Sasha001 Sasha001 komentáře u knih

Můj tajný život Můj tajný život Lucie Hříšná

Knížku jsem si koupila v předprodeji, a tak jsme ji měla přečtenou už pár dní před oficiálním vydáním. Kniha měla spád, logicky navazovala - za mě super náhled do toho jak vlastně funguje život společnice.
Abych to shrnula - přečteno jedním dechem a 5 hvězdiček.

22.03.2020 5 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Ze začátku chvíli trvalo, než jsem se do knihy začetla, ale pak mě pohltila a ano, bavila mě - a hodně. Zkoumala jsem, kdo to tak mohl být a dobrala se celkem zajímavého závěru. Takže asi budu muset ještě zkouknout seriál, abych měla srovnání, jestli je lepší kniha nebo seriál.

21.03.2020

Tři přání Tři přání Liane Moriarty

Po přečtení Sedmilhářek jsem do knížky vkládala velké naděje. Ale nebylo to ono, i v průběhu děje jsem si musela dávat velký pozor na to kdo je kdo, postavy i děj chaotické a ve finále mě to nebavilo tak, jak jsem očekávala.

21.03.2020 3 z 5

Sebemilenec Sebemilenec Simona Monyová (p)

Opět jednoduchá a čtivá kniha tentokrát o tom, jak to bohužel dopadá, když se žena stane závislou na manipulátorovi a psychopatovi, kterému by splnila a odpustila vše... Autorka jistě čerpala ze svého soužití s Borisem Ingrem, které se jí později stalo osudným.

14.03.2020 4 z 5

Spolubydlící Spolubydlící Christina Lauren

Vcelku nenáročná knížka. Děj se dal očekávat, takže to nebylo nic překvapivého, jen další romantika podle vzoru "udělejme tam dva dějové zvraty mezi hlavními hrdiny a romantický závěr"... Ale jako taková ta oddechová literatura, když člověk chce vypnout a nepřemýšlet je ta knížka fajn.

14.03.2020 4 z 5

Roznese tě na kopytech Roznese tě na kopytech Simona Monyová (p)

Super svižná, čtivá kniha, kterou jsem si dala za jeden večer, abych nějak proložila psaní diplomky. Pro mě na odreagování super čtení. Pořád se mi do hlavy vkrádal hlavní hrdina v podobě Jiřího Dvořáka, pro kterého mám slabost a právě to je i ten důvod, proč pro mě filmová adaptace byla přece jen o nepatrný kousíček lepší.

26.02.2020 5 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Pohodová knížka, jejíž děj rychle odsýpal a nikde nebyly nudné proluky. Za mě velmi dobré první setkání s Hartlem a budu se těšit na film.

26.01.2020 5 z 5

Dopis ze zahrobi Dopis ze zahrobi Dominik Dán

Nechci se opakovat, knihy Dominika Dána mě vážně baví. Jen od té doby, co je čtu chronologicky mám pocit, že je na mě těch nevěr u Krauze nějak moc. V každé knize pokaždé něco. Ano patří to k životu, ale... Občas platí, že méně je více.
I přes to však musím opět dát 5*, protože jinak knize nemám co vytknout.
------------------------------------------
„Čo všetko?"
„Čo - čo všetko?"
„By si mi spravila..."
„Si ženatý, kašlem na teba!"
„Uvedom si láskavo, že otázka kvalitného sexu nijako nesúvisí s rodinným stavom."

25.01.2020 5 z 5

Oranžová je nová černá - Můj rok v ženské věznici Oranžová je nová černá - Můj rok v ženské věznici Piper Kerman

Knihu jsem se rozhodla přečíst, protože znám seriál. Není to nejhorší čtení, poznávám některé postavy a jejich charakter, které znám ze seriálu, ale kdybych se měla rozhodnout, co mě bavilo víc, tak v tomto případě by (bohužel) vyhrál serál.

25.01.2020 4 z 5

Krv nie je voda Krv nie je voda Dominik Dán

Jako vždy super kniha. Líbilo se mi i spojení mezi jednotlivými díly v postavě Daniela Rotha, které bych vážně nečekala. Je vidět, že smrt může člověka ovlivnit mnohem více, než si někteří připouští...

