Shanib Shanib komentáře u knih

Kriminálník Kriminálník Karin Slaughter

Tentokrát se musím přidat k názoru těch, kteří tvrdí, že tohle byla slabší knížka. Možná to je tím, že bylo už od začátku jasné, kdo za vraždami stojí. Postava Faith byla narozdíl od předchozí knihy úplně hozená stranou a její charizma se od dílu, kdy se poprvé objevila, vytrácí, což mě mrzí. Amandu jsem brala spíš jako drsňačku, teď víme, že to je převážně maska a já nějak nevím, jak ji mám vnímat. Místy mi chybělo napětí mezi Sárou a Willem, ačkoliv se sem tam ozvalo. Taky mi úplně nevyhovovalo, že tohle byl už druhý osobní případ (po sobě jdoucí) pro jednu z hlavních postav. Nejlepší část celé knížky? Poslední strana. Opravdu jsem to nečekala a přistihla jsem se, že jsem nahlas řekla - no to si děláš...

11.11.2015 3 z 5

Hřbitov nadějí Hřbitov nadějí Karin Slaughter

Co díl, tím lepší! Byla jsem tak napnutá, že jsem knížku nosila s sebou na přednášky do školy a četla si ji pod stolem. Jediné, co mi po chvíli začalo lézt na nervy, byl dokonalý (téměř svatý) Jeffrey Tolliver. Přiznám se, že jsem Grant County nečetla, takže bych to pak možná vnímala jinak, ale místy mi to přišlo už opravdu přehnané a tak jsem ty pasáže přeskakovala

04.11.2015 5 z 5

Kniha je...milá. Ano, to je to slovo, které ji nejlépe vystihuje. Na základě ohlasů jsem čekala něco víc. V některých pasážích jsem se sem tam usmála, ale nějak to nestačilo, aby ve mě zanechala ten správný pocit. Když jsem ji četla a pak na chvíli odložila, měla jsem problém se k ní opět vrátit, protože zas tak moc se tam nedělo, a tudíž mi chybělo takové to nadšení.

20.06.2015 3 z 5

Božský hráč Božský hráč Christina Lauren

Na tuhle knížku jsem se moc těšila a první polovina byla opravdu super, jelikož Hannina trhlá upřímnost byla perfektní. Jenže jakmile to dali dohromady, tak šla zajímavost knížky tak prudce dolů, že jsem nakonec přeskakovala stránky. Ráda jsem si zase něco málo přečetla o Chloe a Bennetovi, jelikož jsou to mí oblíbenci. Na Maxe a Sáru si jakž takž pamatuju. Hodnotila bych to celkově asi tak, že Bastard je na prvním místě a o druhé se dělí zbylé dva díly, přitom je to škoda, protože Hráč začal výborně, ale pak to spadlo k bezbarvosti.

13.11.2014 3 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Neurazí ani nenadchne. Asi tak bych popsala tuhle knížku. Podle všech super recenzí jsem očekávala něco wow, ale 3/4 knížky jsem se do čtení musela skoro přemlouvat. Až posledních sto stránek bylo svižných a napínavých. Vadily mi popisy různých lokálů, kam detektiv zavítal. Přišly mi skoro až nucené, aby tak knížka byla delší. A postava Robin měla charismatický potenciál, kterému vůbec nebyl dán prostor.

12.09.2014 3 z 5

Čarodějnice z Hex Hall Čarodějnice z Hex Hall Rachel Hawkins

Styl psaní mi připomíná Meg Cabot a ačkoliv jsem se občas zasmála, hlášky mi přišly sem tam příliš nucené, kdežto u zmiňované autorky byly zcela přirozené a krásně seděly. Osobnost a celkový charakter hlavní hrdinky se mohl vykreslit více. Trošku se mi zdálo, že R. Hawkins spěchá na úkor postav. Pak ta věc s upíry a čarodějnickou krví - že by vypůjčená varianta kouzelných prstenů z Upířích deníků? A správce, který bydlí v malé chatce poblíž školy? Trochu Harry Potter. Navíc jsem stále měla pocit, že jsem teprve na začátku knížky, přitom už jsem byla skoro na konci. Všechno se pak semlelo během poslední dvou tří kapitol. Takže to bylo takový, jako že furt nic, nic, nic a šup...a konec. Příběh má určitě potenciál, ale je to málo propracované...chyběla mi "duše" postav.

23.05.2014 3 z 5

Kdopak je ta zrzka? Kdopak je ta zrzka? Alice Clayton

Knížku jsem přečetla až po Nabíječi, což byla asi chyba, jelikož Nabíječ je dokonalost sama od začátku do konce. Tady jsem se přistihla, že jsem se od druhé půlky poněkud nudila, ačkoliv začátek byl super.

03.05.2014 3 z 5

Všechna jeho přání Všechna jeho přání C.C. Gibbs (p)

Jednička mě zaujala, ale tenhle díl mě docela zklamal. Jak již bylo řečeno, v knize byla opravdu přemíra sexu na úkor děje a dialogy mezi hlavními hrdiny mi ze 70% přišli hodně nesmyslné, že jsem skoro začala šilhat, jak často jsem měla oči v sloup. Mimochodem v první knize se mi líbilo, když Dominik nosil Kate v náručí, ale v první polovině tohoto dílu to dělal tak často, až jsem si občas říkala, zda ta holka umí vůbec chodit. Někdy mi také přišla škoda, že mu jednu nevrazila nebo ho se vší parádou neposlala někam (kór když jí přirovnal k prostitutce), ale na druhou stranu to zase částečně chápu, protože závislost na někom jeho hold závislost.

