st18321 komentáře u knih
Skvěle napsaný příběh o třech emigrantech, kteří nemají vůbec nic dokonce ani občanství. Jsou přehazovány z jedné země do druhé jako horký brambor nebo posíláni do vězení jen proto, že nemají kam jít. Přesto jsou schopni Kern a Ruth se do sebe zamilovat. A společně s jejich přítelem Steinerem přežít...
Rovněž mě zaujalo, jak je tento příběh odehrávající se před 90-ti lety aktuální. Když si člověk uvědomí, že žijeme v době, kdy čelíme expanzivní politice Putina nebo vlně emigrantů ze Sýrie nebo Ukrajiny a podobně jako v knize si je vlády přehazují jako horký brambor.
Myslím si, že Erich Maria Remarque tuto a i jeho podobná díla napsal proto, aby lidstvo na tyto události nezapomělo a poučilo se. Je smutné vidět jak neuspěl. Možná je to v každém znás ta touha po moci nebo po násílý.
Knihu si přečtěte možná se vám některé informace budou v budoucnu hodit...
Zajímavý pohled na katastrofu Titanicu z pohledu Carpathie. Kniha se dělí na kapitoly z Titanicu a na kapitoly z Carpathie. Pro mě osobně byli události na Carpathii daleko zajímavější a dozvěděl jsem se nové informace. Kapitoly o Titanicu nenabízejí v podstatě nic co by nebylo omíláno stále dokola.
Velmi silný a poutavý příběh. Kniha objasňuje co se s Cilkou stalo po opuštění Osvětimi. Obrovská krutost a nespravedlnost. Těžko uvěřit, že někdo mohl tohle všechno přežít.
Moje první setkání s touto autorkou a rozhodně ne poslední. Kniha mě po většinu času držela v napětí a velice dobře se četla. Trochu mě ale zklamalo co nadpřirozeného v domě straší. Proto za čtyři hvězdy.
Temné léto pro mě byla jedna z nejlepších knih, které jsem kdy četl. Doslova jsem si zamiloval všechny hlavní postavy. Autor jejich osudy vylíčil tak vynikajícím způsobem, že jsem si je ani při jejich velkém počtu nikdy nepopletl. Příběh Temného léta je neuvěřitelně napínavý. Z knihy úplně sálá svoboda z nekonečného léta, přátelství a tajemství. Nestává se mi často, že by mi bylo líto, že jsem již knihu dočetl.
Po přečtení mohu potvrdit, že se jedná o jednu z nejlepších knih od Julese Verna. Myslel jsem si, že když jsem viděl několik filmů, tak mě kniha nepřekvapí. Opak je ale pravdou takto poutaví a napínaví děj zatím žádné filmové zpracování nenabízí.
Velmi silný a napínavý příběh. Kdybych nevěděl, že se jedná o příběh podle skutečných událostí, tak bych tolika náhodám ani nevěřil. Je až neuvěřitelné co si hrdinové museli zkusit, aby přežili útrapy SS. Knihu můžu všem, které toto téma zajímá doporučit.
Tento autor začíná patřit mezi mé oblíbené. Četl jsem od něho již celé Metro, Budoucnost a Soumrak. A ani v případě posledního jmenovaného jsem nebyl zklamaný. Kniha je od začátku do konce velice napínavá místy až hororová. Líbilo se mi střídání dějové linky mezi současností a minulostí. Chvíli jsem si musel zvykat na styl vyprávění deníku. Jediné co bych knize vytknul byl závěr. Čekal jsem opravdu něco jiného. Na druhou stranu jsem byl velmi překvapen což se mi už moc nestává.
Knihu můžu doporučit každému, kdo má rád Metro zde je také hutná a tísnivá atmosféra.
Pro mne velké překvapení. Po recenzích co jsem četl na tomto webu jsem Metro 2034 četl až po 33 a 35. Nic jsem od toho nečekal a přesto mě kniha velmi mile překvapila a pohltila. Osud Homéra, Saši a Huntera mě zajímal. Možná to bylo tím, že jsem před tím četl 35-tku a tyto postavy jsem znal. Moc nechápu, že se kniha tolik nelíbila. Příběh točící se kolem epidemie my přišel skvělý.
