Solverino

Moc se mi to líbilo! Chvílemi sice trochu více modernizované než by bylo vhodné, ale příběhově super. Moc dobře napsané, je tam příběh, je tam drsný sever, kouzla a magie a také špetka lásky a náklonosti... určitě bych chtěl pokračování. Pane autor, klobouk dolů, fakt parádní knížka. Děkuji.

Tak nevím jak ostatním (pacifistům), ale zatím jsem přečetl první část a za mě dost dobrý, čte se to v pohodě, skoro samo. Názvy a modely zbraní mi nevaděj, vím o co jde, ale chápu že to holky může nudit (ale spoň tam nejsou takové kkotiny jako "odjistil revolver" apod.)...ale tohle není knížka pro děvčata a už vůbec ne o lásce :)
Tak i druhá půlka dobrá, Hvězda sice trochu hodně dlouhý a ke konci už to skoro nudí, ale pořád vysoká úroveň "brakový" literatury zůstala IMHO zachována. Mě se to celkem líbilo a byl by to pěknej akční film nebo počítačová hra.... Za mě dobrý!

Dobrý, objevují se nové a zajímavé informace - doporučuji přečíst na dokreslení "alien universa".

Tak tuhle knihu by si měl přečíst každý kdo aspoň trochu rozumí počítačům... ne BFU, ale každý POWERUSER. Až do 80% naprosto skvostná záležitost, konec trochu přifouklej, ale taky to šlo. Jinak super záležitost. Hodně zajímavé... a to je to z roku 2006, co teprve o 13 let později, to by bylo ještě zajímavější....

Hmmm, ze začátku celkem dobré, ale jak se začnou kupit stohy mrtvol, začíná to být čím dal větší blbost... až nesmysl.

Tak není to manuál pro raketové inženýry, ale čte se to velmi dobře. Autor se vyhýbá složitým popisům technologií a fungování např. mezihvězdného pohonu, ale prima oddychové čtení na dovolenou a na relax od práce. Příjemně řazené do kapitol tak aby se to dalo číst na čtečce na WC. Doporučuji! :)

Hmmm, povídková sbírka je trochu oříšek... některé povídky jsou super, sžijete se s příběhem, s postavami a skoro by vám na konci ukápla slza (kamarádi ve zbrani pochopí ten popisovaný pocit sounáležitosti - viz pomoc vojáka vojákovi), ale jiný povídky jsou takový narychlo spíchnutý, slaboučký jako čajíček a až skoro nehodný takového "velikána" jakým Jack Reacher je. A některý povídky jsou skoro až tak směšný, jako vtipy na Chucka Norrise, který napočítal do nekonečna. :)

Tak pro mě bomba! (opět) Sugestivně popisovaná krajina po válkách s UI, bojoví boti číhající za každým rohem, za každou větví. Upadající vědomosti lidí a zvolna mizící technologie a znalosti. Pro nás, pro velké (a starší) kluky naprosto MUST HAVE (READ)! Za mě naprostá poklona panu Žambochovi, takovej mladej kluk je to a jak krásně píše! Děkuji, pane Ž! :)

Hmmm, hodně jsem se těšil a byl jsem docela zklamán. Už to nemá ten drive jako první dvě knihy a začíná to být slovním průjmem. Obzvláště pasáže psané z pohledu pastorky Anny je IMHO totální propadák a brzo jsem je začal přeskakovat. Ke konci již celkem nemastné neslané a krom lehce akčnějších pasáží s reinkarnací Millera na stanici prstence je to již spíše lehce podprůměrné. Uvidíme další díly.

Hmmm, no jak to politicky korektně napsat, hmmm,no soudruzi - soudruh spisovatel tomu moc nedal, takový hodně naředěný Dan Brown, celkem slabé. Dosti natahované, naivní a čtenář se už asi od poloviny trápí a ví co bude za pár stránek... autor ma naivní představy o internetu a počítačové technice, i když v roce 2006... chmmm. Slabý průměr a skoro ztráty času.

