Sayuri Sayuri komentáře u knih

Templáři - Boží bojovníci, ďáblovi bankéři Templáři - Boží bojovníci, ďáblovi bankéři Frank Sanello

Informace v knize jsou hodně podrobné a dokonale zpracované, pokud chcete vědět celou historii templu, pak doporučuji, ale je to pouze sepsaná učebnice.

09.06.2014 3 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Nebudu knihu kritizovat, protože jsem nedošla ani do čtvrtiny. Asi bych se nedonutila to přečíst až do konce, tak jsem to vzdala hned na začátku. Příjde mi to až příliš jednoduché a pár prvních vět mi stačilo. Otevřela jsem ji jen kvůli doporučení a bohužel to není můj svazek knihy. Chápu, že se to některým slečnám líbí, hlavně těm, co si nepotrpí na složitém příběhu, ale čtou jen tak z nudy. Pro mě to bylo jako si pustit komedii, u té taky nikdy nevydržím dokonce, protože mi to přijde jako ztráta času.

23.05.2014 2 z 5

Drahé kameny Drahé kameny Rudolf Ďuďa

Čekala jsem něco i o léčivých účincích kamenů, tahle kniha je jen čistě vědecky založená, ale nelituji, že jsem ji našla v naší "staré" knihovničce a otevřela ji, jsou v ní i překvapivé informace pro lajky jako já :D :).

09.05.2014 3 z 5

Prótagoras Prótagoras Platón

Velice zajímavé a poučné, ovšem řekla bych, že i tohle je trochu moc, mysl je vážně úžasný nástroj, ale podle mě zlý pán. Nevyžívám se zrovna nad tím, když někdo o něčem moc přemýšlí, ale i přesto Sokrata i Protagoru obdivuji a své doby to byli úžasní muži, kteří se zasloužili slávou až do dnes.

16.04.2014 4 z 5

Leonardo da Vinci Leonardo da Vinci Leonardo Da Vinci

Chybělo mi tam trochu z jeho soukromého života a taky jsem čekala něco více o jeho dílech, například skrytých poselstvých ohledně Jana a autoportrétech. Jinak se mi ale četlo dobře a velkou radost mi udělaly aforismy ;).

07.04.2014 4 z 5

Cesta k vnitřnímu pokoji Cesta k vnitřnímu pokoji Ellen Gould White

Kniha je zajímavá, ale musím se přiznat, že mi dělalo problém ji dočíst. Nejvíce se mi líbily krátké příběhy, které ukazovali na nějakou boží ctnost, ale jinak mě samotný text autorky příliš nezaujal. Každopádně to trochu "nakoplo" moji víru, takže jsem ráda, že jsem to nakonec dočetla - ovšem k vnitřnímu pokoji mne nedovedla.

21.11.2013 3 z 5

Satanská bible Satanská bible Howard Stanton Levey

Nevím jaký si udělat názor na tuto knihu. Čekala jsem něco lepšího, přesvědčivějšího, ale líbí se mi, že autor nic neodsuzuje (až na přehnanou kritiku církve). Občas jsem se docela zasmála. Téma o upírech sajících energii mě zaujalo nejvíce! :)

11.11.2013 3 z 5

Domina Domina Paul Doherty

Super, byla a ještě jsem z knihy uchvácená. Život Dominy, vše kolem něj dopodrobna, Řím a císaři. Boj o přežití. To, jak je konec na začátku a pokračování začátku na konci. Myslím, že jsem objevila nového oblíbeného autora :)).

28.06.2013 5 z 5

Baňkování a moxování pro maséry Baňkování a moxování pro maséry Zdeněk Šos

Já měla tu knížku povinnou do školy, protože studuji na maséra, ale jinak super návod i pro ty, co jsou zcela začátečníci.