Skvělá kniha bavil jsem se od začátku do konce. Kniha dokáže v jedné kapitole rozesmát v další pak rozesmutnět. Určitě se podívám i na film. Jedinou výtku bych měl k délce knihy 92 stran je opravdu málo.
Velice silný a tragický příběh o holokaustu. Knih s touto tématikou jsem sice přečetl již mnoho. Stejně mě to ale vždy silně zasáhne. Pro mě naprosto nepochopitelné co dokáže dělat člověk člověku. Kniha určitě stojí za přečtení. Člověk si alespoň uvědomí, že všední starosti které člověka trápí jsou vlastně malicherné a možná se i zastydí.
Tato kniha je moje třetí setkání s touto autorkou a musím říci, že moje nejlepší. Sedlo mi úplně všechno od sympatických dětí, které jsem si ihned oblíbil až po zajímavou zápletku. Sice jsem se vůbec nebál ale zato skvěle bavil. Knihu můžu všem doporučit.
Moje druhé setkání s touto autorkou a znovu trefa do černého. Příběh mě bavil ještě o něco více než v případě Domu Ashburnů. Velmi jsem si oblíbil hlavní postavu Davida, který je sympaťák od začátku do konce. Určitě si ještě něco ze série strašidelných domů přečtu.
Velice silný a pochmůrný příběh. Vždy když čtu knihy z touto tématikou, tak si uvědomím jaké mám štěstí, že řeším pouze starosti každodenního života. Kniha rozhodně stojí za přečtení.
Tato kniha je pouze soubor šesti povídek a není ani na 100 stran. Musím říci, že se mi všechny povídky velmi líbili. Sálá z nich klasický Remarque tzn pocit beznaděje, smutek z promarněných životů a ztráta mládí a nevinnosti.
Tak zlatá sopka mě hodně překvapila. Myslel jsem, že mě už kniha Jules Verna nebudou bavit. Přece jenom poslední verneovku jsem četl před lety, ale tato kniha mě zcela pohltila. Je škoda, že kniha není moc známá protože příběh je vynikající. Prostě těžba zlata v krásné a zároveň kruté přírodě. Jen pro zajímavost. Jedná se o poslední Venovo dílo, které dokončil jeho syn po smrti otce. Plný počet hvězdiček.
Nejprve jsem knize chtěl dát pouze 4 hvězdy, ale nakonec knize dávám plný počet a to za skvělý konec. Ty 4 hvězdy jsem chtěl dát za občasné nudné pasáže. Co se my na knize líbilo byla atmosféra, která mi připomínala hru Deus Ex. Rovněž je zajímavý i hlavní hrdina, který v životě docela plave. V podstatě neví co chce a ani se není čemu divit, když vyrůstal, kde vyrůstal. Rozhodně považuji pasáže z internátu za ty nejvíce zajímavé z celé knihy. Kdo má rám sci-fi rozhodně doporučuji.
Další vynikající kniha od Simmonse. Kniha mě bavila od začátku do konce. Sympatičtí hrdinové, zajímavý příběh a tajemno v tropickém ráji. Sice jsem se moc nebál ale občas jsem se i hodně zasmál.
Moje první setkaní s tímto autorem a musím říci, že rozhodně ne poslední. Příběh všech postav mě velmi zaujal a celou dobu udržoval v napětí. Jedinou výhradu bych měl k tomu že invaze samotná začala až téměř na konci knihy. Líbil se mi kontrast mezi hlavními postavami knihy. Bohatá versus chudý. Svobodný versus žijící za železnou oponou.
Další skvělá kniha od této autorky. Sice jsem se moc nebál a je to spíše detektivka než opravdový horor. Ale příběh je vynikající a ten závěr byl opravdu skvělý. Už na mě v knihovničce čeká Kříďák.