Sofós

Kniha začíná pohodově, ale záhy se začne do příběhu vkrádat zlo. A je ho víc a víc. Děj je vymyšlen opravdu ďábelsky, nemohla jsem přestat číst. Vše je do detailu promyšlené a skvěle do sebe zapadá. Excelentní!

Tuto knihu jsem četla jako dítě a znovu jako dospělá. A opět mě příběh okouzlil. Nelze než obdivovat Robinsonovu touhu po životě, jeho vynalézavost a důvtip, Já se ocitnout sama na ostrově, nepřežiju noc :-). A on si tam postupně vybudoval slušné bydlení, včetně funkčního hospodářství... Je to knížka, která pobaví malé i velké a nelze než doporučit.

Tak tohle se autorovi opravdu povedlo. Sympaťákovi Alešovi osud rozdal karty způsobem, který by ho jistě nenapadl ani v nejdivočejších snech. Ale on se se vším dokázal nějak poprat. :-). Za mně nejlepší autorova kniha.

Hm, to vůbec nebylo špatné. Okolnosti starých vražd pomalu vyplouvaly na povrch. Bylo to hodně zamotané, minulost se prolínala s přítomností. Knížka gradovala a já skoro nedýchala. Závěr byl naprosto překvapivý, ale na můj vkus už trochu překombinovaný.

Mé nadšení z předchozích dílů velmi rychle vyprchalo. Knihu jsem četla na svoje poměry docela dlouho. Nějak mě nedokázala zaujmout, byla neskutečně překombinovaná. Možná jsem moc přísná, protože srovnávám s předchozími knihami, ale nemůžu si pomoci. Ale za přečtení samozřejmě stojí, když nic, tak ten příběh uzavře a vysvětlí okolnosti. Za mě 3.5 *

Kniha se mi líbila i nelíbila. Zajímavé téma, takové neotřelé - to hodnotím kladně. Ale... Nespisovná čeština mi neskutečně vadila. Některé skutečnosti byly velmi nereálné a konec, ten byl velmi, velmi překombinovaný. Ale i tak dávám 4*, protože jsem se většinou opravdu bavila.

jediné, co oceňuji, je překlad. Vzhledem k povaze knihy to určitě byl pro překladatele nelehký úkol. Ale jinak mě kniha vůbec neoslovila. Bylo to všechno stále dokola. Pro mne ubíjející nuda. Nedočetla jsem. Bohužel...

Opět skvělá detektivka! Děj měl spád, napětí se stupňovalo. Vůbec jsem neodhalila, kdo za čím stoji. Měla jsem své tipy, ale všechny špatné. Závěr byl naprosto pŕekvapující. Takže sháním další díl, abych se s Erikou a spol. zase brzy setkala :-)

Skvělá detektivka! Příběh byl netradiční v tom, že pachatel byl velmi brzy znám. A čtenář sleduje vrahovy myšlenkové pochody a důvody jeho konání. Kniha je názornou ukázkou, co dokáže nenávist a touha po pomstě... Styl byl velmi čtivý, nešlo se od knihy odtrhnout. Tak a jdu na další díl :-)

Jsem naprosto nadšená! Strhující, nervy drásající pokračování mě nadchlo. Příběh má sice svižné tempo od samého začátku, ale jeho druhá polovina byla fantastická, dechberoucí, infarktová!!! Dávám 6* :-)

Skvěle napsaný příběh, který mě opravdu bavil. Spousta zajímavých informací z forenzní antropologie, zajímavá sonda do fungování relativně malé ostrovní komunity a neskutečně gradující napětí. Ale neodpustím si jednu kritiku. Závěr byl sice velmi, velmi překvapivý, ale pro mně těžko stravitelný. Byl na můj vkus dost překombinovaný...

Detektivka s překvapivě zajímavou zápletkou. Hlavními hrdiny jsou dva sympatičtí novináři, kteří vedou své soukromé vyšetřování brutálních vražd. Autor píše poutavě, dokáže čtenáře zaujmout. Jen ten závěr, ten jsem mu až tak nevěřila. Rozhodně doporučuji k přečtení, bude se vám to líbit :-)

Pohádkový příběh o muži, který se vlivem ošklivého dětství stal zlým, chamtivým morousem, který nikoho nemá rád. O jedněch Vánocích se dostává na pomyslnou životní křižovatku. Duchové Vánoc mu ukážou, jak špatně žil a žije. A na něm je, aby se zamyslel a ve svém životě udělal zásadní změny... Knížka nejen nadchne svým příběhem, ale i nutí k zamyšlení. Doporučuji :-)

Je v pořádku pořídit si geneticky ideální dítě jako dárce kostní dřeně pro těžce nemocnou starší dceru? Je to etické? A co práva "dárce"? Kde je hranice, za kterou už nelze jít? Spousta otázek a odpovědi se liší. Závisí totiž na úhlu pohledu. Jinak odpoví ten, koho se to bezprostředně týká a jinak ten, kdo je vnějším pozorovatelem. Strhující kniha, kerá vás nenechá chladnými. Doporučuji!

Tak to tedy byla jízda! Nic pro milovníky romantických příběhů. Autor mistrně vykresluje atmosféru plnou strachu a nebezpečí. Na knihu je třeba si udělat čas, je těžké ji odložit a přestat číst. Autor nabízí čtenáři několik možností, kdo za vraždou stojí. A ve chvíli, kdy se zdá, že je to jasné, rozmetá čtenářův názor na kusy. Závěr je překvapivý a tak to má u detektivky být. Skvělá kniha.

Většinou čtu severské detektivky, ale občas sáhnu i po jiných autorech. A musím říct, že jsem byla příjemně překvapená. Zajímavá zápletka, příjemní vyšetřovatelé a čtivý styl psaní. Jen ten závěr mě trochu zklamal, zlo nebylo moc potrestáno....

Miluji příběhy s Cormoranem a Robin a miluji knížky, které mají opravdu hodně stran. Ale v tomto případě byl rozsah románu na škodu. Děj se vlekl, první půlka mě moc nebavila. Pak to začalo být zajímavé, rozuzlení překvapivé, ale nic už nedokázalo změnit můj pocit, že zde bylo hodně hluchých míst. Ale i tak nelituji a těším se na pokračování :-)

Naprosto dokonalé. Autorka zcela bez příkras popisuje život jedné rodiny. Začátek vztahu, narození dětí, stereotyp, nevěru. Skvěle se dokázala vcítit do postav a umožnila tak čtenáři zjistit, jak jednotliví členové rodiny vnímají svůj život. Jediné, co mi až tak nesedělo, byl styl psaní. Dlouhá souvětí a absence klasické přímé řeči je něco, za co strhávám jednu *.

Elitářství už na škole. A co vše se za tím skrývá. Skvělé jako vždy. :-)