24.06.2013 5 z 5

Evžen Oněgin / Евгений Онегин Evžen Oněgin / Евгений Онегин Alexandr Sergejevič Puškin

Dost dobrý. Povinné četby jsou většinou trochu nuda a musím se do toho nutit, ale tohle mě fakt bavilo. Navíc mi to tak trochu připomíná krutou realitu a osobní zkušenost (ohledně lásky). Mám tu knihu ráda, dá se krásně prožívat a vůbec jsem si neuvědomovala, že čtu verše. U jiných básní s tím mám větší problém :).

29.05.2013 5 z 5

Kniha stínů – Slavná a starodávná pro vědmy a čarodějnice Kniha stínů – Slavná a starodávná pro vědmy a čarodějnice Silver RavenWolf (p)

Hodně věcí mi tam chybí, ale základy tam jsou ;).

29.06.2014 4 z 5

Moudrost pokojného bojovníka Moudrost pokojného bojovníka Dan Millman

Výborné :), vysvětleny všechny nejasnosti, spíše kniha, kterou kdykoliv a kdekoliv můžete otevřít na radu :).

21.06.2014 5 z 5

Johanka z Arku Johanka z Arku Leo G. Linder

Historicky přesné a zajímavé, bohužel jsem čekala také románové zpracování, takže mě kniha nijak nenadchla :/.

14.06.2014 3 z 5

O strachu - Pochopení a přijetí životních nejistot O strachu - Pochopení a přijetí životních nejistot Osho

Zezačátku ve mě Osho probudil neskutečný strach, který jsem netušila, že ve mě dřímá. Nakonec mě zase kniha hezky uklidnila a povzbudila :).

16.03.2014 5 z 5

Poutník – Mágův deník Poutník – Mágův deník Paulo Coelho

Mágův deník podporuje čtenáře ve víru a naději, v sílu a vytrvalost. Mám moc ráda Paulovi knížky a tahle je pro mě jedna z nejlepších!

27.02.2014 5 z 5

Valkýry Valkýry Paulo Coelho

Krásná knížka :), doporučuji.

29.09.2013 5 z 5

Turínské plátno Turínské plátno Lynn Picknett

Fascinující kniha, celkově. Prostě mě to totálně vtáhlo. Myslím, že nějaký fanatik by to hned odložil, ale vzhledem k tomu, že jsem také na půl křesťanka a slyšela jsem o turínském plátně jen jako o legendě (Vzkříšení Krista), tak tomuto věřím. Připouštím, že to celé je stavěné na domněnkách a jak to skutečně vše bylo již nezjistíme, ale něco na tom bude. Leonardo byl prostě génius! Dle mého názoru tedy tato kniha rozhodně neodpovídá levným knihám, ale právě naopak skrývá v sobě možná množství nepoznané pravdy (kterou si nikdo nechce připustit).

28.09.2013 4 z 5

O základních lidských právech O základních lidských právech Osho

Jako vždy, Osho nezklamal! Dokonce ho obdivuji ještě mnohem více, neuvěřitelná osobnost (ne to je podle něj špatné slovo - neměl žádné masky, byl sám sebou), tedy skutečně dokonalý, žijící, vědomý a láskyplný člověk :).

09.09.2013 5 z 5

Egyptský tarot Egyptský tarot Clive Barrett

Moc zajímavé! Egyptská mytologie mě vždycky fascinovala a opravdu věřím, že bude něco na tom, že by Tarot mohl pocházet z Egypta, karty jsou super :), jen se člověk musí s nimi naučit pracovat, jsou trochu obtížnější než "obyčejné" :).

07.09.2013

Zákony Ducha – Cesta k životnímu cíli Zákony Ducha – Cesta k životnímu cíli Dan Millman

Úžasná kniha. V podstatě jsem vše tak nějak už věděla, nejspíš z jiných knih, ale našlo se i něco nového a je dobré si to připomínat. Dost jsem si z této knížky odnesla, rozhodně doporučuji, navíc jsem se i sem tam smála :D. Je to skvěle zpracované :).

19.07.2013 5 z 5