stanislava8555 komentáře u knih
Že wau.
Prvá kniha od autorky a je úplne dokonalá.
Tricia a Ethan sa chystajú kúpiť dom po uznávanej psychiatrickej lekárke Adrienne. Každý z nich má iné dôvody, prečo práve tento dom, aj keď Trcia zo začiatku moc nechce v ňom bývať ale na koniec súhlasí.
Kniha sa číta dobre, má krátke kapitoly a čitateľa necháva v napätí od začiatku až do konca. No a ten záver? Spadla som z neho na zadok úplne dokonalý a prekvapivý.
Kniha si zaslúži viac ako 5*.
Ďalší prípad Harryho Hola. Aj keď je tam dosť zbraní a aj linky z 2.sv.vojny popretkávané s mileniom je to úplne super.
Kniha sa číta rýchlo a sama a čitateľ ju pustí z ruky až keď nedočítata poslednú kapitolu.
Za mňa 5*.
Milujem Kozmonovu zvieraciu sériu.
V Chorvátsku objavili telo zavraždenej turistky zo Slovenska. Je to tvár známa z televíznej obrazovky ako moderátorka počasia. Podozrievajú jej priateľa s ktorým sa počas dovolenky pohádala a rozišla. Nikto však nevie, že rosnička Nina sa za hranicami dostala do iných problémov. Miestny boha. a mafián je jedným z nich. Marek Wolf musí presvedčiť chorvátskych policajtov, že v cele majú nesprávneho podozrivého. Zasa sa ocitá v neľahkej situácii.
Kniha sa číta dobre a rýchlo, je napínavá od začiatku až do konca. Čitateľ ju nepustí z rúk, kým nebude na konci a ten záver, že kto je vrah bol zaujímavý obrat.
Dávam knihe 5*.
Prvá kniha od tejto švédskej autorky a hneď sa mi zapáčila. Zo začiatku som mala problém zo štýlom písania, lebo autorka v dialógoch postáv nepoužíva úvodzovkách a mená sa začínajú malým písmenom. Ale po prvej kapitole som si na štýl zvykla a už sa to čítalo rýchlo a samo.
Dej sa odohráva vo Švédsku a je to prvá časť trilógie o Jane Kippovej. Drsný príbeh odohrávajúci sa na studenom severe autorka rozbíja nie len tradičnú štylistiku a syntax, ale aj ilúzie o láske, medziľudských vzťahoch a rodine.
Kniha sa číta dobre a mne sa veľmi páčila dávam jej 5*.
Vynikajúca kniha.
Som rada,že mi ju neter darovala ako vianočný darček.
Kniha opisuje zrodenie jednej rodiny v Poluvsii dedinke v Rajeckej doline od roku 1806 -1944. A nie len tej rodiny ale môžu to byť osudy aj iných rodín našich predkov. Je veľmi zaujímavo napísaná a veľmi príjemné sa číta. Ak pátrate po svojich koreňoch tak vám môže kniha uľahčiť predstavu ako sa kedysi dávno žilo ťažko našim pra pra predkom v Rakúsko - Uhorsku, ale aj cez 1.sv.vojnu v medzivojnovom období a počas 2.sv.vojny.
Autorka zozbierala príbehy svojich predkov a svojej rodiny a vznikla z toho zaujímavá a pútavá kniha.
Mne sa veľmi dobre čítala aj som si poplakala. Niekedy som musela knihu odložiť a predýchať jednotlivé ťažké osudy ľudí. Aj keď len na chvíľku ale musela som. Len bola som zvedavá ako to pokračuje ďalej tak som čítala znova.
Možno ma bavila aj preto, lebo aj ja v okolí Poluvsia mám svoje korene, možno preto, lebo som zvedavá a baví ma čítať o tom ako to bolo kedysi.
Určite knihu odporúčam a je to jedna z tých kníh, ktorá by mala byť v domácej knižnici a som rada, že v mojej je.
Túto knihu som čítala chvíľku po pohrebe môjho ocina .Čítala sa mi zo začiatku ťažko lebo som smútilia .Výborná oddychovka môžem len odporučiť.