Šnek86 komentáře u knih
Lidová moudrost potírána jako čarodějnictví - dříve ze strany církve a později ze strany komunistické StB, jako šarlatánství.Taktéž drobnohled příslušníků SS.Ničení poklidných lidských životů z pozice moci.Pověry, tradice, obyčeje a hledání pravdy ze strany Dory a rodinné prokletí.
Naprosto excelentně sepsaná kniha.S velice věcným doslovem.Vykreslení postav taky super.Emoce s vámi jen cloumají - několikrát jsem chtěl sám nechat Bobliga a Nácka nechat projít torturou a ztrestat hloupost a liknavost ostatních.Člověk by řekl, že za zhruba 400 let lidstvo udělá pokrok, ovšem zvyky se zas tak moc nemění, komunistické procesy probíhaly ještě nedávno v podobném duchu a i dnes se setkáváme s tím, že několik vyvolených parazituje na strachu ostatních a pomocí něho manipuluje zbabělé stádo, kterému strach zabraňuje používat zdravého rozumu.Knihu vřele doporučuji.
Opět perfektní jízda a skvělá propracovanost příběhu, která vás nenechá vydechnout.Naše trojice je znovu svedena dohromady, přičemž je čeká náročné vyšetřování v podzemí.Pletichaření významných hodnostářů a zvrhlé orgie, které se příčí všem dobrým mravům.A kde díky naší trojici na nikom nezůstane nit suchá.Množství mrtvých, kterých je opět nepočítaně, ať už vlivem vyšetřovatelů, nebo vrahů.Jsem i zvědavý na další osudy Jaroše.Zatím dle mého nejlepší díl série.Pokračuji dalším.
Rudolfínská Praha a tři hrdinové, vyšetřující záhadné vraždy prvorozených.Příběh měl vše, co má mít - množství podezřelých , intrik a spiklenců.Tempo vás nenechá vydechnout.Pokračuji dalším dílem.
K této knize si člověk musí najít cestu, na základce mi to nic neříkalo, postupem času jsem na ni stále narážel a nedalo mi, abych těch pár stránek nepřečetl.Veřím, že v této knize si člověk pokaždé dokáže něco najít, ať už si to potom vysvětlí jak chce.
Kapitola s pijanem je super.
Tentokrát vše leží na Steinovi s Jarošem.Řešící únos, penězokazectví a vraždy.Jako vždy, není vše tak, jak vypadá a chvíli trvá, než všechno rozklíčují a vyřeší, aby je v zápětí čekal další úkol.Pokračuji v sérii.
Naše neohrožená trojice tentokrát řeší případ sadistických únosců mladých panen.Opět se jedná o rozsáhlé spiknutí, které vede do nejvyšších kruhů společnosti.Není zde nouze o oběti, podezřelé a následně i potrestané. Sotva případ vyřeší, tak arcivévoda Matyáš přichází s dalším úkolem.Pokračuji v sérii.
Takovej Robinson na Marsu, kniha rozhodně lepší a obsáhlejší než film, oddechové vesmírné dobrodružství.
Trojice je po roce a půl opět svedena dohromady.Ženatý Barbarič se vydává řešit případ ztracených raznic, přičemž se na něj nabalují další zločiny.Ukradené dukáty a vražda jeho bývalého žáka.Musí se proto co nejdříve vypořádat s místním "Robinem Hoodem", alias Pavím okem.Stein a Jaroš, jako lovec odměn, vysláni císařem ho musí vyzvednout, aby jim pomohl řešit další úkol, který ovšem musí počkat, než vše zdárně vyřeší.Doufám, že se s touto partou opět brzo setkám.
Tentokrát se jedná o Barbaričovo sólové pátrání po unesené dceři kastelána. Musí zde čelit nájezdu Turků a vypátrat i ztracený poklad, přičemž se zde rýsuje i jeho budoucí osud.Pokračuji v sérii.
Jonasson jede víceméně pořád podle stejného mustru.Veme blbýho chytráka, nebo chytrýho blba, přidá chlast, prachy (zde diamanty) a aby toho nebylo málo okoření to vždy atomovkou a politikou.V případě staříka to fungovalo lépe,zde už ne tak. Ale pokud s nadhledem vezmete všechny absurdity, které Jonasson předkládá, tak na tři hvězdy to vydá.
Seznámení s Hynkem Tasem z Boru, bylo v celku rychlé, už ze série o Platnéři čtenář ví, co je tento muž zač.Hynek ne zcela dobrovolně připadne do služeb krále Václava IV. , s kterým není zrovna lehké pořízení.Ale loajální Hynek plní královy příkazy, tak jak byl vycvičen a všichni se před tímto středověkým Johnem Wickem musí mít na pozoru.
Náboženské boje mezi katolíky a protestanty, které vyústí v krvavá jatka.Mezi tím vším se protlouká naše trojice a snaží se ochránit biskupa, který nemusí mít až tak čisté svědomí a spolu s dalšími čelí spiklenecké pomstě.Pokračuji v sérii.
Svižná středověká honička a vyšetřování.Množství lhářů a podezřelých, kterým je v patách nesourodá neohrožená trojice. Bodycount taktéž slušný.Pokračuji v sérii.
O čem je název, je i kniha.Příjemný příběh k přemýšlení.
Dokonalá alegorie ve formě bajky, která odráží stav pochybné lidské společnosti.Jen s chutí do četby.
Na inspektora Prévita se nabaluje jeden problém za druhým, aby z něj následně vyklouzl s elegancí sobě vlastní, příběh je čtivý a tento Prevít si vás brzo získá na svou stranu svou zvláštní osobitostí.Pokud bude možnost, rád se pustím do dalších dílů.
Příběh spíše pro ženskou část čtenářstva.Když si labilní žena usmyslí, že si osvojí cikánskou dívku, nemůže to dopadnout dobře.Příběh o předsudcích a o tom, že ani dítě z ženy matku neudělá.Konec mi přišel nedotažený.
Druhý díl plynule naváže na první, hlavní hrdina je už ostřílenější a tentokrát se vrhá do případu v oblasti realitních čachrů. Opět zabředá do případu, kde řeší morální hlediska a vypořádává se s tím způsobem svým vlastním. První díl byl svižnější, tomuto druhému už tempo lehce klesá, ale i tak to bylo dobré čtení.