smudlajs komentáře u knih
Opět velice poutavá detektivka od které se nejde odtrhnout. Sice mě nebavila tolik jako Pan Mercedes, ale i tak je to výborná kniha a rozhodně stojí za přečtení. Hurá na Konec hlídky! :)
Detektivky mě moc nebaví, ale když jsem zjistila, že se pan mistr King rozhodl uplatnit i v tomto žánru, neodolala jsem. A dobře jsem udělala. Kniha je psaná Kingovským stylem a to mluví za vše. Mohu jen doporučit a hned se vrhnu na další díl.
Nebudu se tu dlouze rozepisovat, všechno už tu asi bylo “řečeno. Mojí srdcovkou už je dlouhá léta Shawshank (jak překvapivé), povídka i film, prostě proto, že je to opravdu majstrštyk. Ale Ničemové ve žlutých pláštích mě hodně překvapili a dávám jim 5*.
Ze všech tří knih mě tahle bavila asi nejvíc. Kingovské charisma se po absenci v druhém díle zase vrátilo a já jsem spokojená. Konec mě trochu překvapil, i když je vlastně úplně logický. Jediné, co mi trochu vadilo, byla předvídatelnost některých situací, třeba té s Borisem. Nevím, jestli je to až tak očividné, nebo už jsem tak moc naladěná na autorovu vlnu, že mi to prostě bylo hned jasné.
Četla jsem na doporučení kamarádky, sama bych si tuhle knihu asi nevybrala. Část z pohledu věznitele byla celkem zajímavá a čtivá, ale část z pohledu vězněné mě moc nebavila. Za mě tam vlastně vůbec nemusela být. Celkově takový průměr.
Některé kousky slabší, jiné naopak perfektní. Celkově mě mistr rozhodně nezklamal.
Takové pohodové čtení. Občas mi přišlo, že se autorka se svými myšlenkami dost opakuje, ale asi to tak mělo být. Nejvíc mě bavila kapitola o Havaji (škoda, že byla tak krátká), ale to bude tím, že jsem spíš milovník teplého počasí a spousty vody než vysokých hor. Kapitola o Antarktidě byla z celé knihy rozhodně nejzáživnější a autorku obdivuju za to, že se do takového dobrodružství pustila.
Řekla bych, že jsem ohledně této knihy rozpolcená. Moc ráda jsem si po dlouhé době svět Stmívání připomněla, ale prostě mě to nepohltilo tak jako tenkrát. Nevím, jestli je to tím, že už jsem jinde nebo tím, že ten příběh už znám a vím co čekat. Nejvíc mě zklamaly chyby v textu. Ano, asi v každé knize se nějaká chyba najde, ale tohle byl extrém. Fanouškům ságy bych knihu doporučila, ale nejsem si jistá, jestli pro ni ostatní čtenáři budou mít pochopení.
Naprosto úžasná kniha plná skvělých receptů. Zatím jsem jich vyzkoušela jen pár, ale myslím, že ji brzy projdu skoro celou - u některých receptů si nejsem jistá, jestli si na ně troufnu, i když zkusit se má všechno. :D Milovníkům sladkých dobrot doporučuji!
Moc hezká pohádka, velice příjemné čtení s nutkáním zjistit jak to bude dál. Kinga jsem v ní poznávala jen v určitých situacích, ale neřekla bych, že to bylo na škodu. Za mě rozhodně příjemná oddechovka. :)
Ač nerada, tak musím konstatovat, že tohle byla zatím nejslabší kniha, kterou jsem zatím od Kinga/Bachmana četla. Neříkám, že je špatná nebo že by mě úplně nebavila, ale celkově mě příběh moc nezaujal. Je to ale jen můj osobní názor, myslím, že se najdou tací, kteří z knihy budou nadšení. Tohle prostě nebyl můj šálek kávy.
Asi jsem od knihy čekala něco trochu jiného, ale i tak přečtení nelituji. Je plná zajímavých myšlenek a nutí člověka k zamyšlení nad vlastním životem. Zřejmě mi nepřipadala tak skvělá, protože spoustu myšlenek už mám dávno osvojených, ale i tak mi něco dala.
Celkově knihu nemohu hodnotit ani kladně, ani záporně. Pro mě měla několik skvělých ale i několik velice nudných pasáží. Velice dobře hodnotím některé zajímavé myšlenky, které vám kniha předá. Konec byl pro mě bohužel předvídatelný, asi už od půlky jsem tušila, jak příběh skončí. Dobrá kniha, skvělá za mě tedy rozhodně ne.
Opět výborná kniha. King prostě umí zaujmout a nepustit čtenáře ze svých spárů dokud knihu nedočte. Jen stále nemůžu přijít na to, zda se toto dílko dá považovat za příběh s happy endem. Z jednoho úhlu pohledu možná ano...
Jak hodnotit tuto knihu? Když jsem si v jiné knize přečetla povídku Ničemové ve žlutých pláštích okamžitě jsem sáhla po této, abych se dozvěděla co bylo dál s Bobbym a Tedem. A pak jsem byla lehce zklamaná, několik dalších příběhů a Bobby nikde. Nakonec jsem se dočkala, ale trvalo to a některé povídky mě vlastně ani moc nebavily (Srdce v Atlantidě). Po dočtení jsem to ale přehodnotila a zpětně každou z povídek opravdu oceňuji. Jen vám ale nesmí lézt na nervy téma vietnamské války.
Jedna z knih, kterou by si měl přečíst každý, třeba by pak těch “průserů ubylo. Napsána s nadhledem a jistou dávkou humoru, takže se oproti klasickým literaturám faktu čte skoro sama. Kniha je plná zajímavých informací nad kterými prostě jen kroutíte hlavou.
Skvělá kniha. Dcera ji má ráda už asi od jednoho roku a naučila se díky ní spoustu slov. Dětem se moc líbí roztomilé ilustrace, jen papírové stránky dost trpí.
Moje oblíbená kuchařka plná poměrně rychlých, snadných a chutných receptů. Opravdu ráda z ní vařím. Pokud se chcete stravovat zdravěji, tak by vám doma neměla chybět.
Skvělá kuchařka s dobrými a poměrně rychlými recepty. Někdy mám problém se surovinami, nechutnají mi, jsou dražší nebo se mi hůře shání, ale některá jídla naopak vařím pravidelně a velice mi chutnají. Pro ty, kteří chtějí jíst zdravě je tahle kuchařka určitě plná skvělých nápadů na zpestření jídelníčku.
Naprosto souhlasím s komentářem uživatele Barette z 24. srpna. Sama bych to neřekla lépe. Snad jen bych dodala, že jsem asi čekala trochu jiný příběh, nevím sice jaký, ale prostě jiný. Ale i tak rozhodně stála za přečtení.