Shanib komentáře u knih
Jee, to bylo hezký - byla moje první myšlenka, když jsem knihu zavřela. Už jsem pár titulů od autorky přečetla, většinou to nebylo tak špatné, ale ani nic super. A konečně jsem se zase dočkala! Mělo to skvělý spád, charismatické postavy, realistický slovník, originální vtipné hlášky a trochu romantiky. Po "V síti lásky" je to má druhá nejoblíbenější kniha od Lindy Howard.
Neurazí, nenadchne. Předvídatelný děj a občas nepříliš logické situace. Předchozí díly jsem nečetla, možná je zkusím, třeba budou lepší.
Bylo to skvělé! Nemohla jsem se od knížky odtrhnout. Pohled Bishopa se mi líbil a sice ho jeho city k Madi změnily, ale přišlo mi, že tomu tak je jen když je s ní. Co se mi rovněž zamlouvalo byla změna Madi od druhé poloviny knihy. Víc se uklidnila co se kluků týče a i ten její slovník byl lepší. Je jasné, že jeden bez druhého prostě nemůžou být, což zahrálo na moji romantickou strunu...a hernajs, já tady opravdu chci šťastný konec! Dalším mým oblíbencem je samozřejmě Nate, kterému bych moc přála něco dobrého a nevadil by mi třeba nějaký spin-off, kde by byl on hlavní postavou, až to všechno skončí.
Co se týče záporů, tak vlastně přetrvává to, že si nejsem jistá, jestli si spisovatelka místy neprotiřečí nebo zda nám to jen vysvětlí až později. Například proč Madi jako malou nezabili, ale rozhodli se ji potají zachránit? Rovněž bych uvítala větší rozepsání se o tom, proč zrovna ji Hector vybral pro Bishopa. A pak tu je Katsia, jakožto "jediná" členka svého linie...jak to, že ji nezabili jako malou, když je to žena? Totiž není mi vlastně tak úplně jasné, jestli je jedním z králů nebo ne, ale mluví tam o tom, že ji nemůžou zabít, protože je poslední z generace. V tomhle mám prostě zmatek.
Každopádně opravdu doufám, že v češtině vyjde i čtvrtý díl! Už aby to bylo.
Lepší než první díl. Sice tam pořád některé věci tak úplně nesedí, ale dokážu nad tím přivřít oči.
Nechápu, proč po tom, co odejdou na vysokou, přijde na střední nová generace králů. Kde je jako vezmou? Rovněž mi vadí, jak Madison nemá problém vrhnout se na jiného (většinou z nějakého dětinského emocionálního výkyvu). A pak role jejího otce stojí až příliš v pozadí a je tam jen aby se neřeklo. Zkrátka je tu spousta věcí, které by si zasloužily větší rozbor, aby čtenář neměl potřebu myšlenkově se ošívat.
Napsala jsem dost záporů, ale přesto dávám 5 hvězdiček, protože mě knížka chytla a když jsem ji odložila, těšila jsem se, až se k ní zase vrátím. Příběh si mě dokázal získat a ačkoliv by to ve skutečném životě tak nefungovalo, Bishop je prostě má nejoblíbenější postava a já (snad ne naivně) doufám v happy end.
Knihu jsem četla vždy při cestě z práce a do práce a místy jsem se musela hodně snažit, aby mi u toho neukápla nějaká ta slza. Poutavý příběh, vyprávěný poměrně nezvyklým způsobem - z pohledu více postav a prolínání různých časových linií.
Kniha se mi líbila. Sice mi tam několik detailů vadilo, ale i tak mě to chytlo. Například postavám bych určitě přidala pár let a příběh zasadila spíš na vysokou než na střední. Pak bych snížila počet vztyčených prostředníčků a postavy bych více vykreslila. Ty hry, se kterými občas "králové" přišli, si zasloužily větší propracování a více následků. A taky tam bylo až příliš moc krásný lidí. Co se týče chování hrdinů, tak tuším, že se nám dostane více objasnění v následujících dílech. Drsnější sexuální scény děj okořenily a patří to ke kompletní charakteristice postav, dát tam něco decentního by tam nesedělo.
První třetina mě chytla, pak to trochu stagnovalo. Očekávala jsem asi větší přiblížení hlavního hrdiny, protože jsem si k němu nedokázala vyvinout vztah. Ani jsem nebyla tolik napjatá, jak bych očekávala, ale posledních pár stránek a odhalení nečekaného vraha to zachránilo. Rovněž námět byl originální. Určitě zkusím další díl.
Wow, co říct? Prostě Chris Carter! Spisovatel, který mě nikdy nezklame a který je naprosto brilantní v zápletkách a následných překvapivých vyústěních, které vám vezmou dech. Ačkoliv je občas asi trochu děsivé, jak to vlastně někoho může napadnout. V jednu chvíli ve mě úplně hrklo kvůli jedné z hlavních postav (Carter se s nimi ostatně nikdy nepáral) a pak přišlo neuvěřitelně velké uff. Teď mám trochu obavy z dalšího dílu. Snad spisovatel alespoň jednu Hunterovu přítelkyni nechá naživu.
Jednoho Davida Slatona, prosím...jsem se trochu zasnila :D Paráda. Třetí díl nezklamal a já otáčela stránky rekordní rychlostí. Jedna akce střídá druhou, přitom nás ale Ward Larsen nenechá bez zajímavých informací, které dokonale zaplní celkový obraz, ať už to jsou vztahy na Blízkém východě, tak princip jaderného materiálu. Zároveň je zde emotivní linka Davidovy rodiny. Nejlepší "scéna"? Určitě příprava a následná střelba z nákladní rampy letadla!
