schidlo komentáře u knih
Velice čtivý tématický cestopis. Při čtení knihy jsem dostal chuť navštívit popisována místa a ochutnat jejich pivní bohatství. Dozvěděl jsem se též spoustu informací o typických Belgických pivních stylech. Při další návštěvě pivotéky snad knihu doplním i o chuťové a čichové vjemy.
Kniha trochu poplatná době a režimu ve kterém vznikla. Ale celkově je to velice dobré a napínavé čtení.
Hodne dobra kniha. Rozhodne pobavila. Doporucuji precist a to pripadne i tem, co videli film (sam sem jej videl driv, nez sem cetl knihu).
Kniha je to opravdu dobrá. Popis doby z pohledu malé dívky je zajímavý. Ovšem má to jednu vadu. Viděl jsem první hru s Herzánovou a ta svou předlohu předčila. Každopádně doporučuju k přečtení.
Kniha byla výborná. Docela srozumitelně a s příklady převedenými na život psa vysvětluje základy kvantové mechaniky. Velice zajímavá je i kapitola, zabívající se podvody založenými na pseudovědeckých základech, tu doporučuju přečíst všem. Jinak je kniha spíš pro lidi, které fyzika zajímá a nebo ji mají jako koníček.
Kniha obsahuje padesát témat. Každé téma má ovšem pouze 4 strany, což je u některých témat příliš málo. Nevím, jak moc to bylo způsobeno překladem, ale kniha je plná nepřesností. Celkově mi přijde popis témat špatný až na některé výjimky. Občas se vyskytují i faktické chyby (např. vězňovo dilema v teorii her), či pletení pojmů.
Pokud si chcete přečíst dobrou knížku o matematice, přečtěte si "Jazyk matematiky" od Devlina. Případně "Problémy pro třetí tisíciletí" též od Devlina. Touto knihou spíše ztratíte čas.
Tuto knihu vřele doporučuju. Popisuje matematiku od základů až po současnost. Jednotlivé témata jsou pěkně uvedena do souvislostí (i historických). V knize jsou popsány jak základy matematiky, tak i vlice pokročilé odvětví, které asi nejsou pro každého a pochopit je není lehké. Kdo je nadšenec do matematiky, měl by si knihu přečíst.