25.01.2020 5 z 5

Uzol Uzol Dominik Dán

Původně jsem četla knížky podle toho, kdy byly vydány, ale nakonec jsem se rozhodla, že půjdu postupně podle doby, kdy se odehrávaly.
Uzol mě prvních pár stránek moc nebavil, ale pak se to rozjelo a bylo zajímavé pozorovat, nejen jak vlastně začala Krauzova kariéra, ale i policii před rokem 1989.

02.01.2020 5 z 5

Terapie sdílením Terapie sdílením Ester Geislerová

Mě to bavilo. Možná, že pro někoho to mělo zůstat pouze na instagramu, ale já jsem ráda, že knížku mám. Když už nic jiného, tak mě dokáže alespoň pobavit. A ano - některé příspěvky by se daly označit jako "poznávám se v nich".

01.01.2020 4 z 5

Básnik Básnik Dominik Dán

Další přečtený Dán a za mě ANO, ale... První polovinu knížky to bylojen o tom, kolik jich Krauz kde za zády manželky měl a téma nevěra zrovna není mé nejoblíbenější, takže jsem jen skřípala zuby a doufala, že celý příběh nebude jen o tom jednom... Ale druhá půlka byla něco jiného - děj dostal spád, byl zajímavější a konečně to nebylo jen o tom, kam ho Krauz strčil. A závěr? Geniální, takže mu těch 5* stejně upřít nemůžu, i když mi toho Krauze pěkně znechutil... :D
_____________________________________________________________________________
„Ale v septembri minulého roka si už chodil s Didi, nie?“
„No.“„Ty hovado krauzovské, ty si schopný podviesť aj vlastnú milenku!?“

28.12.2019 5 z 5

Hriech náš každodenný Hriech náš každodenný Dominik Dán

Opět špičková detektivka. Velmi reálná. Téma, o kterém každý ví a málokdo o něm mluví nahlas. Někdy je před pravdou zavírat oči jednodušší a já musím ocenit, že autor to nedělá, i když je zpracované téma brutální a tísnivé.

18.12.2019 5 z 5

Get the Louk: # je to na tobě Get the Louk: # je to na tobě Lucie Dejmková

Kniha je fajn. Ze začátku jsem čekala, že se dozvím i něco nového, jiného, než zaznělo v Lucčiných videích, ale nestalo se tak. I tak jsem ráda, že knížku mám, protože Lou a její videa mám ráda.

01.12.2019 4 z 5

Strašidýlko Stráša Strašidýlko Stráša Alena Mornštajnová

Oceňuji krátké kapitoly. Knížka byla napsaná velmi čtivě, občas tam byly i vtipné momenty, ale můj top pro dítě to to úplně není...

26.11.2019 5 z 5

Sára Sára Dominik Dán

Kniha, která mě od Dominika Dána bavila zatím asi nejvíc. Začátek se vymykal ostatním detektivkám a prostor byl nad rámec věnovaný úvodu do samotného příběhu, což mě mile překvapilo. Tuhle atypickou Dánovku můžu jen doporučit.

26.11.2019 5 z 5

Nehanebné neviniatko Nehanebné neviniatko Dominik Dán

Opět skvělá kniha od které je těžké se odtrhnout. Otázkou zůstává, co v autorových knihách je fakt a co pouhá fikce, nicméně bych věřila, že většina jeho knih je realitě blíže, než by se nám líbilo...

20.11.2019 5 z 5

Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Pohodová oddechovka, kterou jsem četla kvůli čtenářské výzvě. No ty zbylé dva díly si také musím přečíst.

11.11.2019 5 z 5

Říjnový seznam Říjnový seznam Jeffery Deaver

Velmi povedená kniha. Líbil se mi styl vyprávění příběhu do minulosti a především překvapivý konec, který byl vlastně začátek toho všeho. Jeffery Deaver prostě nikdy nezklame.

08.11.2019 5 z 5