Shanib komentáře u knih
Kvůli příběhu jsem skoro ani nešla spát. Moc se mi líbil netradiční styl vyprávění, vývoj hlavních hrdinů byl logický a slovník k postavám seděl. První část mě bavila o něco víc než ta druhá - asi protože to bylo uvolněnější a byla tam spousta pušťuchování. Když jsem přečetla poslední stránku, nahlas jsem si řekla: ,,To bylo tak pěkný."
Chci další díl! Honem. Bylo to super, stejně tak jako předešlá knížka! Přemýšlím, co bych tomu vytkla, ale nic mě nenapadá. Určitě doporučuji, pokud se chcete zasmát, trošku zasnít a vypnout.
Super čtivé, zábavné, romantické a odpočinkové. Kniha se mi moc líbila a už teď vím, že jsem ji nečetla naposledy. Ze začátku mi trochu vadilo, že spolu dva dospělí lidé mluví jako puberťáci, ale nakonec jsem si zvykla. Trochu jsem pořád čekala na nějaké větší drama, ale to se nekonalo. Nevadí, stejně to bylo výborné a plynule přecházím k druhému dílu WAGs.
Tak trochu jsem tušila, kdo za tím vším je, ale byla to pořád jen domněnka a motiv jsem neuhádla vůbec, takže posledních 100 stránek jsem naprosto hltala s otevřenou pusou. Také jsem ráda, že Erika byla konečně trochu uvolněnější a občas si sundala tu drsnou masku.
Jeden z nejlepších thrillerů jaké jsem kdy četla. Příběhu nechybí vůbec nic. Dokonale propracované postavy, napínavý děj od začátku do konce, vývoj vztahů mezi hrdiny v pozadí, skvělá záporná postava a zakončení. Nemohla jsem se od čtení odtrhnout.
Vlastně ani nevím, jak bych svůj názor na knížku shrnula. Bylo do dobré? Ano. Byla jsem napnutá ohledně dějového vývoje? Ani ne. Přirostly mi k srdci postavy? No toť hlavní otázka. Charlie na mě působil místy ušlápnutě a málo průbojně (u právníka bych čekala něco jinéh), jinak mi byl ale sympatický. Okoro a Dee dobře vyplňovali pozadí. Pro mě nejvýraznějšími postavami byly Georgie a Jessica a zároveň ve mě vzbuzovaly naprosto protichůdné pocity. Jessicu jsem nemohla vystát. Nedokázala jsem na ní najít nic, co by se mi líbilo. Doufám, že ji v dalším díle z nějakého důvodu, vysvětleného v pár větách, už vídat nebudeme. Kdežto Georgii jsem si ihned oblíbila. Temperamentní, horlivá a má zajímavou historii. A přiznám se, že bych ji ráda viděla s Charliem :D
Co se týče linky z minulosti, trochu jsem se jí nejdříve lekla, ale pak jsem zjistila, že je skutečně čtivá a dává se jí přiměřeného prostoru.
Nemastné neslané. Děj se táhl jak žvýkačka a k dočtení jsem se nutila. Některé pasáže byly zajímavé, ale to už bych si spíš přečetla nějaký cestopis.
Kdo umí, ten umí. Skvěle napsané tak, že se to čte skoro samo. Na rozdíl od předešlého dílu jsme nyní věděli, kdo je vrahem, což není nutně špatné, alespoň takto nikdy nevíme, s čím autor přijde. Doufám, že v následujících dílech budeme mít příležitost Eriku lépe poznat a uvidíme ji častěji se usmívat, protože zatím na mě působí jako ledová královna, která se za celou knížku usměje jen jednou. Ale zase to zapadá do jejího osobního příběhu, takže si na to nemůžu příliš stěžovat.
Z příběhu mám smíšené pocity. První polovina byla nemastná neslaná, vlastně se tam nic moc nedělo a nebavilo mě to. Zato od druhé poloviny mě to chytlo a lámala jsem si hlavu s tím, kdo je záporák, který mě nakonec překvapil. Nicméně dávám pořád přednost Mercy a Adamovi a už se to asi nezmění. To však neznamená, že si nepřečtu pokračování.
Půlka knihy na mě působí jako průvodce New Yorkem a popravdě, některé popisové pasáže jsem přeskakovala. Jak už tu bylo řečeno, oba hrdinové trochu dospěli a změnili se, hlavně Tyler. Konce mi bylo líto, ale zase na druhou stranu - kolikrát Eden zlomila Tylerovi srdce? Teď se strany obrátily. Nicméně pevně věřím na šťastný konec a těším se na další díl.
