sulcv

Autor se pokusil navázat na populární Klapzubovu jedenáctku, což se úplně nepovedlo a v podstatě přezul hlavní hrdiny jen z kopaček do bruslí. Kdo od knihy nečeká žádné zázraky se bude zamlouvat. Určitě stojí za přečtení.

Staročeská pověst napsaná s humorem a z úplně jiného pohledu než jsme zvyklí. Škoda, že takových pověstí mistr neupravil víc.

Veselý příběh, který potěší každého milovníka Miroslava Švandrlíka i ty kteří jeho dílo neznají.

Třetí díl se malinko liší od předchozích. Jde o humoristickou detektivku, která se čte sama.

Nádherná odpočinková knížka. Velice milý humor a neočekávané zvraty. Celou trilogii jsem četl již několikrát a vždy se k ní rád vracím.

Kniha je vcelku hezká, bohužel styl Bohumila Hrabala je poněkud náročný.

Humorná kniha o tragické době. Je to odpočinkové čtení, skvostně napsané typickým švandrlíkovským stylem.

Povídky z druhé kapsy jsou zdařilé stejně jako z první kapsy.

Při čtení Hordubala jsem od knihy na čas odešel, protože mě to nezaujalo. Po návratu jsem se do toho zakousl a celkem jsem si to užíval. Každopádně Karel Čapek napsal lepší díla.

V této knize se autor zabývá pověrami. pokračuje boj mezi Čechy a Němci. Čte se takřka samo.

Velice hezky napsaný román, ve kterém jsou popsány chodské zvyky a tradice na pozadí bojů českých sedláků s německými přistěhovalci a vrchností.