Shaki

Knihu jsem nedokázala odložit, dokud jsem nebyla u konce. Autorka umí čtenáře skutečně vtáhnout do děje. Konec mě překvapil.

Nejsem cílová skupina, takže nebudu psát žádné "waw" a podobná citoslovce. Přesto první díl série hodnotím kladně. Uvádí nás do světa "Školy noci" a představuje spoustu zajímavých osobností. Prozatím váhám nad postavou Erika, který mi až na jeden okamžik přišel v tomto díle nemastný neslaný. Napětí a tajemna tam ovšem bylo dost. Myšlenkové pochody hlavní hrdinky mi taky přišly adekvátní k jejímu věku. Jednou větou... čtivě napsáno.

Kdo má rád zamilované knížky, tahle je určitě pro něj. Kouzelné na ní je hlavně nepřetržité napětí. Rozhodně přes všechnu tu vášeň a lásku není přeslazená, alespoň podle mne. Postavy jsou taky vyvedleny velmi živě. Autorka si na nich dala opravdu záležet. Myšlenkové pochody a emoce hlavní hrdinky jsou podmanivé. Jsem zvědavá na pokračování.

Jak správně vyjádřit, jaký ve mně tato kniha zanechala pocit? Těžko se identifikuje. Na knihu jsem narazila náhodou a rozhodně toho nelutuji. Dostalo mě, že byla hlavní hrdinka taková, jaká byla. Občas jsem se musela při čtení zastavit, abych rozdýchala určité pasáže. Někomu by se možná mohly zdát až nereálné, ale bohužel, opak je pravdou. Před spisovatelkou smekám klobouk, že si toto téma vůbec vybrala a jak ho dokázala popsat způsobem, který dokáže čtenáře vtáhnout do děje a přitom není morbidní, jako samotná daná situace. Konec mě dostal nejvíc, ale s odtupem času si uvědomuji, že to nemohlo skončit ani jinak. Otázkou je, jestli se vlastně nejedná o happy end? Tohle bude asi každý vnímat po svém.
Pět hvězdiček dávám z toho důvodu, že mě kniha rozhodně překvapila a zapůsobila.

Začátek série je díky tématu hodně o vysvětlování a prolíná se v něm minulost se součaností, což je občas trošku matoucí.
Námět se mi ale líbí. Není to přeslazené, hlavní hrdinové pořád necvrdlikají, přesto to mezi nimi jistří (někdy doslova).
Anonce je tady trošku zavádějící.
Objevilo se tam spousta postav, jejichž dějová linie v prvním díle neměla zatím žádný význam, tak jsem zvědavá, jak více do děje zapadnou v pokračování.
No, konec knihy rozhodně končí tak, že člověka nutí sáhnout po dalším díle, což chválím.

Dlouho jsem se rozhodovala, jestli tuhle sérii začít číst. Teď, po přečtení prvního dílu, jsem překvapená, že je určená pro mládež.
Kniha je velmi čtivá, místy až děsivá. Autorka umí krásně vykreslit charaktery všech postav. Vlastné se z nich většina vybarvuje postupně.
Musím hodnotit zatím velmi kladně.

Poslední díl byl vskutku plný neočekávaných zvratů. Celkově se autorce povedlo vdechnout všem postavám život. Možná bych uvítala víc objasněných emočních pochodů u Ciarana a i situace s Phyllis, ale to nemění nic na celkovém vnímání této série. Rozhodně stojí za přečtení a já se k ní časem opět ráda vrátím.

Knížku jsem přečetla, i když nejsem cílová skupina. Podle mě je to pěkně napsaný příběh a hlavní postavy jsou vkusně vykresleny. Zmatená Sky a rozhodný Zed. Celý příběh byl o nich, i když bych uvítala i víc rozvinutí charakterových vlastností jejich přátel a rodiny, které kolem nich tak trošku proplouvali.
Z toho důvodu dávám jen čtyři hvězdičky. Přesto knížku, nejen mládeži, doporučuji. Rozhodně je škoda, že další díly nevyšly.

Hořko sladká romantika s těžkými tématy ohledně násilí a zneužívání. Wild mi přišel se svými výkyvy nálad více uvěřitelný než Carrie. Po sedmi letech takového manželství si nedovedu osobně představit, že by se chovala tak vyrovnané. Ale to je jen můj úhel pohledu. Kniha se jinak četla dobře.

