šipek šipek komentáře u knih

Hannibal Hannibal Thomas Harris

Tak jsem se nemohl do knihy nějak začíst, ale pak dost dobrý. Život a osud Hannibala je velmi zajímavý a co prožil v dětství ho poznamenalo na celý život. Ne nadarmo se říká oko za oko zub za zub a ještě v tom případě když se to týká vlastní rodiny.

18.06.2017 4 z 5

Mlčení jehňátek Mlčení jehňátek Thomas Harris

Tak nevím jak mi tato kniha mohla tak dlouho unikat. Film jsem zhlédl již před roky a ke knize jsem se dostal až nyní. Za mě parádní čtení, dokonce i postava Hannibala mi přišla sympatická, ale je to zrůda. Opravdu doporučuji všem čtenářům, kteří mají rádi tento žánr, hlavně mým oblíbeným uživatelům, protože koukám moc jich tuto knihu nečetlo :-) .

07.06.2017 5 z 5

Bratrstvo kamene Bratrstvo kamene David Morrell

Doplňuji komentáře a hodnocení zde na databázi knih. Celá trilogie super jelikož si jí i po letech pamatuji.

06.06.2017 5 z 5

Bratrstvo růže Bratrstvo růže David Morrell

Moc moc dobrý. Na tuto sérii jsem dostal typ od kolegy v práci a spokojenost. Má to spád,napětí a dobře se kniha čte.

06.06.2017 5 z 5

Kazatel Kazatel Camilla Läckberg

Tuto sérii detektivek s Erikou a Patrikem mám přečtenou celou. Je to takové pohodové čtení a klidné. Po těchto knihách sáhnu, když si potřebuji orazit od psychothrillerů.

Kameník Kameník Camilla Läckberg

Spasitel Spasitel Jo Nesbø

Přečetl jsem celou sérii s Harry Hole a paráda. Ohodnocuji zpětně jelikož jsem z kraje zde byl nováček a rozkoukával jsem se na databázi knih. JO NESBO je můj oblíbený spisovatel.

Poslední rébus Poslední rébus Ian Rankin

Koukám, že jsem u prvních přečtených knih zde na databázi neprovedl ohodnocení. Je to již delší čas co jsem tuto knihu přečetl, ale jelikož je Rankin můj oblíbený spisovatel a inspektor Rebus jeden z nejsympatičtějších inspektorů tak dávám pět hvězdiček. Mám takové tušení, že z této série mi zbývá přečíst dvě knihy.
Vřele doporučuji.

Pátá kniha Mojžíšova Pátá kniha Mojžíšova Christina Larsson

Taková pohodová detektivka na dovolenou. Téma této detektivky je dost neobvyklé. Tak přemýšlím kdy jsem naposledy četl knihu s tímto zaměřením na určitou skupinu lidí. Přemýšlím marně asi nečetl.

05.06.2017 4 z 5

Bludná sdělení Bludná sdělení Sophie Hannah

Ta tato kniha má zde na databázi knih horší hodnocení, tak se mi do ní moc nechtělo. Mě se nakonec kniha líbila a byl jsem spokojený. Sice to nemá strhující děj ale kniha nutí čtenáře dost přemýšlet. V knize se pohybuje dost postav a o to je čtení náročnější.

29.05.2017 4 z 5

Tma Tma Bernard Minier

Tak tato série je dost dobrá. Mě se tento třetí díl zdá asi nejslabší tak jednu hvězdičku ubírám asi to bude i tím, že zde Martin Servaz vystupuje dost málo. Zápletka zajímavá a dost dobrá.

23.05.2017 4 z 5

Černý dům Černý dům Stephen King

Dvakrát odložil a dvakrát se vrátil. Kniha mě vůbec nenadchla, jsem moc rád, že je to za mnou. Protrápil jsem se až na úplný konec.

07.05.2017 1 z 5

Miovo blues Miovo blues Kristina Ohlsson

Tak docela mě mrzí, že jsem nejprve nepřečetl první díl. Má oblíbená autorka nezklamala. Na můj vkus bylo v knize dost jmen, občas jsem se ztrácel.

28.04.2017 4 z 5

Tak to je, tak to bude Tak to je, tak to bude Sharon J. Bolton

Tak jinak nejde než dát plný počet hvězdiček. Parádní série s Lacey Flint. Dle mého názoru bych doporučoval tuto sérii číst postupně. Čtenáři je až líto když knihu odloží jako přečtenou.
Do poslední chvíle jsem netušil kdo je vrah a ono to ani nešlo. Prostě na takové knize si čtenář pochutná a já jsem si pochutnal moc. Někde jsem četl , že knihy této autorky se málo prodávají a není zájem o překládat dalších knih. Což by byla velká škoda. Dávám autorku do oblíbených.

24.04.2017 5 z 5

Pyramida Pyramida Henning Mankell

Tak můj oblíbený autor opět nezklamal. Mě se knihy tohoto spisovatele moc líbí a výborně se čtou. Pět příběhů vypovídajíci o životě Kurta mě zaujalo. Jen mě mrzí, že u nás v knihovně nemají celou sérii komisaře Wallandera. Hold si budu muset zbývající knihy dokoupit.

18.04.2017 4 z 5

Už mě vidíš? Už mě vidíš? Sharon J. Bolton

Co k tomu napsat? To byla jízda od které se nedalo pomalu odtrhnout. Již mám autorku v oblíbených. Koukám na hodnocení této knihy mých známých uživatelů zde na databázi knih a samý plný počet hvězdiček ( až na jednu čtenářku ). V knize se prolínají tři dějové linie a vůbec to není na škodu. Asi to chce číst tuto sérii s Lacey Flint postupně. Já četl nejprve Volavku a již se moc těším na třetí díl.

12.04.2017 5 z 5

Bez slitování Bez slitování Tim Weaver

Tak koukám, že jsem knihu ohodnotil 5 hvězdičkami a nenapsal jsem komentář tak činím dodatečně. Tak dost dobrá detektivka, která splnila mé očekávání. Vše do sebe postupně zapadávalo a konec mě dost překvapil. Vřele tuto knihu doporučuji.

10.04.2017 5 z 5

Davidovy hvězdy Davidovy hvězdy Kristina Ohlsson

Tak klasická kniha od této autorky. Mě se osobně tato série detektivek s Fredrikou a Alexem líbila. Téma knih pasuje na dnešní celosvětové problémy. Vztahy ve vyšetřovacím týmu se od prvního dílu pomalu vyvíjejí. Kniha se čte dobře, ale do pěti hvězdiček něco chybí.

10.04.2017 4 z 5

Andělé strážní Andělé strážní Kristina Ohlsson

Tak tuto sérii přečtu celou, již mi zbývá poslední díl a to jsou Davidovy hvězdy. Mě se styl psaní a příběhy této autorky líbí. Tato kniha se mi zdála z této série nejlepší.

29.03.2017 4 z 5

Cizinec Cizinec Harlan Coben

Tak za mě super, jednoznačně pět hvězdiček. Dlouho se mi nečetla kniha tak dobře jako cizinec, žádné oddechové a úžasný spád. Nominace na knihu roku zcela oprávněně. Téma knihy velice zajímavé a dá se říci v dnešní době i dost reálné. Člověk spadne do maléru ani neví jak.

29.03.2017 5 z 5