Pro fanoušky mám však špatnou zprávu. Zjistila jsem, že spisovatel napsal další dva díly, ale nakladatelství Domino jejich vydání neplánuje :(
Skvělé zakončení série. Už teď mi hlavní hrdinové chybí a určitě se k nim ráda zase někdy vrátím. Lacey ušla obrovský kus cesty. Líbí se mi, že z ní autorka neudělala žádnou super hrdinku, ačkoliv je opravdu zvláštní, jakým způsobem je do případu vždy zapletená. Pachatel mě velmi překvapil a vlastně jsem nevěděla, jestli ho mám litovat či ne. Epilog byl milý, ale mrzí mě, že nebyl trochu delší.
Trochu zbytečně natažené a mrzelo mě, že hlavní postavou zde byl malý Barney zatímco Lacey s Joesburym byli hodně v pozadí. Kdo mi lezl na nervy, byla však Dana. To, že byla Lacey nevyrovnaná dokážu pochopit, přeci jen si prošla peklem a dá práci se z toho vyhrabat.
Pro mě stále pět hvězdiček, protože jsem se celý den nemohla dočkat, až večer zase vezmu knížku do ruky
Skvělé jako předchozí díl! Tentokrát jiný styl vyprávění, ale proč ne. Musím se však přiznat, že Eviny pasáže jsem se nutila nepřeskakovat, protože mě daleko více zajímal pohled Joesburyho a Lacey. A když měli společnou "scénu", tak jsem se těšila na každou příští větu. Jinak si nejsem jistá, zda mi nevadilo, že některé části děje byly jen naznačené, a tak to, co se stalo, si člověk musel domyslet.
Konečně mě opět chytla knížka hned po prvních několika stránkách a vůbec se mi ji nechtělo odložit. Přiznám se, že místy jsem si vzpomněla na Roberta Bryndzu a jeho Ericu Fosterovou, ale postavy mi zde byly daleko více sympatické. Také se mi líbil styl vyprávění. A ten konec? Vůbec jsem to nečekala. Totiž myslela jsem si to v půlce knížky, pak jsem od té myšlenky úplně odešla a pak tohle? Sharon Bolton mě dostala a jdu na další díl.
Po dlouhé době jsem se vrátila s těmto dvěma autorkám a připomněla jsem si tak, jak dokonalé dialogy a hlášky dokáží psát :D Souhlasím s tím, že konec byl trochu uspěchaný a Brada si mohli více vychutnat, ale což už. Těším se na další knížku.
Konečně jsem došla k tomu, abych měla Blaire ráda. Rush byl úžasný jako vždy, ačkoliv jsem musela souhlasit s občasnou poznámkou některých postav, že ztratil koule. To, že se děj místy soustředil i na jich přátele mi nevadilo. Nějak se ty stránky popsat museli, abychom se mohly s příběhem ústřední dvojice rozloučit. Navíc tak autorka poukázala na další díly.
Všechny tři knihy jsem přečtla za jeden víkend. To mluví za vše. Navíc jsem si v originále sehnala i zbylé díly, a tak jsem moc ráda, že se všemi hrdiny ještě nemusím rozloučit.
Na prvních pár stránkách se mi příliš nelíbilo vykreslení postav...protože vlastně chybělo. Nebyly tam žádné hlubší myšlenky hrdinů a ani vyjadřování pocitů či emocí. Říkala jsem si, že spisovatelka se s tím tedy moc nepáře. Pak jsem se ale najednou začetla a zjistila jsem, že "ono" to nějak přišlo, ani nevím jak. Je to krásná knížka na odpočinkové čtení, kdy se chcete hloupě usmívat nad romantickými pasážemi, protože to Blaire a Rushovi strašně přejete
David Slaton je zkrátka dokonalý zabiják. Moc se mi líbí, jak je vždy o krok napřed před svými nepřáteli, aniž by to samotný čtenář tušil, dokud nenastane na pravá chvíle. Propracované od začátku do konce, jsou zde staré i nové postavy, malá romantická linka a jedna akce za druhou. A ten konec? Páni!
Kniha plná nádherných fotografií a výstižného popisu, která ve vás vzbudí touhu po podmořském dobrodružství v různých koutech světa. Dokonce jsem si i začala hledat kurzy potápění s přístrojem :D
Také jsem viděla nejdříve film a poté knihu. Možná by mi to nyní vadilo, ale už je to hezkých pááár let, co jsem knihu četla. Vzpomínám si, že se mi moc líbila. Myslím, že mi tenkrát bylo 13. Byla jsem blázen do Egypta a měla jsem načtené všechny možné publikace o tamní mytologii.
Zkoušela jsem číst Jacka Reachera a Poutníka. Ale byla to prostě nuda, a tak jsem k této knize přistupovala s velkým váháním, které se nakonec ukázalo jako zcela zbytečné. Bylo to super! Postavy mě nesmírně bavily, děj měl ten správný spád a zápletka byla pečlivě promyšlená a podávaná ve správných dávkách. Poslední stránky jsem už přímo hltala. Místy mi styl psaní připomínal mé oblíbené politické thrillery od Philipa Shelbyho. Někde jsem i četla, že plánují knížku zfilmovat. Mezitím se každopádně vrhám na druhý díl.