Souteska
![Smrt za klášterní zdí Smrt za klášterní zdí](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519804/smrt-za-klasterni-zdi-0Yb-519804.jpg?v=1690557565)
Anotace byla lákavá a nějaké ty hvězdičky dávám za zajímavý námět a historické reálie k zamyšlení, ale příběh jako takový mi přišel nesmyslný svými zvraty a zápletkami (hrdina vždy někde omdlel a probudil se někde úplně jinde) a hlavní postava byl z mého pohledu často nepochopitelný blb, ale jak říkám, je to můj pohled. Knihu jsem dočetla celou, ale ani konec mi hodnocení nezlepšil.
Mám ale ráda, když někdo zavadí o zajímavé téma - to zde určitě bylo, okultní hrátky osobností tehdejší společnosti i prorůstání okultismu do politiky, a dále poměry v některých řeholních řádech na začátku 20. století.
Okultní popisy byly rozsáhlý kompilát všeho možného, dost mi z toho vylézala Šifra mistra Leonarda.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Kavárna na konci světa Kavárna na konci světa](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514343/kavarna-na-konci-sveta-Ywf-514343.jpeg?v=1680645429)
Pohladí, potěší, připomene, co je vlastně důležité, navede čtenáře k zamyšlení... moc příjemná kniha. Nic převratně nového, ale hezky se to četlo.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Život není psina Život není psina](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522912/zivot-neni-psina-WGe-522912.jpg?v=1695105235)
Naprosto nádherná kniha nejen pro milovníky psů, dojemná, napínavá, prostě pecka!
Četla jsem ji s dětmi a milujeme ji, moc doporučuji pro všechny čtenáře, sice je dětská, ale bavila mě taky.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Konejšivé signály – Na jedné vlně s vaším psem Konejšivé signály – Na jedné vlně s vaším psem](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42483/konejsive-signaly-na-jedne-vlne-s-v-PBT-42483.jpg?v=1471159831)
Mám ráda knihy, které pomáhají rozklíčovat chování a řeč psů, hodně věcí se můžeme přiučit o psech a i o lidech.
Konejšivé signály jsou vlastně geniální věc. Když máte kolem sebe naštvané členy rodiny, napadlo vás někdy, že takový konejšivý signál stojí za to vyzkoušet? Mně to tedy funguje na psy i na lidi, i když si to člověk musí upravit dle situace.
Za čtivost a důležitost poselství dávám plný počet a pejskařům i milovníkům přírody vřele doporučuji.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hygge a polibky Hygge a polibky](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392237/hygge-a-polibky-mNe-392237.jpg?v=1540061132)
Knížka se mi líbila jako příjemná oddychovka, nic jiného jsem ani nečekala. Ale! Obsah nabízí o fous víc - lákavý místopis a téma plnění životních snů.
Dlouhý rozjezd bych zkrátila, naopak mohla být delší část v samotném Dánsku. Tahle část mě krásně nalákala se tam podívat.
Líbilo se mi i to, jak hlavní hrdinka postupně směřuje od "krysího závodu" v korporátu k cestě, která má pro ni smysl. Velmi aktuální téma pro hodně vyhořelých lidí:-)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Vlk a já Vlk a já](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434081/978-80-271-2092-5-jT2-434081.jpg?v=1582097763)
Knížka pěkná, četla jsem holčičce 6,5 roku, která má ráda pejsky a vlky, jinak spíš pro trochu starší, hlavní hrdinové jsou už puberťáci. Napínavý děj, zajímavosti ze světa vlků a psů.
