surikata246 komentáře u knih
Pana Plachtu jako herce jsem měla ráda. Kniha se proto četla jedním dechem a líbila se mi.
Patří k nejoblíbenějším knížkám našich dětí a přečtena velmi často při nemocích, nočních můrách a pokaždé vyvolá radost a spolehlivě zažene splín. Mnohé pasáže už všichni známe nazpaměť, ale je to stále radostný rituál.
Tyto knížky patří k pokladům mé domácí knihovny učili se z nich můj dědeček vojenský chirurg a později i můj strýc také chirurg a pediatr.Později jsem je podědila a sice dnes již dosti zastaralé,ale některé údaje jsou stále platné a srozumitelně napsané a na tehdejší dobu převratné.
Přečteno kdysi v nemocnici při čekání před odvozem na operační sál,vypůjčeno od spolubydlící na pokoji.četlo se celkem v pohodě nekomplikovaný příběh s dobrým koncem -jak chudá dívka ke štěstí přišla.
Tyto knížky jsme se sestrou a sestřenicí do slova hltaly a předháněly se o to která to přečte rychleji.O prázdninách u babičky jsme si na zahradě postavily stan a večer a v noci při baterce četly a představovaly si,že ta dobrodružství prožíváme i my. Je to už hodně let,ale krásné vzpomínky zůstaly i když mne velmi mrzí,že jedna členka těchto schůzek už není mezi námi.
Mám ráda staré filmy dnes již pro pamětníky a Paní Nasková patřila k mým oblíbeným herečkám. Knihu jsem si s velkou chutí přečetla a moc se mi líbila.
Knížka se mi líbila i když na rozdíl od ostatních knih s Perrym Masonem má poněkud slabší zápletku, ale to už tak někdy bývá.
Nádherná kniha o těžkém životě hlavních hrdinek,o výborném jídle a nejlepších surovinách a hlavně oslava přátelství, lásky a vzájemné soudržnosti. Četla se hezky, spíše po kratších úsecích, aby to čtenář lépe vstřebal. Za mne rozhodně doporučuji.
Tyto příběhy stárnoucího novináře a detektiva v jedné osobě a s kočičími přáteli se mi krásně četly a příště jsem sáhla po dalším kousku a přečetla je téměř všechny s velkou chutí a radostí.
Knížka se mi moc líbila a jako milovnice historie jsem si ujasnila některé neznámé detaily o této opomíjené a vzdělané šlechtičně.
Mě se knížka moc líbila a fandila jsem hlavnímu hrdinovi, aby se mu začalo dařit a měl lepší život.
Knížky s Neználkem jsem milovala i když mě bylo líto ,že ho nemáme doma,často půjčovaný od tety Jany. Z duše protivný mi byl Všeználek.
Tuto knihu a její další díly jsme v rodině shltly my ženy jako malinu.A téměř nic jiného nedělaly ,tedy užitečného a je a jen četly,aby další čtenářka měla knihu k dispozici.Doporučuji je to opravdu pěkné čtení.
Zde se rodiče učili základy první pomoci a jak si poradit, když se někdo zraní atd. Jsou zde stále důležité informace a některá pravidla jsou už překonaná, pece jen vývoj šel dopředu.
Dědeček mě a mým sourozencům ukazoval krásné obrázky zvířat a četl nám z ní když jsme byli ještě velmi malí.Bylo to moc krásné.
Knížka se líbila mé sestře, když chodila do školní družiny a vyprávěla doma o ní velice nadšeně. Babička ji půjčila v knihovně a při nemoci nám z ní četla, líbilo se nám to také.
Knížka se mi líbila moc a pomohla mi se zorientovat v psychologických pojmech a kategoriích.Četla jsem u tety o prázdninách a dnes jsem podědila s pozůstalosti.
Některé rady jsou stále užitečné a jiné už méně,ale do života mě to hodně dalo,přečteno sice už před 20 lety. Naučila jsem se hospodařit.
Myslím,že je to velmi užitečná knížečka,která se hodí i dnes v domácnosti.
Podle této knížečky jsem se dozvídala užitečné informace o materiálech a věcech používaných v domácnosti a jak se o ně dobře starat .Některé rady používám ještě dnes.