Sirael23
Pokud nefandíte F1, kniha vás asi bavit nebude. Elvis nevysvětluje úplně všechno dopodrobna, takže je potřeba se v kolotoči F1 trochu orientovat. Napsané je to čtivě, zábavně a leccos se dozvíte. Určitě by si to ale zasloužilo korekturu, některá slova nebyla moc česky. Ale jinak super počtení pro někoho, kdo chce pohlédnout i do zákulisí velkých cen.

Nedočteno. Co k tomu říct? Nemám ve zvyku knihu nedočíst, v posledních letech jsem to neudělala ani jednou. Ale tady jsem se zhruba za polovinou zasekla. Ne, děkuji, ani nepotřebuji znát konec.

Katku znám jako autorku milostných romancí, které jsou mi též blízké. Nicméně mám její tvorbu natolik ráda, že jsem prostě musela pořídit i Tajemství černé dámy. No a nezklamala, dávám čtyři hvězdičky. Kniha tedy není žádná křehotinka, 500 stran ale hrozně rychle uteklo, člověk chce číst pořád dál a dál, ani nevnímá čas. Má krásnou obálku, sic by jí slušela i pevná vazba, ale to je detail. Autorka mi naservírovala promyšlený příběh, zajímavé hrdiny, popisné i akční scény v rovnováze. Moc se mi líbil i příběh vedlejších postav, jejichž milostná linka pro mne byla zajímavější než vztah hlavních postav. Vřele doporučuji každému, kdo má rád středověké reálie a českou tvorbu obecně.

Švédská linka byla fajn, ta současná mě vůbec nebavila. Reakce postav na zabití, hlavní hrdinka ne moc sympatická. Knihu posílám dál, doma ji mít opravdu nepotřebuji.

Tentokrát mě J. Harris neuchvátila. Ač její knihy miluji a cením si jich ve své knihovně, tady by bylo potřeba mnoho textu vyškrtat a nechat jen to podstatné. Dějové zvraty byly dobré jako vždy, ale té omáčky okolo... Knihu zachraňuje skvělá atmosféra svatého Osvalda. Umíš to lépe, Joanne.

No, nejdřív jsem si připadala jako špatná matka, protože jsem evidentně nevytvořila ty správné spánkové návyky, ale syn si je vytvořil sám. A pak mi došlo, že bych to tak, jak doporučuje kniha, stejně nechtěla. Prostě odložte miminko do postýlky a odejděte. No tak to já neumím. A navíc bych se připravila o spoustu hezkých chvil se synem, takže za mě tyto rady ne.

Dočteno až na druhý pokus a i tak to bylo o chlup. Nějak mě to nenadchlo. Mám ráda artušovské legendy, takže i to přispělo k mé nechuti. Nicméně mise splněna a teď kniha poputuje do dalších rukou.

(SPOILER) Druhá kniha je sice lepší než první, ale ani tak nedosahuje kvalit původního románu. Ona M. M. věděla, proč nechává konec otevřený. Protože ta marná touha a přesvědčení o tom, že prostě Rhetta dostane, je už tak trochu přitažené za vlasy. Kdo prožije něco podobného jako Rhett (někoho tolik milovat a nakonec zjistit, že už je mu ten člověk lhostejný), tak by se ke Scarlett vrátit nikdy nedokázal. Irsko mě bavilo, i ostatní postavy. Ale Rhettův návrat to trochu pokazil.

Většinou po dočtení Jihu proti Severu nepokračuji, ale letos jsem udělala výjimku a po dlouhé době sáhla také po Scarlett. Bohužel z příběhu vymizelo to kouzlo, pro které máme Scarlett tak rádi v Jihu. Protože ona není zlá ani hloupá, jen se přizpůsobila okolnostem, které naložily mladé ženě tolik, že by to spousta lidí nezvládla. To tady chybí, tady je Scarlett jen rozmazlená, hloupá a umanutá. Raději jsem nepočítala, kolikrát je v této knize slovo milovat. Ale přesto mám autorku ráda pro její ostatní knihy. Myslím, že není možné se zkrátka přiblížit malebnosti původního příběhu.