Přestože se jedná už o klišé v erotických příbězích, i tak je příběh napsaný čtivě. Milostné scény jsou popsány otevřeně. Kdo má tento žánr rád, jistě si přijde na své.

Na této knize mě dostal neotřelý styl, jakým je psaná. Scény nejsou popisovàny tak detailně jako v některých jiných knihách, přesto jsou svým způsobem syrovější. Občas jsem ji musela odložit, protože jsem to už nedávala. Pak mě zajímalo, co se vlastně dělo dál. Postavy se tu taky nečekaně vyvýjí. Chápu, proč byla kniha zakázaná a nechápu, jak se autorce podařilo v té době něco takového vůbec stvořit. Mimochodem, konec mě dostal....

Na tomto díle mě nejvíc bavilo to propojení obou jejich světů. Dokonce i fascinace jednoho druhým. Přestože se hlubším citům oba brání, pořád je to k sobě táhne. Přijde mi, že to vše vlastně ani není o sexu, ale o jejich osobních démonech. Člověk prostě musí číst i mezi řádky. Takže za mě super.

Je to sladké, ale taky čtivé. Rozhodně zajímavý námět na odpočinkové početní. Na postavě Juliana se mi líbili jeho zmatené emoce. Silnější osobností tu tentokrát byla prostě Grace. Přesto knihu hodnotím vysoce.

I mě kniha mile překvapila. Čtyři hvězdy dávám hlavně kvůli nezáživnému začátku a otevřenému konci. Pak mě mrzelo, že některé pasáže a postavy byly takové nedotažené (třeba Devon z baru). Ta postava tam neměla absolutně žádný význam, teda pouze na její emocionální zklidnění. Čekala jsem, co se z něj vyklube dál a ono nic.
Vlastně jedna věc mě na knize přeci jen trošku rozčilovala, a to, jak po ní všichni toužili. Kdyby to mělo nějaký význam, jako například důsledek jejího zmrtvýchvstání, ale takhle jsme mohli jen tápat.
Přesto však musím knihu ocenit pozitivně. Myšlenka věru zajímavá a až na pár drobností je kniha čtivá.

Příběh je to opravdu pěkný, s nádechem tajemna. Hlavníhrdinka Sara mi byla od začátku sympatická, protože to nebyla žádná hloupá husička.
Přesto dává jen čtyři hvězdičky, protože jsem se ke konci knížky musela malinko nutit ji dočíst.
Přesto bych knihu určitě doporučila.

Pro mne byla kniha příjemným překvapením. V prvním díle se skloubilo jak sexuální napětí, tak akční scény. Popisované vztahy nebyly přeslazené a byly brány s nadhledem, přesto se tam začal nějaký vztah objevovat. Otevřený přístup k sexualitě na druhou stranu nebyl promiskuitní, ale vyplíval z nutnosti přežití. I příběh sám o sobě má hlavu i patu a přesto je plný záhad a nezodpovězených otázek. Konec se nedal předem odhadnout.
Hlavní postavy jsem si oblíbila hned od začátku a nezklamaly mě po celou dobu. Jsem zvědavá, jak se vztahy budou vyvíjet dál. Otevřený konec knihy je spíš k dobru a mám chuť se hned pustit do dalšího dílu. Jsem zvědavá, kam to naše hrdiny (hlavně Riley) zavede.

Tenhle díl mám moc ráda. Je pro mně napínavý od začátku do konce. Opět se Anitě život zamotá a opět tu se poodhalí další kousek "jejích" schopností. Přibudou i nové zajímavé postavy.

Opět povedený díl. Všichni milovníci této série mohli spolu s Anitou objevit další část jí samé. Jean-Claude tu byl vykreslen úplně z jiného pohledu, a to mě bavilo. A Lary je tak neskutečný správňák, který drží Anitu zpátky.

Taky se mi líbí povídání z Ethanova pohledu. Člověk ho tak nějak víc pozná. Přesto, i přes čtivost knihy, tam těch opakovaných myšlenkových pochodů na mě bylo už moc.

Opět podařeným díl, ve kterém Kate a její rodinu poznaváme lépe. Krom toho, že se spousta věcí konečně vyjasní, nastanou nové otázky. Četlo se to jedním dechem, protože řádky jsou proloženy jak skvělým humorem, napětím, tak spoustou poučných informací. Klobouk dolů.