A ohledně recenze níže, vlčí smečka opravdu může svého člena vypudit z mnoha důvodů, pokud nezapadá do smečky. Například přehnaně agresivní jedinec může být vypuzen, protože ohrožuje společné fungování smečky. Informaci v knížce bych tedy považovala za pravdivou.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Sex ve třech Sex ve třech](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/219697/sex-ve-trech-9PD-219697.jpg?v=1484485497)
Hezké fotografie, trocha rozumného textu, podle mě jde spíš o navození nálady, když o tom člověk přemýšlí, než o nějaké novinky, ale kniha je hezká, příjemná - stejně jako mohou být představy:-)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Císař ve světě: Terapie cestou do Asie aneb Táta zůstal doma Císař ve světě: Terapie cestou do Asie aneb Táta zůstal doma](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449244/cisar-ve-svete-terapie-cestou-do-as-pcf-449244.jpg?v=1652881484)
Vtipné, dojemné, jako matku mě to chytlo absolutně za srdce! Čte se to skvěle a příběh skýtá i mnoho námětů k zamyšlení ohledně výchovy dětí tady a jinde ve světě, o odvaze maminky vydat se do světa, o tom, že když se chce, "vždycky se to nějak... " (tahle často používaná myšlenka autorky mě provází i dalším životem, je to dobrý návod k tomu, jak nehledat důvody, proč ne, ale hledat způsoby, jak to půjde:-)
Úžasná kniha, doporučuji ji číst a vzít si z ní odvahu, radost, lásku, povzbuzení. Moc děkuji autorce, že své odvážné nápady realizovala a dala tak vzor a sílu i nám ostatním. Jste skvělá, paní Lenko.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Ellie a její náhodné setkání Ellie a její náhodné setkání](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429614/ellie-a-jeji-nahodne-setkani-IVZ-429614.jpg?v=1577821630)
Příběh hezky plynul, měl spád, četla jsem na jeden zátah. Nejsem fanda červené knihovny, naštěstí zde se žádná sláďora nekoná, i když je to story něžná, láskyplná, a myslím, že i k zamyšlení nad tím, co vlastně stojí v životě za to a jak si podle toho vybrat partnera:-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Krkonoše známé i neznámé Krkonoše známé i neznámé](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422557/krkonose-zname-i-nezname-b1t-422557.jpg?v=1570391371)
Doma pořád slyším o kráse Krkonoš, a protože jsem na rozdíl od manžela trávila dětská léta u Baltu, vím o nich velké nic. Takže pro mě super kniha, která začala přehlednou mapou a poté po jednotlivých oblastech poutavě přiblížila celé Krkonoše, čímž mi pomohla zapadnout lépe do rodiny:-) Také jsem dostala chuť se tam vydat, autor má záživný, čtivý styl, knihu doporučuji!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Světlo mezi námi Světlo mezi námi](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404829/svetlo-mezi-nami-SAP-404829.jpg?v=1551782317)
Kniha se hezky čte i jako příběh, kromě toho nabízí zajímavosti pro ezo nadšence. Konečně kombinace mystiky a rozumu. Paní je normální žena, máma, manželka, a přistupuje ke svému daru velmi zodpovědně, nechává své schopnosti vědecky testovat, nikomu se nevnucuje, žije běžným životem učitelky. Kéž by takhle fungovali všichni, co nabízejí ezo služby a slibují lidem modré z nebe. Dobré pro všechny, co hltají ezo literaturu, aby zde pochopili, jak velký je rozdíl těch, co jen valí na stránky rádoby duchovní moudra, a těmi, kdo ten dar opravdu mají.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Rukověť bojovníka světla Rukověť bojovníka světla](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417/rukovet-bojovnika-svetla-eVC-417.jpg?v=1586517571)
Když potřebuji, vezmu knihu do ruky a otevřu na libovolné stránce. Taky vám to funguje? Doporučuji mít doma.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Život mezi životy: Vědecké zkoumání prostoru oddělujícího jednu inkarnaci od druhé Život mezi životy: Vědecké zkoumání prostoru oddělujícího jednu inkarnaci od druhé](https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82640/zivot-mezi-zivoty-ve.jpg?v=1311150609)
Pro mne nejlepší kniha o reinkarnaci vůbec. Čtivá, psaná odborníkem, a jak je níže uvedeno v jiné recenzi, také prakticky použitelná pro ty, kteří mají potřebu dozvědět se více o své minulosti. Mohu potvrdit, že návody k meditaci a cestě do knihovny životů opravdu fungují, ovšem pouze tehdy, když je to pro vývoj lidské duše užitečné. Ale i bez využití těchto návodů je kniha dokonalá v obeznámení laika o tom, co to ta reinkarnace je.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Nevyšlapanou cestou Nevyšlapanou cestou](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24202/nevyslapanou-cestou-cqH-24202.png?v=1610704099)
