Môj brat přehled
Karin Smirnoff
Jana Kippová / Trilógia o Jane Kippovej série
1. díl >
Temné, fascinujúce a neodložiteľné. Jedna z najlepších škandinávskych kníh posledných čias! Temný román Môj brat predstavuje prvú časť trilógie o Jane Kippovej a vyslúžil si nomináciu na prestížnu Augustovu cenu. V rodinnej dráme, drsnom príbehu odohrávajúcom sa na studenom severe, autorka rozbíja nielen tradičnú štylistiku a syntax, ale aj ilúzie o láske, rodine a medziľudských vzťahoch. Prináša ťažké témy násilia v rodine, alkoholizmu, incestu, otcovraždy, nevyliečiteľnej choroby, hľadania ľudského tepla, porozumenia a pokoja v duši.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2023 , LindeniOriginální název:
Jag for ner till bror, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Môj brat. Přihlašte se a napište ho.
Drsné. Temné. Poetické. Jemné. Ach jo. Chudák limerick. Naši matku si chci také přečíst, ale s odstupem.
Přes všechno násilí, hnus a beznaděj jsem nemohla knihu odložit. Výborně napsáno. I přes absenci velkých písmen, čárek a uvozovek, jsem příběh hltala a úplně malinko, v koutku duše, jsem chtěla, ať už to skončí. Protože téma “všichni o tom věděli a nikdo nic neudělal se v knihách s podobnými tématy opakuje. A to otřásá mou vírou, že lidé jsou v podstatě dobří.
Dceřina kletba, Šeptající mrtví a další knižní novinky (5. týden)
28.01.2024
Pověst potížistky, Ve stínu popela a další knižní novinky (13. týden)
26.03.2023
„Posledních deset kilometrů jsme se mlčky dívali jak nám sněží na okno. Nebylo to nepříjemné ticho. Bylo to ticho co nemá sílu hledat nová slova.“
„Ale co to vlastně znamená někomu odpustit. Proč je to tak důležité. Odpustit neznamená smířit se se vším nebo předstírat že se nic nestalo. Znamená to pustit to co v nás vyvolává hořkost a vztek. Odpustit znamená jít dál.“
Kniha Môj brat v seznamech
v Mé knihovně | 78x |
láska venkov švédská literatura rodina rodinné vztahy psychologické romány vztahy mezilidské vztahy vesnice švédské rományAutorovy další knížky
2024 | Můj bratr |
2024 | Dívka v orlích spárech |
2024 | Naše matka |
Když jsem začala číst, myslela jsem si, že bez interpunkce mi to strašně poleze na nervy. Začala jsem číst strašně rychle, ale po dvou stránkách se to tak nějak usadilo a já se od knížky nedokázala odtrhnout. Skvěle napsaný dost odporný příběh. Že ale jsou někteří lidé dobytek...Určitě si přečtu i ostatní části příběhu.