No, spletla jsem se :) do knihy jsem se začetla okamžitě, je krásně čtivě psaná. Udivuje mě, kolik člověk v sobě najde síly na práci s lidmi, kteří ho několikrát podrazí. Já bych to v takové zemi nedala - smrad, bordel, neupřímní lidé, zdravotní péče... Živě jsem si to dovedla představit. Je obdivuhodné, jak pomáhá, jen by mě zajímalo, jestli se to z dlouhodobého hlediska vyplatí a v dospělosti z těch dětí budou opravdu lepší lidé s lepšími možnostmi, které dokáží využít. Ne jako Sima a Bina.

Před čtením knihy jsem tu procitala recenze a po přečtení jedné, kde paní psala, že ji to připomíná jeden film, který zrovna patří mezi me hodně oblíbené (přímo ho jmenovala), tak jsem byla trochu zklamaná, že díky ní asi zhruba vím, jaká asi bude ta zápletka. Od začátku knihy jsem tedy měla tušení, ale naštěstí i tak mě kniha hodně překvapila a konec mě absolutně šokoval. Přečetla jsem ji jedním dechem, ani jsem nevyšla z bytu, když bylo venku krásně, jen abych mohla číst dál. To se mi popravdě nestalo několik let. Od Jodi jsem četla Vlka samotare a Velké maličkosti, nicméně Čas odejít je pro mě nejlepší z nich a patrně i nejlepší kniha, co jsem v posledních letech četla. Prostě TOP!!!

První díl se mi líbil víc, ale nezatracuji a určitě sáhnu po dalším díle.

Kniha pro mě sice neměla žádný wow efekt, ale četla se opravdu dobře, byla bez hluchých míst a zbytečných omáček.
Co mi jako jediné přišlo trochu nereálné, tak práce policie, která nenašla ani Juno, ani Dakotu.

V knize jsou zbytečně dlouhé pasáže popisující okolí nebo postavy, například více než stránka popisu městské části Brixton a budovy věznice. Popravdě jsem měla problém se v těchto částech knihy soustředit na znění textu a tak i ve třetině knihy jsem přemýšlela, zda ji neodložit. Vždy, když to začalo být zajímavé, přišla dlouhá nudná pasáž a já se nemohla začíst. Kniha mě začala bavit až za víc jak polovinou, také proto jsem se k jejímu čtení přiměla vždy přibližně po týdnu a přečetla jsem jen pár stran, takže s přibývajícími postavami jsem se začala ztrácet v tom, kdo je kdo.
Konec mě překvapil a jen díky němu dávám o hvězdu navíc, než jsem původně zamýšlela.

Super příběh, celkem netradiční oproti jiným, které čtu. Bavilo mě to od začátku do konce.

Audiokniha: Pěkně načtená kniha, příběh vcelku vtipný, svižně ubíhal. Občas jsem měla trochu guláš v postavách, ale dalo se to. Parádní oddychovka.

Od autorky jsem jako první četla knihu Ví o tobě a ačkoli se mi během čtení líbila, konec se mi naopak nelíbil tak moc, že jsem si řekla, že od této autorky už nikdy nic číst nebudu.
Mno, pak jsem ovšem našla tuto knihu v Levných knihách a řekla jsem si, že jí dám šanci - dobře jsem udělala.
Od začátku se mi kniha četla mo dobře, děj byl zajímavý a svižný. Náročné bylo číst o Charlotte a pak také popis, jak to celé bylo s Danielem, z toho mi bylo do pláče a musela jsem se pořad dokola uklidňovat, že je to jen kniha... Uuuf. Líbil se mi i konec a po dlouhé době dávám plný počet hvězd.

Příliš mnoho náhod, příliš mnoho šťastných konců. Ze začátku jsem byla zmatená množstvím postav a trochu jsem se v tom ztrácela. Příběh je taková oddychovka, která mě vesměs bavila (až na pár pasáží o umění, ale chápu, že to bylo třeba do příběhu vložit, aby čtenář pochopil o co jde).
Byla to první kniha, kterou jsem od autora četla a když se podívám na hodnocení ostatních, tak určitě nebudu zklamána, když ještě po nějaké sáhnu :)

Kniha mě absolutně nadchla! Tento žánr čtu velmi výjimečně a dostanu se k němu spíš náhodou, proto mě velmi překvapilo, že jsem knihu přečetla za den. To se mi nestalo několik let! Nemohla jsem se od knihy odtrhnout, úžasné čtení!

Spíš slabší průměr, místy mi přišlo, že se autorka jen snaží nahnat strany zbytečným popisováním nedulezitych veci. Zápletka zajímavá, ale odhadnutelna. Konec parádní :) klidně by to mohlo mít pokračování :)

Jedna z mála knih, kde mi bylo od začátku jasné, v čem je zakopaný pes... Příběh pro mě byl spíš taková oddechovka, mám raději větší napětí a zamotané zápletky :)

Jako vždy do detailu popsané kontroverzní téma. Jako z jiných knih od Jodi, tak i z této jsem se dozvěděla spoustu informací o tématu, po které bych jinak sama od sebe nepátrala.
O hvězdičku méně za otevřený konec (konec slyšení by mě zajímal).

Tento příběh jsem si koupila jako audioknihu - svou první. Koupila jsem si ji, protože dost času trávím v autě a štve mě, že nemám moc času na čtení a zároveň je toho tolik, co chci přečíst, rozhodně teď budu audio knihy hodně kupovat. Příběh se velmi dobře poslouchal a byl napínavý, začli jsme ho poslouchat v autě s manželem a párkrát jsme ani nechtěli v cíli vystoupit z auta, chtěli jsme poslouchat, co se bude dít dál :) manžel knihy nečte, ale poslouchání ho hodně bavilo. Přemýšlela jsem, jestli dát 5 hvězdiček, ale mám zásadu, že 5 dávám jen u knihy, kterou zaklapnu a řeknu si "WOOOW" a u tehle to tak úplně nebylo, i když ale k tomu měla blízko. Chybí mi tam trošku ještě alespoň krátká kapitola (2-3strany), co se dělo s odstupem času. Kde bydlela, prodala ten dům, získala zpět svou práci, jak pak žila ona i sestra, jak to celé vlastne nesla Milí? Byla bych ráda za takové krátké douzavření příběhu :)

Nebudu přehánět, když napíšu, že prvních 200 stran až na výjimky jsem měla chuť knihu odložit. Povídání sebelitující se Sage mě vyloženě otravovalo, bavilo mě vyprávění Josefa a pak hlavně Minky, ale klidně to mohlo být víc do hloubky. Konec mě překvapil. Pro mě to není vůbec "wau" kniha, ale druhá půlka už se četla fajn :)