Sharona73

Zacetla jsem se pomerne rychle. V posledni dobe jsem cetla dve knihy s inspirovane slovanskou mytologii a obe se mi libili. Pokud hledate neco neotreleho, nesudte knihu podle nazvu a zkuste tohle.

Neskutečně mě štvalo střídání časových linek, ale ne tak, abych ubrala hvězdičku. Pokud bych to ovšem četla znova, brala bych to chronologicky. Je třeba to skutečně brát jako první díl série a to je take jedine stesti, ze je to prvni dil, protoze konec je skutecne otevreny jak Macocha. Ukapla i slza.

Kniha mého dětství, kterou jsem v dospělosti neuvěřitelně pracně sháněla pro dceru. Zaplatila jsem ji zlatem, ale mám ji a snadno jsem dceři vysvětlila počasí, elektřinu a roční období. Mnohem lépe, než učitelka ve škole. Pečlivě ji schovám pro vnoučata.

Jedna z mala knih, ke ktere se povedl i film, ale kniha je prece jen lepsi.

Super, jako ucitelka jsem uz neco z toho pouzila ve skole. Je skvele, ze tato kniha vznikla, ale prebiranou jsem podle grafu nepochopila a rovnez mi chybely klasicke vrhcaby s kostkami.

Kniha, která me nejprve zaujala svou obálkou. Netušila jsem, že se jedná o verše. Jaké bylo moje překvapení. Doporučuji každému i těm, kteří poezii normálně nečtou.

Přečteno jen kvůli výzvě, nejsem sice cílová skupina, ale dceři bych ji s klidem doporučila. Rovněž chválím za ilustrace.

Dlouho jsem se rozmýšlela, zda vůbec hodnotit. Nerada dávám tak mizerné hodnocení české autorce a nakonec, příběh je vážně vymyšlený dobře, ale... Chyby, chyby, chyby. Ani nevím s kterou začít. Pravopisné, gramatické, faktické, logické i stylistické a fakt hodně.

Moc krásný. Holka se vzdala svého snu, studovat hudbu, kvůli klukovi, který si to nezasloužil. Naštěstí tohle byl jen začátek knihy. Doporučuji.

Vážně jsem chtěla dát pět hvězdiček, už proto, že se jedná o českého autora, ale nešlo to. Půl hvězdičky strhávám za psaní v přítomném čase na které jsem alergická a přežila jsem to jen kvůli množství dialogů. Druhou půlku strhávám právě za ty dialogy. Ano, Teo. Ne, Eriku. Co myslíš, Teo. Dobře, Eriku. Sakra, my přece víme, jak se jmenujou a kdo zrovna mluví. Ale bez těch jmen by to zase bylo o dvacet stran kratší. Jinak souhlasím s většinou komentářů. Kniha je to velmi povedená.

Je mi trapné dávat začínající autorce špatné hodnocení, tak se raději jen omezím na komentář. Nedočetla jsem. Autorka začne vyprávět v přítomném čase, po několika odstavcích přejde bez jakéhokoli důvodu do minulého a aby se to nepletlo, začne to později nějak podivně kombinovat. Bylo to tak rušivé, že jsem se prostě nemohla začíst.

Puvodne jsem to koupila jen proto, ze se dcera jmenuje Bibi, tak aby nam to nechybelo do sbirky, ale obe jsme si tuto knihu okamzite zamilovaly a cteme ji stale dokola. Pribehy jsou sice kratke, ale vtipne a je jich hodne. Muzu jen a jen doporucit.

Kniha od které se prostě nedalo odtrnout. Málo kdy se stane, že by mě něco tak bavilo od první stránky až to té poslední. Ještě nějakou dobu po přečtení jsem jezdila prstem po čtečce a doufala, že třeba objevím bonusovou kapitolu. Tuto knihu mohu jen a jen doporučit. Každá cílová skupina si v ní najde to svoje. Fantasy, detektivka, šílený vědec. Dokonale vykreslené postavy, zajímavé prostředí.

Teto knize bych vytkla pouze to, ze mela byt dohromady s prvnim dilem. JInak to byl verny a trochu desivy pribeh mlade zeny bojujici s psycjhickym onemocnenim.

Ano, souhlasim, se vsim tim hodnocem, ktere zde napsali ctenari prede mnou, ale jedno te knize uprit nemohu a to je napeti. Skutecne jsem chtela vedet jak to dopadne a nemohla knihu odlozit. A to je co rict, protoze pribeh je psany v pritomnem case, a to normalne nectu.

Nechapu pro jakou cilovou skupinu to bylo mysleno. Deti to nejspis nepochopi, dospeli sahnou po necem jinem.

Tak dobře, na pět hvězdiček to skutečně není, ale jinak se to četlo docela dobře i díky délce knihy. Když pominu historické nepřesnosti, máme to celkem zajímavý příběh.
Kupodivu se od těch dob mnoho nezměnilo. Cesta za tím pravým je stále stejně trnitá, ačkoli místo vynuceného snatku, platíme za naši vlastní, zbrklou volbu.¨
Přiznávám, že by mě docela bavil prequel. Třeba jak se Petronela a Miroslav náhodně setkali a ještě netušili, že to není naposled.

Ačkoli jsem procestovala téměř celý svět, cestopisy nečtu. Tady jsem udělala vyjimku a nelituji. Knížka se dobře četla, byla zajímavá i vtipná. Bohužel, mizerná kvalita fotek to dost kazila, ale ne tolik, abych odebrala celou hvězdičku.

Bála jsem se, že pohádky budou smutné, ale nakonec jsem uronila slzu jen u jedné. Jsem ráda, že se mi tahle utlá, kouzelná knížka dostala do ruky. Kdybych mohla, přidala bych pár hvězdiček za autorčiny snové ilustrace.