smardice smardice komentáře u knih

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Skvělá kniha, přečtená jedním dechem. Úžasné vykreslení postav, doby a konec mě úplně dostal. Rozhodně doporučuji!!

05.01.2020 5 z 5

Nejhlubší tajemství Nejhlubší tajemství Sandra Brown

Tak konečně první kniha této spisovatelky, která spojuje prvky romantiky s detektivním příběhem. Sice začátek trochu zdlouhavější, ale i tak to bylo příjemné čtení plné napětí, dobrodružství, romantiky, s vygradovaným rozuzlením.

03.01.2020 4 z 5

Egypťan Sinuhet Egypťan Sinuhet Mika Waltari

Nádherná kniha, ke které se čas od času vracím. Poutavý příběh lékaře Sinuheta plný moudra a historických fakt.

26.12.2019 5 z 5

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Vynikající první kniha této série, kterou jsem hltala od první stránky až do poslední, která neměla nikde žádné hluché místo. Napínavá od začátku až do konce s opravdu překvapivým odhalením vraha.

26.12.2019 5 z 5

Nulté číslo Nulté číslo Umberto Eco

Bohužel, tohle mě vůbec nebavilo. I při poslechu jsem měla problém knihu doposlouchat až do konce.

23.12.2019 1 z 5

Jméno růže Jméno růže Umberto Eco

Myslím, že v tolika recenzích přede mnou již bylo napsáno vše. Takže za mě - Nádherný přednes této knihy ještě více umocnil poslech a prožití této knihy. I když se musím přiznat, že film se mi líbil o poznání více.

22.12.2019 5 z 5

Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Emotivní kniha, popisující hrůzy války. Pro mě neskutečný, mrazivý příběh, proto nemám ráda knihy s válečnou tématikou.

17.12.2019 5 z 5

O mé rodině a jiné zvířeně O mé rodině a jiné zvířeně Gerald Durrell

Nádherně popsáno, kouzelný ostrov Korfu - teplo, slunce, mořská vůně, barvité vykreslení všech osob i přírody, milá kniha plná humoru a lásky. Kdysi jsem chtěla být na jejich místě.

Mluvící balík Mluvící balík Gerald Durrell

Obdivuhodná fantazie, krásná pohádka.

Ďáblův spár Ďáblův spár Lara Dearman

Krásně vykreslené prostředí legendami obestřeného ostrova Guernsey. Ano, je to jiné než severské detektivky, ale kniha se četla dobře, postavy jsou vykresleny uvěřitelně a těším se na další díl.

16.12.2019 4 z 5

Zátiší s vránami Zátiší s vránami Lincoln Child

Moje první audiokniha a první ze série Pendergast od této dvojice a bylo to skvělé. Úžasný popis prostředí, mělo to spád, skvělý neotřelý Pendergast, ujetý vrah, i když jeho neuvěřitelné znovuvstání z propasti bylo přece jen laciné. Jinak v recenzích snad bylo napsáno již vše a já se těším na další díly.

Skalpel Skalpel Paul Carson

Výborná detektivka z lékařského prostředí. Kniha má dvě hlavní linie, které začínají v dublinské porodnici. Napínavé čtení od začátku až do konce.

15.12.2019 5 z 5

Dvacet tisíc mil pod mořem Dvacet tisíc mil pod mořem Jules Verne

Neskutečné, jakou měl tento spisovatel fantazii. Kniha se mi líbila, umocňoval to poslech knihy namluvené takovými herci, jako p.Brzobohatým, p.Němcem a dalšími. Příjemný návrat do dětských let.

10.12.2019 4 z 5

Všemi dary obdarovaná Všemi dary obdarovaná M.R. Carey (p)

Ač zombie tématiku nevyhledávám, na zombie filmy nekoukám, tak tahle audiokniha mě dostala. Perfektně namluveno. Kniha měla zajímavý začátek, měla spád, hodně akce, kanibalismus, nepředvídatelné ukončení. Všechny postavy jsem měla ráda, i když Melanie byla TOP. Tak teď vážně Jsem zvědavá na film.

08.12.2019 5 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Tak tohle byla moje první četba od pana Hartla. Skvělá kniha o 4 kamarádech, kteří řeší krizi středního věku, u které jsem se několikrát zasmála, občas mě přinutila k zamyšlení, kde skoro vše dobře dopadlo, jen konec pro mě trochu smutný.

06.12.2019 5 z 5

Staré pověsti české Staré pověsti české Alois Jirásek

Klasika českých dějin formou pověstí. Kdysi přečteno jako povinná četba, tentokrát jsem zvolila formu poslechu, a moc krásně se poslouchalo. Audiokniha obsahuje 15 příběhů a mě se líbily všechny.

05.12.2019 5 z 5

Čakanie na lásku Čakanie na lásku Sandra Brown

Nenáročná oddechovka, ostatně jako všechny její prvotiny.

02.12.2019 2 z 5

Čachtická paní Čachtická paní Jožo Nižnánsky

Ani se nechce věřit, že tahle kniha bude za pár let slavit století. Přestože je román docela obsáhlý, četl se dobře. Je to skvělá četba, podložená snad historickými fakty s prvky romantiky okořeněná sadismem. Na tu dobu dobře vykreslené postavy. Doporučuji.

02.12.2019 5 z 5

V žáru lásky V žáru lásky Sandra Brown

Kniha pro mě byla čtivá, obsahovala nejen romantiku, ale i něco z detektivky a bavila mě.

23.11.2019 4 z 5

Doktor bez hlavy Doktor bez hlavy Richard Gordon (p)

Humorný příběh ze série Doktor. Kvůli čtenářské výzvě jsem začala knihou v pořadí č.5, je to další příjemné povídání, tentokrát o zamilování doktora, které se završí jeho svatbou s doktorkou Nikki.

23.11.2019 4 z 5