Stinger78 Stinger78 komentáře u knih

Zabíjení Zabíjení Štěpán Kopřiva

Po téhle knize jsem sáhl, když jsem se chystal na dlouhou cestu vlakem - a málem jsem zapomněl vystoupit. Neskutečná řežba. Kopřiva, vy jste blázen :-) Ale neměňte se :-)

Asfalt Asfalt Štěpán Kopřiva

Hrome, tak už aspoň víme, co se s námi stane, až se dostaneme do pekla. Pokud tam tedy nevletí šílené komando. Štěpán Kopřiva musí být svým způsobem trochu úchyl (ale jen v tom dobrém smyslu slova), na tohle musí mít člověk buňky. Řežba od startu do konce, hláškující hrdinové, na literárním nebi je zářící hvězda.

Megapolis Megapolis Miroslav Žamboch

Želvy ninja, Trhač, Superman, ti všichni se tu objeví. Velice humorně postavený svět, byť některé povídky neměly takový drajv. Nejlépe hodnotím Hard Core a Tvrdý džob, nejslabší Schůzka se starou známou.

28.03.2013 4 z 5

Město mrtvých Město mrtvých Jiří Pavlovský

Opět plná, postavy dobře vykresleny, proto vše nabralo na rychlosti a každá stránka je plná akce. Z Felixe se stává všeho schopný člověk, ale u mě jednoznačně vede Vincenc, to je vynikající figura. Jen doufám, že pokračování, které dostane do pracek jiný autor, nesrazí tuto skvěle rozjetou sérii.

Magie pro každého Magie pro každého Jiří Pavlovský

Když jsem se dozvěděl, že je v plánu nová série, tak jsem zbystřil, ale zároveň si říkal, bacha na to... První díl mě ale velice příjemně překvapil. Ano, díky tomu, že bylo potřeba uvést do děje postavy, tak tempo nebylo zrovna strhující, ale zároveň kniha vůbec nenudila. Šílené postavy, černý humor, to knize nechybí a o to víc baví. Skvělý start.

Noční klub. Díl druhý Noční klub. Díl druhý Jiří Kulhánek

Až mi bylo líto, když jsem došel na poslední stránku... Opět skvělý počin se stejně šíleným tempem. Ať se na to dívám, jak chci, slabého místa nenacházím.

Noční klub. Díl první Noční klub. Díl první Jiří Kulhánek

Naprostá bomba, to nejlepší, co z mistrova pera vzešlo. Tahle kniha nemá slabého místa, děj sviští dvě stě v městě, tři sta z místa. Člověk má až pocit, že spolek jako tento v Praze musí stoprocentně existovat.

Stroncium Stroncium Jiří Kulhánek

Tohle dílko jsem četl po Divokých a zlých a upřímně jsem byl docela zklamán. Snad tím odklonem od hřiště, kde je králem, snad pro hlavního hrdinu, který mě svou nezničitelností chvílemi štval, dávám tak nízké hodnocení.

28.03.2013 2 z 5

Vyhlídka na věčnost Vyhlídka na věčnost Jiří Kulhánek

Po Stronciu opět majstrštyk se vším, co ke Kulhánkovi patří. No a když se vrátila i parta z pražského "podzemí", tak to jsem si vrněl naprostým blahem. Už aby se objevilo jeho další dílo.