Snehurka01 Snehurka01 komentáře u knih

Spící Beatrice Spící Beatrice Júlia Matulová

Jako já neříkám, že to bylo úplně špatné, ale... Bylo to dost slabé. Styl psaní celkem čtivý, i když jednodušší, ale prostě ten příběh by zasloužil lepší zpracování. Autorka se bohužel více soustředila na romantickou linku a ta předvídatelnost tomu taky zrovna nepomohla, ale chápu, že každý nějak začínal. Potenciál tam určitě je, takže držím autorce palce v další tvorbě.

07.11.2020 2 z 5

Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové Stuart Turton

Kniha mi hned svým námětem připomněla detektivky Agathy Christie, akorát že autor dle mého mnohem lépe píše. Četlo se to skoro samo a moc se mi líbil jazyk, jakým kniha byla psána. Díky té čtivosti mě to hned vtáhlo. Skvěle vykreslená atmosféra ponurého panského sídla, všechno jsem viděla živě před očima. Cítila vůni deště, i to, jak do oken naráží větve stromu a ve tmě se pohybuje cosi temného. Lokaj byl mimochodem TOP postava! Cením i skvělý a originální nápad, celý příběh je psán hrozně poutavě. Na každém kroku na vás číhá tajemství a nebezpečí. Sledovat příběh očima různých postav, bylo vážně zajímavé. Příběh je trochu složitější a je určen spíše pro náročnějšího čtenáře, protože časová smyčka v příběhu se často mění a vy se ho snažíte celou dobu poskládat spolu s hrdinou. Chce to soustředění a paměť, protože autor to zamotává, jak se jen dá... Fakt se mi to líbilo, a hrozně jsem chtěla vědět, jak to dopadne. Ovšem ten konec mě zklamal. Čekala jsem nějaké WOW, které mě po tom všem ještě víc dorazí. Tenhle efekt se nekonal, celé to vyznělo trochu do prázdna, přesto jsem si příběh užila.

07.11.2020 4 z 5

Prokletý rok Prokletý rok Kim Liggett

Nebylo to špatné, ale že by to byl nějaký zázrak se taky nedá říct. Skvělý nápad, ale zpracování mě teda moc neuchvátilo. Byly tam hezké momenty, třeba ten na ledě se sekerou, aneb wau... Ale co to ostatní? Parta holek, která si nedokáže poradit s jednou protivnou holkou a nechá se terorizovat? A opět ta insta láska až za hrob. Já teda víc fandila nejlepšímu příteli. Autorka má čtivý styl, ale nerozplakala mě. :) A navíc mi chyběla pointa. Co ten konec? Jak říkám, nebylo to špatné, ale kniha jako celek spíše průměr. Za mě to mělo i pár logických děr, ale to je asi fuk. Docela dobré, ale dalo se z toho vytěžit víc. Jinak ta obálka je ošklivá.

09.10.2020 3 z 5

Píseň pro Lyu Píseň pro Lyu George R. R. Martin

Přiznám se, že mě povídky moc neoslovily... Povětšinou jsem při čtení spíše nudila, občas se to tak táhlo, že mi dělalo problém se soustředit, o čem daná povídka vůbec je. Jediná povídka, která mě více zaujala, byla právě Píseň pro Lyu.

30.07.2020 3 z 5

Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

(SPOILER) Tak já nevím, ale přišlo mi, že příběh celkově nedává smysl. Jak tady někdo zmínil, hlavní zvraty - třeba ten důvod sňatku mi přišel vycucaný z prstu, neznělo to vůbec uvěřitelně. Docela se divím, že to tolik čtenářů přehlíží, přišlo mi to podstatné a těch logických děr tam byla hromada. Styl autorky je celkem čtivý, takže se to rychle čte, ale zkrátka ten příběh nemá hlavu ani patu... Hrdinka má prsten, který ji dokáže zneviditelnit, přesto jej v situacích, které si to vyloženě vyžadují nevyužije. Ani hate-love linka mi nepřišla příliš dobrá, další insta láska prostě. A lovec čarodějnic, který nepozná čarodějnici? A neví to ani sám o sobě? Svět ani dobu jsem si nedokázala zařadit, je to patlanina všeho a zároveň ničeho.

Fajn nápad, čtivé to taky celkem bylo, ale hrozně nedomyšlené. Příběh se v mnoha místech rozpadá. Kniha uspokojí velice nenáročného čtenáře, který si jde vyloženě pro romantickou linku a nehledá nic nového.

30.07.2020 1 z 5

Všude kolem černý les Všude kolem černý les Ruth Ware (p)

A musím přiznat, že jsem si to moc užila. Je to napsané velmi čtivě, skvělá atmosféra, svižný děj. Na prvotinu povedené. Zpočátku se sice kniha tvářila jako dívčí románek, ale pak začala nabírat napětí až k docela dramatickému konci. Mě to prostě bavilo. Seděl mi styl a od knihy jsem se nemohla odtrhnout.

20.06.2020 4 z 5

Hříšní světci Hříšní světci Emily A. Duncan

Asi největší chyba této knihy je její označení: "Gotická fantasy." Gotiky tam není ani trochu, alespoň já jsem ji tam nenašla. Ráda bych řekla, že je to dokonalá kniha, ale bohužel... Kdyby se mě někdo zeptal, jak bych poslala děj této knihy, tak bych odpověděla, že žádný. Protože opravdu se tam celou dobu nic neděje. Navíc autorka nesmyslně mlží, takže víc jak polovinu nechápete, oč vlastně jde. Hrdinové jsou pořád na nějakém místě, ale stále vedou hovory o náboženství, nebo řeší vztah k sobě. Ale to by nevadilo, kdyby se opravdu mimo toho ještě něco dělo. Jediná postava, která se mi líbila, byl Serafín - jen škoda, že nezůstal stejný jako na začátku. Hrdinka je stejná jako hrdinky v X dalších YA knihách. Celkem dobrý byl konec, ale zase to spadlo do provařeného klišé, dle mého. Neříkám, že je kniha odpad, to určitě není, ale prostě je to pořád dokolečka. Zlo proti dobru, láska mezi nepřáteli... atd. Asi mi už tenhle žánr nemá co říct.

20.06.2020 2 z 5

Playground Playground Lars Kepler

Líbilo se mi to... Zase něco jiného, ale naprosto super. Tahle dvojice může napsat cokoliv a pořád to bude stejně dobré. Parádní vykreslení města mrtvých, snad se dočkáme dalšího dílu.

20.06.2020 5 z 5