Sice je těžké zpočátku to vstřebat, ale vlastně je kniha velmi jednoduchá a základní myšlenky jsou pochopitelné a praktické do života. Pro mě netradiční kniha s užitečným poselstvím o tom, jak rozvíjet lásku, sebekázeň a duchovní růst.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Odvrácená strana matky Odvrácená strana matky](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310149/odvracena-strana-matky-jkP-310149.jpg?v=1476352726)
Pro zasmání a vyčištění hlavy. Podobné knihy na toto téma děti jsou na jedno brdo, ale člověku se uleví, že není sám, kdo má doma blázinec a pocit, že výchova a péče o dítě není zcela jeho parketa:-) Je to napsané svižným vtipným jazykem, kapitoly krátké, knížka tenká tak akorát, mně se to líbilo.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Štěně Štěně](https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32012/stene-K26-32012.jpg?v=1405958884)
Já tu knihu miluju! Ano, je to střílečka, postavy asi nejdou moc do hloubky, na druhou stranu v tak malém rozsahu vystihl autor dost věcí - pocity hlavního hrdiny z války, naděje na nový život, každodenní radosti. A popis akcí je podle mě brilantní, pletky s vojáky autor nezapře. Super čtení na vyčištění hlavy, kdo neholduje dlouhatánským psychorománům, najde moc pěkně napsaný scifi příběh.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Emanuelova kniha – Poselství z duchovních světů Emanuelova kniha – Poselství z duchovních světů](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116032/emanuelova-kniha-116032.jpg?v=1332711536)
Přestože příběh knihy zní trochu podezřele - medium komunikuje s duchem Emanuelem, který skrze ni diktuje různé rady, odpovědi, zamyšlení... přesto jsem v Emanuelových slovech a myšlenklách nenašla žádnou trhlinu a věřím, že jeho hluboké pravdy nemohly jen tak vytrysknout z podvědomí média, ale pochází opravdu ze světa "za duhovým mostem".
Kniha je optimistická a plná naděje.
Podle mě by s ní měl začít každý, kdo chce trochu fušovat do "duchovní" literatury.
Na rozdíl od stovek knih podobného žánru, kterými přetékají knihkupectví, tato kniha má hlavu a patu. Já jsem od doby, co jsem ji v patnácti četla poprvé, nenašla nic lepšího, komplexnějšího a přitom jednoduššího. Provází mne doteď.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zlodějka nočních můr Zlodějka nočních můr](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502272/zlodejka-nocnich-mur-65a56325c46ae.jpg?v=1705337637)
Příběhy pro mládež čtu ráda, sama nebo s dětmi, které už pohádky pro menší tolik nebaví. Tohle bych ale dětem nečetla, příběh byl pro mě dost smutný, skličující, až hororový. Knihy pro mladé čtenáře mám ráda proto, že jsou plné naděje a nadšení, zde mi obojí scházelo, místo toho je příběh plný zahořklosti záporné postavy, strašilo mě to.
Téma zajímavé - kouzelné městečko, kde umí vyrábět a prodávat sny, a spoustu dalších magických věcí, ale potenciál příběhu se mi nezdál využitý.
Knížka není špatná, spisovatelsky hezky napsaná, ale nesedla mi, přesto bych ji doporučila, zkuste a uvidíte.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Co se stalo Veronice Co se stalo Veronice](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512984/co-se-stalo-veronice-6412099998546.jpg?v=1678903705)
Hezky napsáno, jazykově skvěle, ubíhá to, hezky se čte, ale vcelku se tam vlastně nic moc nestalo, příběh tam vlastně není, jen probíraná událost ze života Veroniky a kolem ní nabalené vzpomínky na jiné události a lidi. Styl psaní se mi velmi líbil. Dějově klišé o naivní mladé holce.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![O líné babičce O líné babičce](https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75250/o-line-babicce-JM2-75250.jpg?v=1452082554)
Skvělá vtipná knížka o babičce, co si chtěla konec života pořádně užít a splnit si dlouho odkládané sny (pečlivě sepsané a uschované). Byla tedy dost radikální, ale moc se mi líbilo, jak dokázala nabourat představy o tom, jak má žít babička, celému okolí, nejvíce své rodině. Knížku jsem četla dětem - každý večer jeden babiččin splněný sen - a moc nás bavila všechny.