První díl byl pecka, druhý už jsem dočetl jen ze zvědavosti. Zatímco první díl byl velmi neotřelý a zajímavý, druhý je už rutinní a nudný až na půdu :( převeliká nuda. Styl psaní jako u středoškoláka a naivní až na půdu, skoro jak Harry Pottter, pro děti. Slabota! Třetí díl už si nepřečtu, ztráta času.

Chápu že někoho kdo nebyl na vojně a službu zná jenom z knih a televize může tohle totálně nadchnout... Jinak mi přijde dost strašný, že "bojovník" který si na nepřítele prakticky nevystřelil, mimo ČR byl jenom pár měsíců (necelý půlrok) a u AČR je jenom pár let už je "veterán". Oproti opravdovým veteránům, kteří sloužili mnoho let a bojovali na mnoha bojištích je to jen nepovedený vtip :(. Bohužel. Doba je dneska trochu jiná.
Knížka se číst dá, je svým způsobem až mile naivní, očima mladýho kluka, ale zase tak velká "hitparáda" to teda opravdu není.

Hmmm, ze začátku zajímavé - Bivoj a spol., zhruba od poloviny to víc a víc nudí až už čekám na konec jako na smilování - huh, otevřený konec a nutno číst další pokračování. Celkem slabé, asi jako Mayovky, natahovaná kaše všehochuti... No Černý Rogan se mi zdál mnohem lepší. Tohle je takové, no, řídké... jaksi.

Neuvěřitelné! Netušil jsem, že mě ještě Štefan Král dokáže něčím překvapit! Snad asi jeho první knížka, kde není žádná "vata" a dá se to číst úplně celé, každá stránka. Přepadla mě jen vlna nostalgie za tou dobou v "Dávnolandu" :) (všechno chutnalo líp a i lidi byli "lepší") Super! Doporučuji!

Hodně dobré! Jeden z nejlepších Childových románů. Výborně podsané a napínavé až do konce!

Hodně dobrý úvod, trochu překombinované, ale to je u Childa spíše standard :)

A máme tady vyvrcholení série velmi povedených knih o Salámis. No musím se přiznat, že začátek knihy a pak bitva samotná mě opravdu nebavila. Příliš mnoho jmen, příliš mnoho malinkatých epických příběhů, které rozbíjejí celý děj. Totálně to tříští pozornost a dost to unavuje. Dějová linka týkající se "vzniku" nanitů a jejich organizovanosti do vyššího celku je poměrně zajímavá, i když si myslím, že po technologické stránce trochu nepravděpodobná. I když kdo může říct, že zná technologie zaniklých civilizací? Jinak děj na planetě. to je pak už velmi zajímavé a konec taky dobrý. Celkově bych řekl, že to autor trochu přepískl se stopáží knihy a pak i se spoustou až zbytečných mikropříběhů. Někdy je méně více.

No nevím, začíná to být lehce nudné a stereotypní. Ale i tak trochu zajímavé... až na ten nápad se "vzpomínkovým morem". WTF, to jako opravdu? Nakonec z toho bude nějaké cliché? Rychle sem s dalším dílem.

Trochu se mi nelíbilo používání českých jmen (Jan Marhoul), ale na konec jsem si zvykl. Taky mi přišla knížka zpočátku literárně (jazyk vyprávění) trochu kostrbatá, ale je konci už to bylo docela dobrý. Příběh je dost zajímavý a toho, kdo má rád vesmír a sci-fi by to mohlo zaujmout.

Docela dobré, trochu více akčnější než první díl. Chvílemi velmi naturalistické, až běhá mráz po zádech, chvílemi trochu nudí pasáže z Moskvy. Zajímavý pohled na možné nasazení jiných typů bio-zbraní v nějaké nedaleké budoucnosti. Není to taková pecka jako první díly Metra, ale pořád vysoký nadstandard.