stefi61 | Komentáře u knih | Databáze knih

stefi61 stefi61 komentáře u knih

Srdceboly Srdceboly Simona Monyová (p)

Moc hezké, čtivé. Monyová je prostě jednička, těším se na další knihy od ní :)

22.07.2013 4 z 5

Ostrý střih Ostrý střih Sandra Brown

Několikátá kniha od Sandry kterou jsem četla, a opět nezklamala :)

19.07.2013 5 z 5

Přítelkyně Přítelkyně Barbara Nesvadbová

Podobný styl jako Monyová. První příběh mi lehce zaváněl feminismem. Ale dalo se to číst, je to pár stránek, takže za odpoledne přečtené :)

19.07.2013 4 z 5

Z lásky k dítěti Z lásky k dítěti Betty Mahmoody

Celkem jsem s knihou "válčila", už to není to co první díl.

18.07.2013 2 z 5

Bez dcerky neodejdu Bez dcerky neodejdu Betty Mahmoody

Přesně můj šálek kávy. Příběhy žen z arabských a afrických zemí si snad musí oblíbit každý. Proto doporučují přečíst...

10.07.2013 5 z 5

Cena krve Cena krve Sue Tanya Huff

Pro milovníky upírských příběhů a špetky fantasy.Mně se příběh líbil a těším se na další díly

04.07.2013 3 z 5

Ztracený symbol Ztracený symbol Dan Brown

Moje první knížka od Browna, mě okamžitě zaujala a Dana řadím mezi své oblíbené autory. Celou knihu provází napětí. Je potřeba si dát pozor na některá fakta v knize, jinak je prostě perfektní. Jen mě trochu zklamal závěr, ale jinak doporučuji

01.07.2013 4 z 5

Nebezpečná zóna Nebezpečná zóna Joy Fielding

Velice zajímavá knížka, čtivá, a jak už je u Joy Fieldingové zvykem, velice překvapivý konec :)

01.07.2013 5 z 5

Shledání v Barsaloi Shledání v Barsaloi Corinne Hofmann

Třetí díl Bílé Masajky, bohužel tento díl musím hodnotit jako nejslabší, ale číst se to dá :)

01.07.2013 3 z 5

Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

První díl je lepší, ale i tak stojí za přečtení a už se těším na třetí :) A také na film :)

28.06.2013 5 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Ač mnozí by tuto knihu nejradši hodili do kamen a autorce přísně zakázali psát, já se přikláním ke kladným kritikům. Samozřejmě že jde o pohádku, ale ve svém volném čase se chci aspoň do té pohádky dostat v podobě četby a nemusím i v knize číst o krutostech světa, těch je dost v reálném životě. Takže pro všechny kteří se chtějí na chvíli zasnít, odpočinout si od super mega inteligentních knižních vydáních a přiučit se něco v sexuálním životě, doporučuji :)

Ztracená Ztracená Joy Fielding

Joy Fieldingová jako moje oblíbená autorka opět nezklamala. Knihu doporučuji dočíst až do konce protože závěr je opravdu překvapivý :)

Nejhlubší tajemství Nejhlubší tajemství Sandra Brown

Moje první přečtená kniha od Sandry a od té doby patří mezi mé oblíbené autorky. Od začátku strhující děj, napětí i láska....

Zpátky z Afriky Zpátky z Afriky Corinne Hofmann

Oceňuji autorku že se odhodlala napsat i pokračování úspěšnějšího prvního dílu. Kniha je zajímavá, dá se číst, ale první díl je první díl :)

Bílá Masajka Bílá Masajka Corinne Hofmann

Při přečtení prvních stránek jsem si říkala, že jde o typicky "sladký" román jak mladá a úspěšná žena našla svého prince v Africe, vše se jevilo dokonale a ze strany autorky a zároveň hlavní hrdinky až naivně. O to větším překvapením je pozdější procitnutí a reálný život v Africe. Doporučuji, stojí za přečtení, o to víc že jde o pravdivý příběh.

Návrat krále Návrat krále J. R. R. Tolkien

Předchozí díly jsem vychválila, chválím i třetí Tolkienův díl. A chválím i pana Petera Jacksona za úchvatné zpracování filmové trilogie, protože přenést knihu na filmové plátno a ještě tak že film získá několik Oskarů, to je taky kumšt.
Takže díky za knihy i film

Dvě věže Dvě věže J. R. R. Tolkien

Delší komentář jsem psala ke knize "Společenstvo prstenu", takže k této jen: "Tolkien byl jednoznačně génius!"

Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Pro milovníky fantasy jako stvořené. Pokud se ještě najde někdo kdo neviděl filmovou trilogií, tak jednoznačně doporučuji nejdříve knížku a potom film, protože pokud opravdu člověk neví jaký příběh drží v ruce, musí se během čtení cítit opravdu jako "v jiném světě"
Proto u sebe jsem byla zklamaná, že jako první jsem shlédla film, pak už přece jen víte co si jak představit, a fantazie bohužel nepracuje na plné obrátky....Takže pro snílky a pro ty kdo chtějí prchnout před realitou dnešního světa, vřele doporučuji :)

28.06.2013 3 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Mohu doporučit tuto i další díly v angličtině pro středně pokročilé. Kniha je i v angličtině "jednoduchá" a srozumitelná a pomůže vám procvičit slovní zásobu :)

28.06.2013 3 z 5

Bohatý táta, chudý táta - Co bohatí učí svoje děti a chudí a střední vrstvy ne Bohatý táta, chudý táta - Co bohatí učí svoje děti a chudí a střední vrstvy ne Robert T. Kiyosaki

Návod k tomu jak začít úspěšně podnikat a také rady k lepšímu bytí a žití. Spíše odborná kniha spojená s životopisem autora a ukázka toho jak se on z "ničeho" stal milionářem

28.06.2013 1 z 5