Pro mne je autorka vždy zárukou kvalitního počtení. Nejsem primárně čtenář červené knihovny, ale mám ráda inteligentní příběhy ze staré Anglie. Jak už je zmíněno v dalších komentářích, je styl autorky plně srovnatelný se zahraničními autorkami. Těším se na další příběhy.

Skvělá kniha. Hodně mi to pomohlo v utváření představy, jak moji předci žili. Téma legionářů je velmi zajímavé, ale podobné literatury je málo.

Kniha, jejíž vydání bylo financováno crowdfundingem, tedy žádné velké nakladatelství. Přesto skvělý výsledek, před kterým smekám svůj imaginární klobouk. Pochvalu si zaslouží jak výborný, srozumitelný a čtivý překlad, tak zpracování knihy po grafické stránce (obálka). Je to sice měkká vazba, ale nevadí, vypadá, že se nerozlepí. Kniha netrpí ani na žádné překlepy apod., což by bylo u takového projektu pochopitelné.
Co se týče obsahu, je kniha určena spíše začátečníkům a začátečnicím na poli magie, nabízí základní přehled technik a pojmů. Pokud už máte něco načteno, neočekávejte mnoho nových informací, přesto je to příjemné shrnutí, které vás nebude nudit. Za mě pět hvězd a díky za možnost seznámit se takto s Inelií, o které jsem předtím nikdy neslyšela.

Knihu jsem si půjčila, abych se dozvěděla něco nového o městě, které tak trochu znám. Začátek byl fajn - autor informuje o zkáze města Mostu - přesně podle mých představ. V další kapitole se ale pouští do vod sociologického rozboru pojmů legitimita apod. Bohužel to dělá velice nečtivým způsobem - informací je zkrátka moc. Ani další kapitoly o architektuře ve světě nejsou příliš čtivé - o Mostu se mluví pouze v každé druhé kapitole. Také mi chyběl obrazový materiál - u takové publikace bych ho očekávala ve větší míře.

Většinu knihy jsem strávila s kapesníkem v ruce. Mařin příběh je silný, plný emocí - pozitivních i negativních. Scottův příběh působí jako odlehčení, protože kdyby byla kniha jen o Maře, asi by to bylo příliš náročné čtení. Skvělá kniha, která vás nenechá v klidu, dokud nedočtete do konce.

Tuto knihu jsem koupila úplnou náhodou - líbila se mi obálka. A hle, dostala jsem do ruky velmi dobře napsaný román. Pět hvězd.

Věrčina kniha je zajímavým mixem popisu života v daleké Šanghaji a osobní cestě za svými sny a naplněným životem. Knihu jsem přečetla za dva dny, tolik mě to bavilo a byla jsem zvědavá, jak to s Věrkou a její rodinou bude dál. Kniha je vhodná pro každého, kdo je také "na cestě" a má rád takové transformační příběhy.

Osobně bych zkrátila některé pasáže, a ne nutně ty technické. Ale asi jsem nepotřebovala podrobně znát Armstrongův prospěch z jednotlivých předmětů. Pasáž s přistáním byla výborná. Celkově bych hodnotila tak za 3,5.

Tato publikace mne oslovila, protože v Sudetech skoro celý život žiju a stejně tak moje rodina. Z jedné strany se jedné o české starousedlíky, z druhé strany mám přistěhovalce z Čech ale i ze zahraničí, konkrétně české horníky z Francie, kteří se po válce usadili v severozápadních Čechách.

Amanda mě jako hlavní hrdinka moc neuchvátila. Knihy Johna Jakese mám opravdu ráda, ale tentokrát se mi do vkusu úplně netrefil.

Děkuji paní autorce za zpracování příběhu pana Františka. Bylo to velmi zajímavé čtení, které bych doporučila širší veřejnosti.