17.03.2014 3 z 5

Gabrielovo Inferno Gabrielovo Inferno Sylvain Reynard

Moc se mi líbil začátek. Protivnost Gabriela měla jiskru a bylo tam znát napětí mezi těmi dvěma. Bohužel se to vytratilo se změnou jeho chování a nevím proč, ale už mi to nepřišlo tolik zajímavé a konec byl příliš zbytečně zdlouhavý. Každopádně je kniha velmi poutavá, což, vzhledem k žánru, je skutečně umění, když si vezmete, že k sexu dojde až na konci, takže smekám před mistrným ovládáním slov a neopakujících se situací (ehm...50 odstínů)

05.03.2014 4 z 5

Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

Tuhle knížku určitě doporučuji. Je zábavná, gradující a hlavní hrdinové jsou kouzelní (jiné slovo je snad ani vystihnout nemůže). Také se mi moc líbí, jak je Caroline lidská - nemine ji řada trapasů. Je ale pravda, že v jednu chvíli jsem ji nazvala káčou, a to když se ve Španělsku rozbrečela kvůli Óčku. Na základě děje jsem si také rozšířila svůj playlist písniček. Na konci je knížka možná trošku zbytečně zdlouhavá - asi aby byl čtenáři vynahrazen nedostatek erotiky

17.02.2014 5 z 5

Božský cizinec Božský cizinec Christina Lauren

Knížku jsem přečetla za dva dny, takže si myslím, že to mluví o všem. Na rozdíl od prvního dílu se mi líbilo, že zde bylo o něco víc děje, ale stejně mi původní hlavní postavy byly sympatičtější a zajímavější.

13.02.2014 4 z 5

Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Kdyz jsem precetla 50 odstinu, dost jsem nad timto druhem literatury zanevrela. Kdyz jsem ale cetla nazory na tuto knihu, nedalo mi to....a dobre jsem udelala! Psat o tom, ze je kniha jednodussi, je zbytecne, nicmene jsem si u ni hezky odpocinula a kdyz jsem ji precetla, bylo mi strane lito, ze uz to skoncilo a myslim si, ze se k ni urcite nekdy zase vratim. Nutno dodat, ze psani takovychto knih urcite neni jednoduche - z dejoveho i jazykovoho hlediska - a Ch. Lauren se toho zhostila velmi dobre.

10.02.2014 5 z 5

Vampýrská akademie (komplet) Vampýrská akademie (komplet) Richelle Mead

Páni! Sice mi už není "náct", ale nemyslím si, že tohle by bylo něco, za co bych se měla stydět. Trošičku mi to připomíná sérii Mediátor od Meg Cabot, kterou jsem kdysi četla. Všech 6 dílů jsem přečetla během 14 dnů. Děj byl dobře promyšlený a hlavní postavy neměly chybu a o Dimitrim se ani nemusím zmiňovat, nenapadá mě totiž žádné slovo, které by ho vystihlo. Nejsem si ale jistá, zda se podívám na blížící se film, protože mám obavy, aby mi nezkazil mé představy. Škoda, že nebude alespoň ještě jeden díl s Rose a Dimitrim!

16.01.2014 5 z 5

Pomsta Pomsta Jane Casey

Když jsem knihu dočetla, má první myšlenka byla: "Neee, já ještě nechci konec, já chci číst dál!" Jane Casey mě opět nezklamala a mohu o ní říct, že je již po třech knížkách moji nejoblíbenější spisovatelkou. Knížky jsou napínavé, nechybí jim akce, vskutku promyšlená zápletka, trocha romantiky a dokonalé rozuzlení. Také mě potěšilo (jakožto studentku antropologie) občasné zabrouzdání právě do antropologických vod. Už se nemůžu dočkat, až od J.C. vyjde další knížka...snad to bude brzy!

12.11.2013 5 z 5

Ztracený symbol - Speciální obrazové vydání Ztracený symbol - Speciální obrazové vydání Dan Brown

Ačkoliv jsem četla všechny Brownovi předchozí knihy, stále nevycházím z údivu nad precizností, kterou do svých knih přináší v podobě různých vědních oborů. Jeffery Deaver má tuto schopnost také, ale u něj mi občas přijde, že tyto vědní detaily přemůžou samotný děj, až se pak přistihnete, že některé pasáže přeskakujete. To Dan Brown umí najít ten pravý zlatý střed. Nicméně musím přiznat, že některé momenty, kdy se některá z postav vracela do své minulosti, mě nebavily a říkala jsem si, že už by to stačilo. Konec byl pak velkolepý a nečekaný jako obvykle. Přes to všechno je pro mě ale stále číslem jedna u Browna jeho knížka Andělé a démoni. Ta je zkrátka dokonalá.

01.11.2013 4 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Po Padesáti odstínech jsem vzala do ruky Ztracený symbol a bylo to jako nebe a dudy. E.L.James bych se vysmála, řekla jí, že není žádná spisovatelka (to bych snad dokázala napsat i já) a poradila, aby se naučila lépe psát nebo alespoň přestala na každé stránce opakovat stále ty samé věty typu: nekousej si ret; nechci tě ztratit; tak strašně ho miluju; neopouštěj mě; ...a podobně. Z toho by člověk opravdu zešílel, nemluvě o tom, že ani něco tak primitivního jako jsou synonyma, autorce nic neříká.

22.10.2013 1 z 5

Beze stopy Beze stopy Jane Casey

Mě tato knížka nadchla a autorka si hned získala moji pozornost, že jsem si koupila i její další knihu Oheň, ačkoliv Beze stopy je u mě stále na prvním místě. Ani chviličku jsem se nenudila a děj příjemně utíkal. Nemusela jsem čekal až do sté stránky, kdy by mě kniha konečně zaujala, což splňuje jeden z mých hlavních požadavků dobré četby.

22.10.2013 5 z 5