Sheemas komentáře u knih
Locke a Jean, jejich příběh pokračuje, jejich podvody a krádeže se postupně během knihy rozbíhají, vše jde podle plánu, až do posledního momentu. Podvodníci jsou podvedeni a najednou musí plnit rozkazy jiných. A jako suchozemské krysy mají plout po mořích...Skvělá kniha, zajímavě vymyšlené podvody a krádeže, možná trošku pomalejší rozjezd než u předchozího dílu, ale konec knihy stojí za to.
Překvapivá kniha se skvělým příběhem. Alternativní budoucnost (minulost) anglických a evropských dějin. Drákula se nám rozjel a dal se dohromady s anglickou královnou, jeho vojáci a věrní terorizují Londýn a lidé se dobrovolně stávají upíry.
Tento díl je zklamáním, při srovnání s dokonalou první knihou. Taita mě v průběhu knihy čím dál tím štval, svou dokonalostí, mladosti (přitom má být starý skoro jak Metuzalém), hbitostí a silou, předčí i o dvě generace mladší vojáky, inteligencí, vynálezy, atd, atd. Příběh je zajímavý do první půlky, krádež a zabití krále skvěle napsané, ale ten zbytek byla nuda. Konec podivný, přitažený za vlasy a tak nějak ustřihly. Škoda, a to jsem se na tuhle knížku těšila.
Čekala jsem knihu víc pro děti, či čerstvě mladistvé, ale nestalo se (děkuji), tím pádem vhodné i pro dospělejší čtenáře. Výběr to je oč tu běží, a s čím se potýká i hlavní hrdinka. Svět rozdělen na různé kasty, které znamenají víc než rodina a možná i víc než vlastní život. Zajímavě napsáno, a moc se těším na další díl a filmy.
Zajímavý příběh, které se neustále zamotává, do perfektní motanice (a to nemyslím zle!!). Příběh chlapce, který přijde o všechno, svou rodinu, dům, zem a musí pracovat pro národ, který téměř vyhladil ten jeho, plnit příkazy kapitánů na plavbách, poslouchat a ustupovat všem, protože není nikdo. Tak to pokračuje s menšími či větším problémy, dokud nepotká bohatou dívku, dceru velvyslance, která má být provdaná za prince nepřátelského národa, pro sjednocení a pro mír obou zemí. Jenže všechno dopadne jinak....tedy aspoň do konce prvního dílu. Těším se na dvojku!
Na první pohled mě kniha zaujala zajímavou obálkou a prostě jsem si ji musela půjčit. Přečetla jsem ji za necelé tři dny. Spisovatelka mě opravdu chytla, kniha je dobře napsaná a čtivá, ale možná trochu jednoduchá a napsaná spíše pro mladší čtenáře, což je nakonec možná i škoda.
Trofej, už 5. díl o právníkovi z doby Jindřich VIII., po přečtení všech knih, asi můj nejoblíbenější díl. Sice rozsahem stran díl nejrozsáhlejší, ze začátku se děj vyloženě vleče, ale závěr to zachraňuje. Sirotci v poručnictví podivné rodiny, žena v blázinci a do toho útok Francouzů na britské pobřeží, jednoznačně doporučuji. A těším se na další díl.
Po dlouho době musím uznat, že film podle knihy je lepší než kniha samotná. Bavila to ano, ale proti filmu to něco ztrácelo. Je to dobrá kniha na cesty do práce vlakem nebo autobusem, určitě neurazí a hlavně občas i pobaví.
Skvělé, skvělé, aneb několikadenní spokojenost ve společnosti Jefferyho Deavera a jeho nejlepší postavy Lincolna Rhyma (a spol.). Jednoznačně lepší než předchozí díl Pokoj smrti, a co je ještě lepší, že by mohla vzniknout i další navazující příběh (jestli už se nepíše???).
Perfektní příběh, autor nám dává prostor pro vlastní řešení případu, i když si myslím, že ho málokdo nakonec trefí, v tomto případě zahradník opravdu není vrahem :).
Pro fanoušky Deavera povinnost, a pro ostatní doporučuji.
Přítel nalezen mrtev, podobná vražda pár týdnů před touto událostí a vrah začíná přidávat na rychlosti, takto začíná již 4. kniha v sérii o právníkovi za doby Jindřicha VIII. Skvělé pokračování, které chytí a zaujme, reformisté vs. papeženci, Bůh vs. ďábel a právník vs. ,,šílený sériový vrah"? Jednoznačně doporučuji.
Přečteno, ohromená - spíše ne.
Kniha mě bavila, to ano a moc, ale že by mě vyloženě překvapila a uchvátila (jako v případě jiných knih o Lincolnovi), tak to se jí nepovedlo. Zvraty v knize nebyly dech beroucí a nedonutí člověka zrychlit čtení, aby se dostal k vysvětlení, což je pro mne zklamání, na tohle se totiž u tohoto spisovatele vždy moc těším.
Samozřejmě kniha je skvělá, zajímavý případ, šílený vrah, skvělý Lincoln, Amélie a další, perfektně se čte, příběh pěkně navazuje bez hluchých míst, ale stejně jsem čekala trošičku víc.
Skvěle napsaná kniha, s úžasným příběhem. Mám ráda knihy, které jsou ,,založeny" na historických pověstech a postavách....jen mě více bavila ta historická dějová linie, než ta moderní. Moderní část byla hodně taková...bondovská - hrdina téměř nesmrtelný, všude zbraně, úkryty a vlivní přátele.
Kniha se perfektně čte a patří asi k nejlepším o vlkodlacích.
Inferno je další klasická ,,Brownovka", perfektní zápletka, krásná města, chytrá pomocnice a popisy památek....
Hlavní hrdina běží jak o život chrámem, kostelem nebo katedrálou a přitom sleduje všechny malby, symboly a stíhá je vysvětlovat (kdy, kdo, kde). Někdy je to až únavné a odvádí čtenáře od děje. Ale to nic nemění na tom, že má kniha skvělý závěr, který nutí k zamyšlení.
Přesto všechno nedám na tohoto spisovatele dopustit a další knihu stejně budu mít v knihovně.
Má první od Kinga. Příběh se rozvijí pomaličku, nabírá na hrůze a končí famózním rozuzlením.