smardice smardice komentáře u knih

Muž s ledovýma očima Muž s ledovýma očima Thomas Brezina

Taková jednohubka s mimozemskou tématikou, která byla velice dobře namluvena a moc dobře se poslouchala.

15.11.2019 4 z 5

Lev, čarodějnice a skříň Lev, čarodějnice a skříň C. S. Lewis (p)

Opravdu pěkný začátek celé této skvělé série. Kniha neztrácí nic ze své poutavosti ani po skoro 70 letech. A jelikož jsem kdysi viděla film, při čtení mi postavy samy vyskakovaly před očima. Nádherný pohádkový příběh nejen pro malé čtenáře.

14.11.2019 5 z 5

Návrat Sunny Chandlerovej Návrat Sunny Chandlerovej Sandra Brown

Knihy jsem začala číst postupně , a to od nejstarších, zatím je to stále slaďárna, žádný thriler a navíc jsem ji četla ve slovenštině. Sice jsem si procvičila trochu tento jazyk, ale už se těším na její detektivní romány, které jsou dle recenzí daleko lepší.

06.11.2019 3 z 5

Dům s minulostí Dům s minulostí Sandra Brown

Od této spisovatelky čtu knihy postupně od nejstarších, je poznat, že každá knížka je o něco lepší než ta předchozí. Romantika a vše, co k tomu patří - prostě odpočinková četba.

24.10.2019 4 z 5

Špión, který se vrátil z chladu Špión, který se vrátil z chladu John le Carré (p)

Ač špionážní romány moc nemusím, tak tohle nebylo vůbec špatné. Mrazivé, kruté, neskutečné. Závěr trochu překombinovaný.

22.10.2019 3 z 5

Kvalitní vražda Kvalitní vražda John le Carré (p)

Kvalitní anglická detektivka s popisem prostředí, postavami a bizarním chováním z anglické soukromé školy.

21.10.2019 4 z 5

Odvedu vás do Sierry Madre Odvedu vás do Sierry Madre Forrest Carter (p)

Drsná kniha o boji Apačů za udržení svobody a nezávislosti.

21.10.2019 5 z 5

Poštovní úřad Poštovní úřad Charles Bukowski

A možná to tak kdysi na poště chodilo, nemohu posoudit, každopádně s tím jeho přístupem by ho v dnešní době 11 let, ani na poště ani nikde jinde, nikdo nedržel. čtivé to určitě bylo, už jen tím, že psaní bylo proloženo nejen chlastem a sexem. Syrové, naturalistické. Moje první kniha, dle recenzí má lepší, uvidíme.

11.10.2019 3 z 5

Snídaně u Tiffanyho Snídaně u Tiffanyho Truman Capote

Mé první sestkání s tímto spisovatelem. Milá jednohubka o přátelství.

08.10.2019 4 z 5

Důvěrnosti z kuchyně Důvěrnosti z kuchyně Anthony Bourdain

Tak při čtení téhle knihy mi tekly sliny jako Pavlovovům psům. A navíc jsem zjistila, že ani zdaleka neznám všechny názvyjídel. Každopádně konzumace těchto pokrmů musí být nejen chuťový, ale i vizuální zážitek.

07.10.2019 4 z 5

Gotické okno Gotické okno Ivona Březinová

První díl fantasy pro mládež a šlo to.

03.10.2019 3 z 5

Zrcátko pro Markétu Zrcátko pro Markétu Ivona Březinová

Kraťoučká, usměvná a nenáročná knížečka pro mládež.

03.10.2019

S elegancí ježka S elegancí ježka Muriel Barbery

Pro mě určitě velice zvláštní kniha. Nepochopitelná dvanáctiletá Paloma, která chce spáchat sebevraždu, filosofické úvahy domovnice Reneé. Budu si ji muset přečíst ještě aspoň jednou.

27.09.2019 4 z 5

Calendar Girl 2: Duben, květen, červen Calendar Girl 2: Duben, květen, červen Audrey Carlan

Sex všude kam se podíváš. Všichni milují Miu a Mia zase je. Prostě naivní oddechovka s erotikou, nic víc, nic míň.

27.09.2019 3 z 5

Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Jonas Jonasson

Stojednaletý stařík se mi líbil o poznání méně něž Stoletý stařík, byla zde spousta politiky a už méně humoru. Kdybych knihu neposlouchala jako audioknihu, nevím, zda bych ji dočetla. Takže dávám 3 hvězdy, ale jen díky fantastickému přednesu pana Martina Stránského.

24.09.2019 3 z 5

Záhada na zámku Styles Záhada na zámku Styles Agatha Christie

Hodně zamotané, spousta jmen a postav, ale je to prostě klasika a i po tolika letech je to čtivá detektivka.

08.09.2019 4 z 5

Calendar Girl 1 - Leden, únor, březen Calendar Girl 1 - Leden, únor, březen Audrey Carlan

I přes většinou negativní recenze, se mi kniha celkem líbila. Myslím, že s touto tématikou jsou daleko horší a zdlouhavější knihy. A obálka taky není špatná.

08.09.2019 3 z 5

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Tak tohle byla síla, teď jsem dočetla a ještě nyní mám husí kůži, to se mi ještě u žádné knihy nestalo. Hrůzné, děsivé a je úplně jedno, jestli je to založeno na skutečných faktech či je to nedoložená legenda, či fikce. Každopádně kniha mě pohltila od začátku až do konce a těším se na další knihy tohoto spisovatele.

04.09.2019 5 z 5

Severská mytologie Severská mytologie Neil Gaiman

Moje první kniha tohoto spisovatele a jsem nadšená, i když severská mytologie je krutá tak jako severské detektivky. Kniha se dobře se četla, rozšířila vědomosti a poučila. Rozhodně doporučuji nejen pro začínající milovníky severské mytologie.

03.09.2019 4 z 5

Dům číslo 6 Dům číslo 6 Nela Rywiková

Přečteno pro Čtenářskou výzvu a díky za to, jelikož bych si ji nejspíš nepřečetla a to by byla škoda, protože kniha se mi líbila. Je to opravdu zajímavá a čtivě napsaná novela, moc se mi líbilo ostravské nářečí, dobře popsaný život a atmosféra lidí z domu číslo 6 v Ostravské periferii.

02.09.2019 4 z 5