studentice studentice komentáře u knih

Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Nemohla jsem se od knížky odtrhnout...

01.05.2019 4 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Příběh jako podle šablony, za pár dní jsem nevěděla, o čem to vlastně bylo. První díl se mi asi líbil o něco více. Podle mě přehnaně velká reklama a příběh pokulhával.

22.05.2017 3 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Pro mě nezáživné, místy nudné a konec překombinovaný. Velká reklama, ale příběh pro mě pokulhával. Navíc jsem se nebyla schopna s žádnou postavou ztotožnit.

22.05.2017 3 z 5

Koukám se okolo Koukám se okolo Ivanka Devátá

Milé fejetony-některé k zamyšlení, jiné pobavily, ale všechny se líbily:)

30.04.2017 4 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Knížka byla čtivá, ale taková průměrná a plná stereotypů. Ráda si další díl přečtu, ale neohromila mě. Myslím, že za chvíli si nebudu pamatovat, o čem vlastně byla:).

06.04.2017 3 z 5

V lesích V lesích Tana French

Knížka byla výborná, četla jsem ji velmi dlouhou dobu, ale stálo to za to. Bylo zde mistrně pracováno s popisem osobních životů hlavních postav, vztahy mezi nimi, napětím. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu.

21.12.2016 4 z 5

Dívka v pavoučí síti Dívka v pavoučí síti David Lagercrantz

Já jsem tuto knížku nebrala jako pokus o nahrazení Millénia, ale spíše jako poctu jejímu autorovi a jeho mistrovství. A musím přiznat, že skutečnost, že jsem se mohla znovu potkat se známými postavami se mi prostě líbíla:). Takže bez srovnávání s prvními třemi díly mě příběh a jeho spletitost a zároveň úžásná propojenost naprosto chytly a já si čtení prostě užívala. Doufám, že David Lagercrantz napíše brzy další díl:).

02.07.2016 4 z 5

Tchyně a uzený... Tchyně a uzený... Simona Monyová (p)

Tato knížka mě bavila a chování postav bohužel podle mě uvěřitelné. Určitě nadprůměrná kniha od této autorky.

26.09.2015 4 z 5

Červenka Červenka Jo Nesbø

Řekla bych, že zásadní kniha této série a podle mě, i když třetí, tak ve skutečnosti první díl, kde se setkáváme s Harrym, jak ho známe. Knížka mě nepustila, ohromila mě opět propracovanost a znalost prostředí. Harry Hole se pro mě stal prostě legendou:)

20.11.2014 4 z 5

Matka v krizi Matka v krizi Simona Monyová (p)

Autorka popisuje peripetie maminek s krásným nadhledem. Při čtení jsem se v metru musela několikrat smát a to se mi moc často nestává:). I když sama matka nejsem, tak mě knížka bavila. Ze stránek na člověka dýchá její láska k dětem a pozitivní přístup. Určitě tohle nebyla jediná knížka, kterou si od autorky přečtu..

30.07.2013 4 z 5

Betonová zahrada Betonová zahrada Ian McEwan

Tuhle knizku jsem cetla asi pred deseti roky a stale na ni nemuzu zapomenout. Je velmi pusobiva, nepodoba se nicemu, co jsem pred tim cetla.

08.08.2012 5 z 5

Opatství Northanger Opatství Northanger Jane Austen

Podle me nejvtipnejsi knizka Austenove. Doporucuju:)

31.07.2012 5 z 5

Pozdrav z Itálie Pozdrav z Itálie Jules Wake (p)

Tato knížka se autorce povedla. Byla pohodová a milá. Těším se na další díl z této série:).

07.03.2025 4 z 5

Láska na hraně Láska na hraně Penelope Douglas

(SPOILER) Bylo zde tolik nesrovnalostí, špatný překlad... A i když Tiernan a muži nebyli přibuzní, tak mně opravdu nepřijde v pohodě, aby se otec se svými dvěma syny dělil o jednu ženu... A ten epilog byl tak trapný. Stejně jako přeměna hlavního hrdiny-nemluví 18 let vůbec a pak najednou mluví jako kniha... Za mě zklamání. Myslím, že autorčina snaha šokovat měla přednost před dějem, postavami atd. Chtěla jsem být otevřená, ale tohle prostě není pro mě...

21.02.2025 2 z 5

Hladový hrob Hladový hrob Robert Galbraith (p)

Knížka se opravdu povedla. Tohle téma mi bylo určitě bližší než to v minulém dílu. Tato autorka opravdu psát umí a každá její knížka je neskutečným zážitkem...doufám, že už teď píše další díl:)

11.02.2025 4 z 5

Iluze Iluze Camilla Läckberg

Objevila jsem novou oblíbenou spisovatelku. Kniha byla napínavá, hlavní postavy jsem si zamilovala a nemůžu se už dočkat, až se pustím do dalšího dílu:)

31.12.2024 4 z 5

Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Pro mě nejslabší kniha od mého oblíbeného autora. Měla jsem pocit, že už jsem něco podobného mnohkrát četla a přišlo mi to celé překombinované. Nutila jsem se se knihu dočíst. Snad se autor opět vrátí ke svým úspěšným sériím.

01.01.2024 2 z 5

Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Přijemné odpočinkové čtení:)

10.08.2023 3 z 5

Poslední zkouška Poslední zkouška Hans Rosenfeldt (p)

Tento díl mě bavil mnohem víc než předešlý a ten konec, vau...nemůžu se dočkat dalšího dílu:)

03.11.2022 4 z 5

Nebezpečná hra Nebezpečná hra Camilla Läckberg

Zajímavá jednohubka, kterou jsem přečetla za jediný večer. Téma a zpracování je pro mě hodně depresivní

11.09.2022 3 z 5