Páni, tohle mě tedy překvapilo. Na začátku jsem si myslela, že na něco takového už jsem přeci jen stará, ale pak se to rozjelo a já jsem zjistila, že se jedná o silný příběh a mám problém knížku odložit. Hlavní hrdinové mi občas samozřejmě lezli na nervy, ale pak jsem si vždycky uvědomila, kolik jim je a přivřela jsem nad tím oči.
Knížku hodnotím vzhledem ke knižní sérii Mercedes Thompson, u které jsem každý díl přečetla za polovinu času, než který jsem potřebovala na tento. Postavy jsou skvělé, také prostředí mi bylo sympatické, ale děj byl zvláštně natáhlý jako žvýkačka a dal by se zkrátit na polovinu. Mezi Charlesem a Annou se to vyvinulo mrknutím oka a jejich vztah tak na mě působil příliš násilně. Nicméně si určitě přečtu další díly. Věřím, že budou lepší.
Kde je další díl?! Honem! Na sérii Mercedes Thompson je tak snadné vypěstovat si závislost. Zkusím teď Alfu a Omegu a snad to bude stejně dobré, vlastně o tom ani nepochybuji. Nevíte, kdy se spisovatelka pustí do dalšího dílu?
Další díl a dalších pět hvězdiček. Jinak to prostě nejde. Akorát mě mrzí, že některé situace, které jsou zde zmíněny a které jsou ve skutečnosti velké, jsou zde ukázány takříkajíc letem světem. Týká se to především předchozího dílu, kdy ke konci Mercy umírala a emoční projevy jejích přátel byly hodně stroze prezentovány, a tak jste nabyli pocit, že se nic tak hrozného nestalo. V tomto díle se ale najednou dozvídáme, že Adam si z toho odnesl noční můry. Připadám si tak trochu ochuzená o napjaté okamžiky. Nebo by mě zajímalo, jak vypadal rozhovor mezi Mercy a Adamem ohledně založení rodiny. Určitě bych přišla i na něco dalšího. Nicméně i tak to bylo opět super!
Bylo to trochu jiné než předchozí díly, ale proč ne. Indiánské příběhy mě moc nebraly, ale bylo dobré, že tentokrát byla smečka mimo. Konec konců Mercy jim dávala docela zabrat, a tak jen dobře, že tentokrát je problémy minuly. Navíc zde bylo více Adama - no komu by to mohlo vadit? :D
Super! Sice byste někdy Mercy nejraději vzali něčím po hlavě, ale stejně ji budete mít rádi. Adama je zbytečné komentovat, pasáže s ním jsou mé nejoblíbenější. Sam šel hodně do pozadí a trochu mě mrzí, že se ze silné postavy stal někdo, koho čtenáři nakonec litují. Každopádně mám moc ráda Bena. Každým dílem mi více přirůstá k srdci a byla bych ráda, kdyby dostal i jeho "příběh" více prostoru.
Čekala jsem přeplácaný děj se samými extrémy pro náctileté, ale hned po prvních pár stránkách jsem se tak začetla, že jsem měla problém knížku odložit, a tak se s chutí a nedočkavostí vrhám k dalšímu dílu
Škoda, že to byl poslední díl. Celá trilogie se mi moc líbila a určitě si ji znovu přečtu. Kupodivu se mi moc líbily i filmy, takže v obou případech můžu napsat jen samou chválu. Musím ale říct, že tolik opěvovaný Xemérius mě až tak nebral, zato hlavní dvě postavy byly dokonalé
Souhlasím s názory, že tento díl je ještě lepší než ten první. Konečně se zde šlo více do detailů, a tak člověk k ději lépe přilnul. Má nejoblíbenější pasáž byla ta na plese (soaré nebo jak tomu říkali). Hodně jsem se přitom nasmála, ale také červenala, bylo to prostě super.
Strašně moc bych chtěla dát pět hvězdiček, ale jednu strhnu za délku knížky. Všechno mi přišlo rychlé. Respektive tempo v první polovině bylo v pořádku, ale pak, když konečně bylo po "úvodu", to šlo ráz na ráz. Nestihla jsem si tak pořádně vychutnat postavy a rozvíjející se vztahy mezi nimi. Snad mi to bude vynahrazeno v příštích dílech.