Sharona73 Sharona73 komentáře u knih

Ospalá slovanská díra Ospalá slovanská díra Petr Jaroněk

Tak tahle kniha mě bavila. Přiznávám, že jsem byla zpočátku dost skeptická, ale přibližně od padesáté stránky jsem se začetla a knihu dokončila jedním dechem. Zajímavé prostředí i doba, sympatický hlavní hrdina a zejména neobvyklé zpracovaní slovanských legend, to vše popsané krásným jazykem. Uplně nejvíc se mi líbila poslední část.

13.07.2019 5 z 5

Písečníci a bludný asteroid Písečníci a bludný asteroid Václav Dvořák

Nečekala jsem nic zvláštního, ale byla jsem mile překvapena. Ačkoli nejsem cílová skupina, chytlo mě to od první stránky a knihu jsem neodložila, dokud jsem nedočetla. Nádherně vytvořený svět, sympatičtí hrdinové a navíc kouzelné ilustrace. Rozhodně doporučuji.

13.07.2019 5 z 5

Nejdelší cesta domů Nejdelší cesta domů Sabina Zelená

Dlouho mi trvalo, než jsem se do knihy začetla, ale autorka psala stylem, který mám ráda a já jsem doufala, že se vyplatí vydržet. Naštěstí jsem se nemýlila. Asi od šedesáté stránky se to rozjelo a tempo vydrželo až do konce. Jako někdo, kdo pochází z pohodové rodiny, jsem mela trochu problém, představit si, jak se Jindřiška cítí, ale autorka vylíčila emoce tak dobře, že jsem brzy všechno prožívala společně s hrdinkou. Popisy, ač někdy zdlouhavé, jsou tak důkladné, že máte pocit, že všechna ta místa důvěrně znáte. Polovinu knihy jsem přemýšlela, zda jde vůbec o fikci. Knihu rozhodně doporučuji.

26.06.2019 5 z 5

Koláčky a spiklenci Koláčky a spiklenci Theo Addair (p)

Stejně kvalitně napsáno, jako první díl, ale tentokrát mě z Danielova příběhu až mrazilo a bolelo mě srdíčko. Zřejmě také pocházím z Idylkova, protože v mém okolí žije několik homosexuálních párů a nikdy jsem o nich neslyšela nic negativního. Měla jsem tudíž problém pochopit reakci Danielova otce, ačkoli věřím, že se to stává. Jsem ráda, že to nakonec všechno dobře dopadlo. Kitty and Dani forever. Bude se mi po nich stýskat.

22.06.2019 5 z 5

Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

Dokonale napsano, stylem, ktery mam rada. Nejlepsi kniha, kterou jsem letos cetla. Zajimave postavy i prostredi. Jedine stesti bylo, ze jsem knihu objevila pozde a nemusela jsem tak cekat na druhy dil.

20.06.2019 5 z 5

Ženu ani květinou... Ženu ani květinou... Simona Monyová (p)

Nic podobneho jsem nastesti nezazila, proto jsem hlavni hrdinku naprosto nechapala. Konec sice dobry, ale divny. Ona ho snad jeste litovala. Hezky napsane, jeji knihy mam rada, ale vesele cteni to rozhodne neni.

24.02.2019 4 z 5

Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Jedna z mala knih, ktere jsem nedocetla. Absolutne mi nesedl styl psani.

23.02.2019 1 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Po shlednuti filmu jsem si myslela, ze ji uz nemusim cist. Nakonec se mi prece jen dostala do ruky a jsem za to rada. Byl to uplne jiny zazitek.

23.02.2019 5 z 5

Šepot nebes Šepot nebes Candice Proctor

Letni oddychovka, ale libila se mi.

14.02.2019 5 z 5

Krutá krása Krutá krása Rosamund Hodge

Zrejme moje nejoblibenejsi prevypraveni krasky a zvirete, Bohuzel pribeh byl zbytecne prekombinovany a chvilemi jsem opravdu nevedela co to ma znamenat. jednodussi pribeh by byl mnohem ctivejsi.

12.02.2019 4 z 5

Roznese tě na kopytech Roznese tě na kopytech Simona Monyová (p)

Knizky Simony Monyove jsou vetsinou kratke, psane lehkou, humornou formou, ovsem malokdy konci stastne. Casto nad nimi premyslim jeste dlouho po precteni. Proste ze zivota.

10.02.2019 4 z 5

Náš manžel Náš manžel Jo Jakeman

Tuhle knizku jsem zacala cist pouze kvuli vyzve, ale jsem moc rada, ze jsem to udelala. Precetla jsem ji jednim dechem a muzu doprucit.

10.02.2019 5 z 5

Ve stínu moci Ve stínu moci Tereza Richter

Od knihy jsem nic moc necekala, proto jsem byla prijemne prekvapena. Styl by sice jeste potreboval vybrousit, ale dej prijemne plynul a kniha rozhodne stoji za precteni.

09.02.2019 4 z 5

Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Dalo mi praci se zacist a asi nejsem tak nadsena jako ostatni, ale kniha se mi libila arozhodne bych ji doporucila.

09.02.2019 4 z 5

Přítelkyně z domu smutku Přítelkyně z domu smutku Eva Kantůrková

Krasna kniha, cetla jsem ji nekolikrat.

09.02.2019 5 z 5

Cinder Cinder Marissa Meyer

Tohle normalne nectu, ale po pocatnim osivani jsem precetla celou serii jednim dechem.

Dej mi své jméno Dej mi své jméno André Aciman

Normalne tento zanr nectu, ale kniha me mile prekvapila. Vyjmecne se povedl i film.

01.02.2019 5 z 5

Umělec v domácnosti aneb Příběhy, které nevymyslíš Umělec v domácnosti aneb Příběhy, které nevymyslíš Eliška Neužilová Kovalská (p)

Nechapu ta nizka hodnoceni. Knizka je ze zivota, psana lehce humornou formou. Mozna je to tim, ze jsem cilova skupina, mam podobne stare deti a u vetsiny pribehu jsem rada, ze v tom nejsem sama. Tato kniha je nejenom oddychovym ctenim na dovolenou, ale i vzpruhou, kdykoliv mate pocit, ze tohle se deje jenom vam. Rozhodne ji muzu doporucit. I ten, kdo ma knihovnu nacpanou klasiky a cte Vergillia v originale, si muze obcas precist neco lehciho.

Vlasy dryád Vlasy dryád Renata Štulcová

Kdyz jsem loni objevila tuto serii, bylo to obrovske prekvapeni a prvni 4 dily jsem precetla snad za vikend. Na Vasy dryad uz jsem si musela trochu pockat, ale vyplatilo se, kniha je to poradne tlusta. jenomze ted uz mi zbyva jen par stranek a ja nevim co dal. Aspon tedy pisu recenze a doporucuji, doporucuji a doporucuji. Tim, ze se dej odehrava v Cechach a jen kousek od mista, kde bydlim, je pro me vsechno spis realita nez fantasie. troufam si tvrdit, ze tohle je presne ta knizka, kterou matky kradou svym dceram a pak predavaji vnoucatum a takovych moc neni.

21.01.2019 5 z 5

Žežicha se neříká Žežicha se neříká Ester Stará

Jelikoz je ma dcera dvoujazycna, mame doma nekolik logopedickych knih a k tehle se rada vracim.

21.01.2019 4 z 5